HAR FÅTT GODT BETALT: Egil Olsen betalte for parkering da han snakket med VG mandag. Landslagssjefen er fornøyd med åpningen til Norge. Foto: Espen Solbakken

Gir terningkast fem etter å ha parkert Norge på topp

MARIENLYST (VG) Selv etter full pott etter tre kamper, mener landslagssjef Egil Olsen at Norge kun har prestert som forventet - og gir terningkast 5.

Espen Solbakken
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Poengmessig topp, men ikke prestasjonene, konkluderer Drillo etter 270 av 720 spilte minutter i EM-kvalifiseringen.

Vurderer lagene

Det har gått en drøy uke etter at Drillo kom hjem fra landslagsturen, som resulterte i tre poeng mot Kypros. Han snakker engasjert om kamper spilt, mulige scenarier og det han karakteriserer som tiårets landskamp hjemme mot Danmark om fem måneder.

- Gruppen så langt har stemt med hva jeg sa på forhånd: Hvis vi ikke fikk marginer imot i starten, ville vi sette oss i en god posisjon til å kvalifisere oss til EM.

Drillo gir VG Netts lesere følgende vurdering av alle lagene i puljen:

Norge:
- Som forventet. Med marginer imot kunne vi tapt alle tre, men alle seirene har vært fortjent. 1. omgangen mot Kypros er det beste vi har gjort, og også 2. omgangen på Island er god. Portugal-matchen er den vi har prestert jevnest i. Vi kunne stått med alt fra null til ni poeng.

Portugal:
- De har for så vidt innfridd, men ble offer for et aldri så lite ran hjemme mot Kypros. Vi møtte også Portugal på et gunstig tidspunkt. At de bare skapte en klar målsjanse mot oss, er dårlig av dem og desto bedre av oss. De slo Danmark greit i den siste, som forventet.

Danmark:
- Litt under forventet spillemessig, men de er i rute. Problemet deres er vel at vi er foran den samme ruten. De har vunnet de to hjemmekampene de skal vinne, men var sjanseløse i Portugal og kunne tapt poeng mot Island hadde det ikke vært for en sen scoring.

Kypros:
- At de tok poeng borte mot Portugal, var en skikkelig bombe. Men bak det 4-4-resultatet skjuler det seg et ran. De var gode etter pause mot oss, men kampen kunne også vært ferdig ved halvtid. Et poeng på tre kamper er omtrent som forventet.

Island:
- Jeg velger å gi dem terningkast tre selv om de ikke har poeng. De har ikke hatt marginene med seg. Island kunne tatt poeng både mot oss og Danmark og kom også opp på uavgjort hjemme mot Portugal.

Tiårets kamp

Norge-Danmark på Ullevaal den 26. mars kommer til å bli et altoppslukende oppgjør hvor en første- eller annenplass ligger i potten for Norge.

- Vi lever videre med uavgjort eller tap, mens de er i skikkelig trøbbel om vi slår dem. Jeg vil nesten si det er tiårets landskamp i Norge, det er nesten så jeg lurer på om jeg vil tåle det, ler Drillo.

- Norge-Danmark er veldig spesielt. Og jeg er helt sikker på at Morten Olsen aldri vil undervurdere oss, innrømmer Olsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder