PÅ VEI BORT: Frenkie de Jong er alt klar for Barcelona, mens mange spår at også Matthijs de Ligt kommer til å forlate Ajax.

PÅ VEI BORT: Frenkie de Jong er alt klar for Barcelona, mens mange spår at også Matthijs de Ligt kommer til å forlate Ajax. Foto: REUTERS

Tror Ajax-suksessen gir stjerne-exit

Barcelona har alt bladd opp for Ajax’ Frenkie de Jong. Paul Thomas Clay spår at også flere Ajax-spillere vil dra i sommer.

Sjekk ut tirsdagens oddstips!

– Det er litt «money talks». Det kommer til å være stor interesse for flere i sommer. Mange vil være attraktive for større klubber, sier Viasat-kommenatoren til VG.

Ajax har imponert i Champions League denne sesongen. De slo ut Real Madrid av åttedelsfinalen. Nå har de alle muligheter foran seg borte mot Juventus i kvartfinalen i kveld.

Onsdag kan du vinne hele 87 millioner kroner i Vikinglotto. Lever kupongen din her!

Men suksessen har noen baksider for Ajax-fansen. Oppturen gjør trolig at noen av lagets beste spillere forlater klubben.

Dette er utgangspunktet før returkampen:

Midtbane-maestroen Frenkie de Jong er allerede klar for Barcelona med en prislapp på 840 millioner kroner.

– Så går nok ganske sikkert også Matthijs de Ligt (kaptein og stopper) og Nicolás Tagliafico (sideback), spår Clay.

les også

Solskjær håper på dødballmagi: – Vi er sterkere enn dem

19 år gamle de Ligt har imponert som lagets hærfører. Han er tett linket til Bayern München, Barcelona og Juventus.

Monaco nådde semifinale i 2016/17-sesongen. Siden forsvant en rekke stjerner i etterkant. Ajax’ sportsdirektør Marc Overmaars har sagt at det ikke vil skje i like stor grad, men...

– Vi ønsker ikke å selge. Min jobb er å forme et topplag, men vi kan ikke holde på spillerne slik Real Madrid eller Barcelona kan, sa Overmars til spanske AS i mars.

Se de Jong latterliggjøre Real Madrid-stjernene:

Clay tror fort at også David Neres, målscoreren fra Juventus-kampen, og Hakim Ziyech, forlater Amsterdam-klubben. Han utelukker heller ikke at Dusan Tadic forsvinner.

Viasat-kommentatoren presiserer at han tror noen blir også.

les også

Ødegaard-tallene som imponerer: Så mye bedre er han enn lagkameratene

– Andre Onana og Donny van de Beek har signert nye kontrakter. Det fine for Ajax er at de ikke er nødt til å selge. De kan være litt vriene i forhandlinger. For salget av de Jong og eventuelt de Ligt vil gi så mye penger inn, sier Clay.

Han tror Ajax vil bite fra seg mot Juventus.

– Jeg spår at Juventus tar det, men det blir veldig jevnt og spennende. Jeg tror Juve vinner 2–1, melder Clay.

VGs tips: Hjemmeseier

Det står 1–1 mellom lagene fra det første Champions League-møtet i forrige uke. Det gir at Juventus har fordelen i kveld.

Torino-vertene har levert hjemme i Nord-Italia i denne turneringen. Young Boys (3–0), Valencia (1–0) og Atlético Madrid (3–0) ble alle beseiret. Det ene feilskjæret var mot Man.Utd. (1–2) i november.

Ajax har også prestert på utebane - særlig var 4–1 over Real Madrid sterkt. Der fremstod det unge Amsterdam-laget med en uredd innstilling.

Men det faktum at Juventus har vunnet 12 av 13 siste hjemmekamper i alle turneringer gjør at vi går for hjemmeseier til 1,65 i odds. Et målspill på Cristiano Ronaldo til 1.75 i odds er et alternativ. Spillestopp er kl. 20.55 og Viasport 1 sender matchen.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder