UTSATT: Helgens fotballrunde er utsatt på grunn av den nasjonale tragedien som rammet Norge fredag. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Fotballrunden utsatt på grunn av terroraksjonen

(VG Nett) Alle helgens kamper i eliteserien, 1. divisjon og 2. divisjon er utsatt på grunn av fredagens eksplosjonen ved regjeringskvartalet og skytetragedien på Utøya.

 • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over ni år gammel

- I respekt for alle som er berørt av katastrofen har Norges Fotballforbund besluttet å utsette de planlagte kampene, skriver NFF i en pressemelding lørdag formiddag.

VGTV: Se de enorme ødeleggelsene ved Regjeringskvartalet

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Kampene vil bli omberammet kommende uke.

- Vi har hatt en løpende dialog med politiet, og årsaken er den nasjonale tragedien og omfanget av den, forteller informasjonssjef i NFF, Svein Graff, til VG Nett.

Kampen mellom Start og Molde som skulle vært spilt i går, men ble også utsatt. Både klubbene og rettighetshaverne var enige om å utsette kampene, i samarbeid med fotballforbundet. Mandagens oppgjør mellom Vålerenga og Odd er også utsatt.

- I går, da ikke alle omstendighetene var kjent, hadde vi en løpende dialog med politiet. Men slik bildet er nå, ser vi ikke noen sikkerhetsrisiko ved å gjennomføre arrangementene. Kampene er som sagt utsatt på grunn av den nasjonale tragedien som rammet landet i går. Omfanget er jo smått uvirkelig, fortsetter Graff.

VGTV: Lise og Ole reddet Utøya-ungdommer: - Vi så lik som fløt i vannet

Dette er andre gang denne sesongen en fotballrunde blir utsatt, etter at 95 eliteseriespillerne gikk ut i streik 20. mai.

- Det har blitt en del uforutsette hendelser denne sesongen, men det er uviktig nå, sier Graff.

- Samfunnet skal ikke rammes

- Jeg regner med at alle større idrettsarrangementer de nærmeste dagene avlyses. Vi ser for oss at arrangørene tar et selvstendig gjennomtenkt standpunkt. Så får vi se til uka hvor vi står. Men heller ikke idretten vil at samfunnet skal lammes av slik terror, absolutt ikke. Akkurat nå er det viktigst å vise omtanke, solidaritet og empati. Vi må vise alle berørte at vi tenker på dem, sier Rognlien til NTB.

Han og resten av toppledelsen i norsk idrett var fredag i hektisk møtevirksomhet. - Vi var i kontakt med særforbundene som har utenlandstropper i øyeblikket. Vi snakket om at det er helt fritt opp til utøverne om de vil konkurrere eller ikke. I tillegg valgte vi å la utøvere benytte sørgebånd.

- Vi føler at idretten kun har positive sider ved seg. Derfor kan den kanskje være med på å hjelpe i denne triste situasjonen, sier Børre Rognlien.

Lørdagens V75-stevne avlyst

Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap har i samarbeid med Sørlandets Travpark besluttet å avlyse lørdagens V75-stevne.

I en melding fra Rikstoto skriver selskapet at avlysningen er gjort i respekt for og omtanke med de berørte etter siste døgns begivenheter.

Søndagsløpene kjøres imidlertid som oppsatt.

Disse kampene er utsatt i eliteserien:

Start-Molde, Rosenborg-Fredrikstad, Aalesund-Stabæk, Haugesund-Sogndal, Lillestrøm-Tromsø, Sarpsborg 08-Strømsgodset, Brann Viking og Vålerenga-Odd Grenland.

Disse kampene er utsatt i 1. divisjon:

Hønefoss-Sandefjord, Mjøndalen-Hødd, Bryne-Ranheim, Sandnes Ulf-Nybergsund-Trysil, Kongsvinger-Alta, HamKam-Bodø/Glimt, Strømmen-Randaberg og Asker-Løv-Ham.

Mer om

 1. Molde FK
 2. Tromsø IL
 3. Strømsgodset IF
 4. SK Brann
 5. Lillestrøm SK
 6. Fredrikstad
 7. Stabæk Fotball

Flere artikler

 1. En rekke arrangementer utsatt eller avlyst

 2. NFF har omberammet de utsatte kampene

 3. Jens markerer terrorangrepet i Oslo-moské

 4. Departementet sier ja til omdiskutert 22. juli-minnesmerke

 5. VG mener: Vi kan ikke svikte Utøya-ofrene nå!

Fra andre aviser

 1. Rognlien: – Samfunnet skal ikke lammes

  Aftenposten
 2. Rognlien: – Samfunnet skal ikke lammes

  Fædrelandsvennen
 3. Helgens serierunde er utsatt

  Bergens Tidende
 4. Helgens travløp avlyst

  Aftenposten
 5. Minnemarkeringen stopper ikke eliteserien

  Bergens Tidende
 6. Lørdagens V75-stevne avlyst

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder