Blir Start snytt for utligning her?

Stokkelien: - Typisk Rosenborg!

FOTBALL

Eggen: - Videodømming kan være nyttig

KRISTIANSAND(VG Nett)(Start - Rosenborg 2-3) Start trodde de hadde utlignet til 3-3 i det 93. minutt, men dommer Tommy Skjerven mente ballen aldri var over streken.

  • Andreassen Jon R
Publisert: Oppdatert: 19.05.16 22:45

Avni Pepa vippet ballen i mål etter en heading av Mads Stokkelien i tverrligger og et påfølgende brasseforsøk fra Espen Hoff.

Start-spillerne reagerte umiddelbart da dommer Tommy Skjerven unnlot å dømme scoring og diskusjonene fortsatte da kampen ble blåst av like etter.

VG LIVE:Se situasjonen og døm selv

Mads Stokkelien var fortvilet over det han mener var typisk RBK-flaks.

- Det er litt typisk Rosenborg at den ikke blir dømt inn. Fra mitt ståsted ser jeg at ballen er inne. Det er hundre prosent sikkert, sier spissen til VG Nett.

- I dag fikk vi en del situasjoner i mot oss, og fra der jeg står bør dommeren godkjenne målet til Avni Pepa. Det er frustererende å få slike situasjoner i mot, sier lagkamerat Espen Hoff til VG Nett.

Örlund: - Ikke inne!

Rosenborg-keeper Daniel Örlund mener ballen aldri var inne.

- Ballen var ikke inne. Da hadde vel dommeren blåst, sier den svenske keeperen til VG Nett før han modererer seg litt. - For å være helt ærlig så skjer ting så kjapt. Med hånden på hjertet kan jeg si at jeg ikke vet om den er inne, sier Örlund.

Videodømming har vært et hett tema i fotballverdenen den siste tiden og kunne sågar vært nyttig i Kristiansand i dag. Nils Arne Eggen er ikke avvisende til forslaget.

- Vi kan ikke diskutere om en ball er inne eller ikke. Men videodømming kan være nyttig. Da må det imidlertid gå fort, sier RBK-treneren.

Frem til den dramatiske avslutningen på kampen, hadde det allerede skjedd mye i en underholdende kamp i Kristiansand.

Prica reddet RBK

I fjor laget Rade Prica straffe da Rosenborg gikk på sitt eneste serietap mot Start. Mot Start i Kristiansand gjorde han det utvilsomt godt igjen.

Som så mange ganger før mellom de to nevnte lagene ble også søndagens hovedkamp i eliteserien en real og dramatisk målfest.

VG Live:Se høydepunktene fra kampen her!

Rosenborg hentet opp Start-ledelse to ganger, og sørger dermed for at de nå er enda nærmere nok et eliteseriegull. Fjorårets syndebukk Prica bidro sterkt til seieren med sine to scoringer, og sørget sammen med unge Markus Henriksen for at Roseborg fikk med seg tre poeng.

Det var imidlertid Start som var det beste laget i Kristiansand.

- Vi er nære på å score flere mål. Gutta gjør det de kan, men vi må øve litt mer på å utnytte de sjansene vi får, sier Start-trener Knut Tørum.

VG Live:Se intervju med Start-treneren her!

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen var godt fornøyd med tre poeng.

- Det kunne gått begge veier, men vi scoret det viktige 3-2 målet. Vi laget unødvendig hawaii på slutten, og slapp dem altfor lett til. Vi kan ikke legge oss bakpå. Jeg roper ut og ut, og de går tilbake, sier han.

VG Live:Se intervju med Eggen her!

Bolaños åpnet festen

Christian Bolaños startet målfesten på lekrest mulig vis da han med sitt perfekte hodestøt sendte vertene i ledelsen etter 22 minutter. I det ballen suste inn i nettet stoppet 26-åringen kontant opp, og markerte tydelig at han ikke ønsket å feire det som kan ha ha vært hans siste Start-scoring. Kanskje var det supporternes pipekonsert da navnet hans ble lest opp før kampstart som førte til jubelnekten.

Uansett holdt ikke Bolaños' scoring til at Start også i år ble det første laget som slo trønderne i seriespill. I fjor vant sørlendingene 3-2 på Lerkendal i en dramatisk batalje.

VGD:Diskuter kampen her!

Lenge siden tap

Før Start-kampen hadde ikke Nils Arne Eggens gutter tapt borte i eliteserien siden 26. oktober 2008. Da røk de 2-4 for Lillestrøm på Åråsen, men mot Start sliter stort sett alltid Rosenborg.

Det viste seg også denne gang.

Ti minutter etter at Bolaños hadde sendt Start i føringen, utliknet imidlertid svenske Rade Prica for Rosenborg til tross for at hjemmelaget hadde dominert fullstending. Den målkåte svensken dunket inn utlikningen for seieresvante trøndere på lagets første skikkelige målsjanse.

Men Knut Tørums menn lot seg ikke knekke av den grunn.

Nydelig pasning

Like etter pause fikk Espen Hoff servert ballen på sølvfat av Espen Børufsen, og bredsidet enkelt inn 2-1 for Start. Dermed gjorde han også opp for kjempemissen i 1. omgang da han umarkert satte en heading en snau meter utenfor RBK-målet fra ti meter.

VG Live:Fyldig kampreferat her!

Etter Hoffs 2-1-scoring fortsatte Start å trykke et litt uinspirert Rosenborg tilbake på banen. Både Christian Bolaños og Espen Børufsen hadde store muligheter til øke ledelsen ytterligere, men Rosenborg kjempet seg nok en gang tilbake i oppgjøret.

Start ga seg ikke

Dermed utliknet unge Markus Henriksen på lekkert vis med en perlevolley for Rosenborg, før Rade Prica sørget for tre poeng med sitt hodestøt etter 75 minutter.

Start ga seg imidlertid ikke av den grunn og bare en svært god Daniel Ørlund nektet Bolaños nok en scoring da han på fantastisk vis fistet costaricanerens frispark fra tjue meter, over mål.

På overtid fikk Start to gigantsjanser. Først da Mads Stokkelien headet i tverrligger og ned på streken, og deretter da Espen Børugfsen satte returen i stolpen.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside

Her kan du lese mer om