Matchvinneren: – Det er først nå vi får se hvordan det er å ligge i driten der

LERKENDAL (VG) (Rosenborg-Mjøndalen 3–2) For første gang på 11 forsøk scoret Rosenborg mer enn ett mål i Eliteserien, og for første gang på 11 seriekamper scoret Alexander Søderlund (31). Dét holdt akkurat til seier mot Mjøndalen.

 • Erik Eikebrokk

Artikkelen er over ett år gammel

Ikke siden hjemmekampen mot Odd 4. november i fjor, har Rosenborg scoret mer enn ett mål i en seriekamp. Mot Mjøndalen «eksploderte» trønderne, og scoret tre.

Etter å ha rotet bort 2–0-ledelsen, sikret Alexander Søderlund årets andre tre poeng, da han utnyttet en stor tabbe i bortelagets forsvar.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Det er fantastisk mye bedre å vinne enn å tape. Heldigvis har denne klubben vunnet flere år på rad, og er vant med å vinne. Det er først nå vi får se hvordan det virkelig er å ligge i driten der, sier matchvinner Søderlund til VG.

– Det er uendelig mye bedre å vinne enn å tape. Det var veldig god stemning i garderoben nå, sier Mike Jensen.

«Rosenborg-scoring»

Ett stygt og ett vakkert mål før pause var det som skulle til for å Rosenborg tilbake på rett kurs. Først kriget den største krigeren av dem alle, Tore Reginiussen, inn ballen etter en corner etter 27 minutter.

les også

Bjørnebye om Bendtner: – Det raser på med telefoner og henvendelser

Tre minutter senere gjorde trønderne slik de ønsker å gjøre det. Høyreback Vegar Eggen Hedenstad ble med opp i angrep, fikk ballen fra Jensen, og slo inn på ett touch.

Yann-Erik De Lanlay, som fikk tillit på vingen på bekostning av en vraket Pål-André Helland, trengte heller ikke mer enn ett touch.

– Det var bedre rytme i det offensive i dag, og en del god samhandling, spesielt på høyresiden., sier Rosenborg-trener Eirik Horneland.

VG Live Rosenborg 3–2 Mjøndalen minutt for minutt

For rett etterpå skiftet kampen totalt karakter.

Mjøndalen kom ikke til en sjanse før i det 40. minutt. I løpet av de neste fem skulle «bruntrøyene» stå for tre hundreprosentsjanser.

Den første banket Stian Aasmundsen i mål fra sju meter. De to neste kan Rosenborg takke keeper André Hansen for at ikke gikk inn.

Piping

– Jeg blir trist og lei meg og forbanna over å bli vraket, samtidig som jeg har full forståelse for det. Jeg var fryktelig misfornøyd med egen prestasjon mot Haugesund, sier Helland til VG.

Etter en time fikk Tonny Brochmann kjempetreff fra tjue meter. Ballen via tverrligger og ut.

Det gjorde de ikke noen minutter senere. Innbytter Jibril Bojang la inn fra høyre. På motsatt side fikk Brochmann all tid i verden, og banket ballen i nærmeste hjørne.

Da var det antydning til piping på hjemmetribunen.

les også

Grepene som har gitt Brann suksess

Avsluttet scoringstørken

Men den skulle ikke vare lenge. Minuttet senere misforstod Mjøndalen-stopperne Quint Jansen og Sondre Solholm Johansen hverandre.

Da ingen av dem tok ansvar for ballen, gjorde like så godt Alexander Søderlund det. Alene med keeper Ranmark gjorde spissen det han ikke har gjort tidligere i 2019; han scoret.

– Et par av dem som var involvert, var veldig skuffet og sa unnskyld til oss andre i garderoben. En slik ydmykhet er et veldig godt utgangspunktet for å bli bedre, sier Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth.

– Jeg syns vi var vesentlig bedre enn Rosenborg gjennom store deler av kampen. Men vi er skuffet over at vi ikke vant, for vi var bedre enn dem. De fikk en heldig seier i dag, sier trener Vegard Hansen.

PS: For tredje kamp på rad var Nicklas Bendter vraket til kamp. RBK-trener Eirik Horneland ønsket ikke å utdype vrakingen.

– Jeg vil ikke kommunisere noe om den situasjonen, for det syns jeg er vanskelig. Det er en del interesser man må ivareta. Derfor velger jeg å ikke gjøre det.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt13112045172835
2Molde13101239132631
3Vålerenga136521817123
4Odd127142014622
5Kristiansund124622316718
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Mjøndalen IF
 4. Norsk fotball

Flere artikler

 1. Uthvilt Helland reddet RBK: – Jeg har slappet av litt og gått på byen

 2. Helland roser Søderlunds skuddfot: – Livsfarlig å stå i veien

 3. Helland om tøft RBK-halvår: – Har vent seg til at det stort sett går til helvete

 4. Rosenborg sløste med sjansene og tapte i Hviterussland: – Ufortjent

 5. Rosenborg nærmer seg «fotballskandale» – Europa henger i en tynn tråd

Fra andre aviser

 1. Søderlund reddet RBK fra nytt poengtap

  Aftenposten
 2. Slik stiller RBK: Nå får denne unggutten sjansen fra start

  Aftenposten
 3. Helland benket mot Brann

  Aftenposten
 4. RBK-kapteinen vil ikke kommentere framtida til sjefen

  Aftenposten
 5. RBK-fiasko i cupen etter høydramatisk straffesparkkonkurranse

  Aftenposten
 6. RBK-treneren avviser at endringen er kommet for å bli

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder