Deila om VIFs superinnbytter: – Han har det lille ekstra

VALLE (VG) (Vålerenga – Odd 1–0) Kampen så ferdigspilt ut da Aron Dønnum (21) scoret sitt første eliteseriemål og ordnet seier til Vålerenga etter 92.50 – ti sekunder før slutt.

– Det var mye følelser på en gang der. Det var veldig, veldig deilig, sier Dønnum til VG etter kampen.

Ballen gikk gjennom hele feltet, Dønnum snek seg inn bakerst – og klarte å finne et lite hull til å tre ballen i mål – via beinet til Fredrik Oldrup Jensen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Både Vålerenga og Odd jaktet en viktig trepoenger på Intility Arena mandag. Odd kunne komme likt med Molde med en kamp mindre spilt, men det ble Vålerenga som fikk poengene og ligger nå likt med Odd på 10 poeng.

Se fullstendig kampreferat i VG Live.

– Aron har det lille ekstra. Han er veldig ambisiøs, så å roe han ned er egentlig «cluet». Men han har hatt en enorm utvikling de siste to årene. Jeg er kjempeglad for at vi har denne gutten på laget vårt, sier en meget blid VIF-trener Ronny Deila.

MAX-bildene fra garderoben viste sang og dans i Vålerenga-garderoben.

– Det var viktig at vi fikk poengene i dag. Jeg gleder meg hver dag til å komme på jobb. Vi har et så bra miljø her og et samhold jeg ikke har opplevd så lenge jeg har vært her, sier Ronny Deila.

les også

Rosenborgs rævafotball

Sang og dans var det neppe i Odd sin garderobe.

– Det er fryktelig surt å tape sånn. Det er liksom ingen tid å hente det inn igjen heller, så det er selvfølgelig helt forferdelig for oss, sa Odd-kaptein Steffen Hagen til VG – etter kampen som gjorde han til den i Odds historie med flest obligatoriske kamper.

les også

Seigpining i sirup: Stikker dypere enn Horneland

AVGJØRELSEN: Aron Dønnum kom inn og var god for Vålerenga. Etter 92.50 avgjorde han mot Odd og vred av seg drakten. Foto: Bjørn Steinar Delebekk, VG

Vålerenga og Matthías Vilhjálmsson fikk et mål annullert korrekt for offside. Ellers uteble de store målsjansene.

– Defensivt er vi på et høyt nivå, men vi må skape mer, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo – og hadde håpet på en bedre kamp fra telemarkingene.

– Hvis vi greier 10 poeng per fem kamper, så får vi 60 poeng. Det tror jeg faktisk holder til gull, fortsatte Fagermo til Eurosport.

Både Odd og Vålerenga har los på Molde på toppen av tabellen. At det kan bli en fight i toppen mot laget fra rosenes by gjør ikke noe for moldenseren Sander Svendsen.

– Det er selvfølgelig kult. Molde ser sterke ut og de var gode mot Rosenborg. Men mitt fokus er her i Odd. At vi ligger der vi gjør forundrer meg ikke. Det er en sulten gjeng som vil fremover. Vi må fortsette med det vi gjør, sier han selvfølgelig skuffet etter null poeng i Oslo.

Foto: Bjørn Steinar Delebekk, VG

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder