FERDIG: Henning Berg, her under Eliteserie-kamp mot Viking i mai, bytter ut Bærum med Nicosia. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Henning Berg forlater Stabæk: – Beklagelig at det skjer nå

Henning Berg (49) slutter som Stabæk-trener og tar over kypriotiske Omonia Nicosia.

Det melder Stabæk i en pressemelding. Berg opplyser til VG at han har skrevet en toårskontrakt med hovedstadsklubben på Kypros, der ambisjonen er kvalifisering til Europa League.

– Vi skilles som gode venner, og har jobbet godt sammen gjennom en utfordrende tid, sier Berg og takker spillerne for støtten.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

les også

Stabæk-profilene Børkeeiet og Vetlesen har fått kyssesyken

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Han hadde kontrakt med Stabæk ut 2019-sesongen, men signerer nå for sjetteplassen i den kypriotiske toppdivisjonen. Det innebærer at Stabæk får betalt en kompensasjon for de siste månedene i Berg-avtalen, opplyser daglig leder Jon Tunold, som presiserer at «det er ikke noen store summer det er snakk om».

– Vi visste at Henning hadde ambisjoner om å komme seg til en klubb i utlandet igjen. Det har vært en dialog mellom ham og Inge André Olsen (sportssjef) i et par dager. Det har vært en grei prosess. Det er beklagelig at det skjer nå, men det får vi leve med, sier daglig leder Jon Tunold i Stabæk til VG.

les også

Belgia-suksessen Juklerød etterlyser landslagsledelsen: – Litt spesielt at jeg ikke er blitt sett på mer

– Det er ikke heldig, når det skjer midt i sesongen, det sier seg selv. Sånne ting lar seg ikke styre noen ganger, og jeg har sagt nei til større klubber tidligere i min tid i Stabæk, sier Berg til VG på spørsmål om timingen på avgjørelsen.

Han tilføyer:

– Jeg følte at det var riktig, og jeg har spilt med åpne kort hele veien. Men selvfølgelig, det beste hadde vært å gjøre det utenfor sesong.

Berg ble værende i Stabæk i elleve måneder. Han ledet klubben i totalt 23 seriekamper (5-7-11) med en seiersprosent på 21,7. I fjor klarte han å redde dem fra nedrykk via kvalifisering, men nå ligger laget igjen utsatt til som nest sisteplass.

Daglig leder Tunold opplyser at klubben allerede er i gang med å lete etter en permanent erstatter for den tidligere landslagsspilleren, men at lørdagens treningskamp mot Lillestrøm ledes av assistentene Kaz Sokolowski og Øystein Garborg.

– Vi er i dialog med noen aktuelle kandidater, sier Tunold, som tillegger at det er «helt umulig å si» når en ny trener vil være på plass.

– Vi sikter oss inn på å finne en kandidat som passer klubben så godt som mulig, enten han er norsk eller utenlandsk, sier han.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder