IKKE ALVORLIG: Ole Gunnar Solskjær beroliger Manchester United-fansen: Harry Maguires skade er ikke alvorlig. Foto: Robin Parker / PA Images

Solskjær reagerer på Maguire-rykter: – Vet ikke hvor det kommer fra

MANCHESTER (VG) Britiske medier utløste denne uken krisealarmen og meldte om flere ukers fravær for Manchester United-stjernen Harry Maguire (26). Det stemmer ikke, svarer Ole Gunnar Solskjær (46).

 • Arilas Berg Ould-Saada

En rekke britiske aviser meldte onsdag om en «enorm skadesmell» for Solskjær, og at forsvarssjefen kom til å være ute i minst én måned på grunn av en rift i en hoftemuskel.

Det ville vært dramatisk for Manchester United, som kun har to andre friske midtstoppere: Victor Lindelöf og Phil Jones, som begge leverte en prestasjon under pari mot Manchester City på tirsdag.

les også

Profil i storavis om Solskjærs mareritt: – Kunne kostet ham jobben

Men situasjonen er langt mer positiv enn rapportene fra britisk tilsier. Det sier Solskjær på sin pressekonferanse fredag formiddag.

– Han har en mulighet for å spille i morgen (mot Norwich). Det var bare en liten greie. Jeg vet ikke hvor rapportene kommer fra. Dere må ha forvekslet det med Harry Kane, sier Solskjær og sikter til nyheten om at Tottenham-spissen må opereres og blir ute til april.

Solskjær forteller at Maguire skal trene med laget fredag.

– Det er ikke en overraskelse. Han er en kriger. Hvis det er et mindre problem, så stiller han opp for å spille. Det var nære på at han spilte mot City, han var akkurat ikke frisk nok, men det kan være mulig nå, sier nordmannen.

De siste dagene har også vært preget av mange spekulasjoner om fremtiden til Manchester United-kaptein Ashley Young og hvorvidt han er på vei til Inter.

Kontrakten hans går ut til sommeren, så han står fritt til å gjøre hva han vil når den tid kommer, men for øyeblikket tyder det meste på at han blir værende ut sesongen.

– Vi har ikke for mange friske og klare spillere, så vi trenger de vi har, sier Solskjær.

les også

Opprørt Solskjær med kritikk: – Det kan ikke være opp til meg

– Han er en av spillerne våre, kapteinen vår. Det er mange spekulasjoner, vi må bare takle det. Ashley har vært veldig profesjonell og fokusert, så jeg tror ikke det kommer til å endre seg, sier han.

United-sjefen blir også konfrontert med spekulasjoner om at han skal ha reist for å se Sportings midtbanespiller Bruno Fernandes i aksjon.

– Nå er vi tilbake på spekulasjoner. Vi reiser og ser kamper hele tiden, men hvor jeg har vært, er irrelevant. Dette er nok en spiller i en annen klubb som jeg ikke kan snakke om, sier Solskjær.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool33292272254789
2Manchester City32213881334866
3Leicester City33177963313258
4Chelsea331761060441657
5Manchester United331510856332355
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Manchester United

Flere artikler

 1. Solskjær utnevner Maguire til ny Manchester United-kaptein

 2. Solskjær før Manchester-derby: – Det er umulig å trene

 3. «Vi vet at vi må forsterke oss. Vi vet det.»

 4. Solskjær svarer om «utilgivelig» trend: – Det må fikses

 5. Solskjærs United utklasset av City: – Mister hodet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder