TABBET SEG UT: Håvard Nordtveit (i midten) fremprovoserte Spanias straffesituasjon med et svakt tilbakespill til Rune Jarstein (t.h.). Her like etter kampslutt. Til venstre står Spanias keeper David De Gea. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Nordtveit rister på hodet av Rekdal-påstand

VALENCIA (VG) Kjetil Rekdal (50) mener tabben til Håvard Nordtveit (28) skyldes manglende spilletid på klubblaget over lang tid.

Nordtveit havnet i begivenhetenes sentrum under Norges tap mot Spania lørdag kveld. Den norske midtstopperen slo et altfor svakt tilbakespill mot Rune Jarstein, som felte Spania-spiss Álvaro Morata og lagde straffe. Den satte Sergio Ramos i mål og sørget for spansk 2–1-seier.

– Det er så klønete, sa tidligere landslagskapteinen Kjetil Rekdal under VGTVs sending.

les også

Lagerbäck irritert etter Ramos-spørsmål: – Ikke mitt ansvar

– Jeg skal ikke kritisere Nordtveit mer enn noen andre, men manko på kamptrening … Ikke spilt noe særlig for Fulham, ikke spilt noe særlig for Hoffenheim. Da skjer sånne ting ofte, sa Rekdal før han senere la til:

– Han har sittet på benken i West Ham, benken i Hoffenheim, benken i Fulham. På et eller annet tidspunkt setter det sine spor. Naturlig nok. Det er typisk at det skjer med en spiller som er litt ute av kampform.

Her kan du se Nordtveits tabbe og de andre høydepunktene fra kampen mot Spania:

– Skal ikke stå på det

Håvard Nordtveit rister på hodet når VG viderebringer uttalelsene til Rekdal.

– Kjetil? Nei … Jeg har spilt kamper, jeg, så det går fint, sier han.

– Du synes det blir feil å skylde på manglende kamptrening?

– Han får mene det, men jeg har nå spilt fire ganger 90 minutter ganske nærme denne kampen, så det skal ikke stå på det.

les også

Jarstein ombestemte seg på Ramos-straffen

Nordtveit var ikke med i Fulhams siste kamptropp før landslagspausen, mot Liverpool i Premier League, men han startet fire kamper på rad for London-klubben før dette.

Før debuten den 22. februar for Fulham, der han er utlånt fra Hoffenheim, hadde ikke Nordtveit spilt en kamp på tre måneder – blant annet på grunn av en ankelskade.

Spøker med Jarstein

– Hvordan føles det å gjøre en så avgjørende personlig feil i en sånn kamp?

– Sånn er dessverre fotball. Jo lengre bak på banen du er, desto synligere blir feilene. Normalt sett skulle det ikke vært noen situasjon i det hele tatt, spillet hadde gått videre og vi hadde kanskje fått med oss et poeng. Det er veldig bittert, sier Nordtveit.

Jarstein tar på seg en del av skylden for straffesparket og kaller sin egen inngripen der han feller Álvaro Morata for «en litt hodeløs avgjørelse».

– Jeg skylder alt på Rune, svarer Nordtveit spøkefullt på om han selv tar på seg skylden for straffen.

– Nei, om den pasningen er litt hardere, så er det ingen situasjon i det hele tatt. Selvsagt skal jeg gjøre det mye bedre. Det er kjedelig, fortsetter han mer seriøst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder