Ivar Koteng på Koteng Arena. Foto: Bjørn S. Delebekk

Rosenborg+Trondheims-Ørn= sant

Nå får også Rosenborg sitt eget kvinnelag – på øverste nivå. Målet er å komme ut i Europa.

Styret i Rosenborg sa mandag kveld ja til «ekteskap» med Trondheims-Ørn. Allerede fra 2020 skal Trondheims kvinnestolthet spille i svart og hvitt, melder Trondheims-Ørn på sine hjemmesider.

Saken må godkjennes på de to klubbenes årsmøter i januar og februar for at det skal bli en realitet.

Rosenborg og Trondheims-Ørn er de to mestvinnende klubbene i norsk fotball – for henholdsvis menn og kvinner.

Trondheims-Ørn ble imidlertid bare nummer syv i Toppserien i 2019 og har ikke blitt ligamester siden 2003.

les også

LSK mester for 6. gang på rad: – En av våre sterkeste prestasjoner

– Målet er å komme tilbake helt i toppen igjen – og komme ut i Europa, sier Trondheims-Ørns styreleder Ragnar Slettestøl til VG mandag kveld.

– Vi tror det er lettere å få til det sammen med Rosenborg.

Slettestøl sier at RBK-vedtaket ikke kom uventet.

– Vi har brukt høsten til å bli kjent med hverandre. Her i Trondheims-Ørn har vi allerede hatt et styrevedtak, og i januar skal vi ha et ekstraordinært årsmøte som trolig blir en formalitet.

– Hvilke fordeler vil ekteskapet med Rosenborg gi?

– Vi tror at merkevaren Rosenborg vil gi oss større tilgang til sponsorer. Vi tror også at det vil bli en styrke når det gjelder spillerlogistikk. På lengre sikt håper vi at det vil gi oss ressurser til å drive med omfattende spillerutvikling i regionen. Der er det enorm forskjell på herre- og damefotball.

les også

Gullgrossisten cupfinaleklar: Har aldri gruet seg til trening eller kamp

Før sesongen kjøpte Rosenborgs styreleder Ivar Koteng, som er eiendomskonge i Trondheim, stadionnavnet til Trondheims-Ørn – som dermed ble Koteng Arena.

LEGENDELAG: Trondheims-Ørns seirende kvinner i cupfinalen i 1993 - med spillere som Ann Kristin Aarønes, Gøril Kringen og Eva Gjelten. Foto: Trond Solberg

Ifølge Trondheims-Ørns hjemmeside har informasjonsutveksling, samtaler og planlegging av de neste fire-fem årene, foregått i kulissene på Lerkendal og Koteng Arena.

Ifølge Slettestøl vil Rosenborg og Trondheims-Ørn i 2020 være to ulike organisasjoner.

– Juridisk sett kan vi ikke havne under samme organisasjon som Rosenborg. Den fristen er gått ut, men vi ønsker å hete Rosenborg og ikle oss de hvite og sorte draktene, men da ha et eget styret og drive selv neste sesong.

Trondheims-Ørn har de siste 10–15 årene stort sett tilhørt midtsjiktet og det nedre sjiktet ligaen – men aldri rykket ned.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder