BALLSIKKER: Martin Ødegaard fører ballen under kampen mot Valencia. Med en treffsikkerhet på 90 prosent av pasningene leverte han en god kamp fra sin midtbaneposisjon. Foto: JOSE JORDAN / AFP

Spansk presse i ekstase over «blendende» Ødegaard-debut

VALENCIA (VG) Martin Ødegaard (20) våkner opp til strålende omtale i spanske sportsaviser etter sin første La Liga-kamp fra start.

Madrid-avisene så vel som den lokale San Sebastián-pressen likte det de så av nordmannen i den dramatiske 1–1-kampen borte mot Valencia, der Ødegaard til tross for at han ikke noterte seg for målpoeng, viste seg fram gjennom konstant aktivitet og godt pasningsspill.

Mundo Deportivo fastslår at de mener den norske midtbanespilleren var banens beste spiller.

– En blendende opptreden av nordmannen i debuten for Real Sociedad. En svært komplett kamp, skriver avisen.

Videre står det at Ødegaard har «doktorgrad» i pasningsspill, at han var feilfri på dette området, og at han på «prisverdig» vis tok ansvar fra første til siste minutt på Mestalla.

– Han var den komplette midtbanespiller, en brikke som ikke fantes i laget frem til nå, og som i tillegg fulgte lagets strategi til punkt og prikke. Når han mistet ballen, gjorde han alt han kunne for å vinne den tilbake, med stor besluttsomhet. Virkelig en kjempekamp, skriver Mundo Deportivo i sin San Sebastián-utgave søndag morgen.

Her kan du se Ødegaards egen dom over debuten:

Den Madrid-baserte sportsavisen As, som er kjent for å ha tette bånd til Real Madrid, er minst like begeistret over Ødegaards prestasjoner.

– Kjempekamp av nordmannen i den offisielle debuten for «La Real». Alt han gjorde, var bra, skriver de under tittelen «Ødegaard briljerte».

– Han gir Real Sociedad en ny dimensjon i spillet sitt når de har ballen. Han leverte en rekke kliniske pasninger gjennom ledd og førte ballen i mellomrommet. En konstant plage for forsvaret til Valencia, skriver As og avslutter:

– En stor start for spilleren som er utlånt av Real Madrid.

les også

Real-helten lovpriser Ødegaard: – Han er veldig annerledes

I søndagens papiravis utnevnes As drammenseren til kampens «dandy» – en betegnelse som brukes for å beskrive en elegant klassespiller.

MARCA, den andre store sportsavisen i Madrid, gir Ødegaard to av tre mulige stjerner på børsen – best på banen sammen med flere andre spillere.

«For en perle», skriver den spanske journalisten Albert Ortega på Twitter og legger til at Ødegaard «er kommet til La Liga for å bli». Han trekker frem Ødegaards 88 ballberøringer, 90 prosent i treffsikkerhet, fem nøkkelpasninger og to av tre fullførte driblinger:

– Jeg føler jeg har en veldig fin rolle i laget. Vi er et spillende lag, og det passer meg veldig bra. Jeg føler jeg kommer i mange fine situasjoner og spiller i en posisjon som jeg synes er ganske optimal, sier Ødegaard om sin egen prestasjon i debuten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder