PÅ TOPP: Leipzigs spillere feirer etter seieren over Bayer Leverkusen som gjorde at de tok over tabelltoppen. Foto: Martin Meissner AP

Overraskelseslag leder Bundesliga: – Leipzig kan gjøre som Leicester

Her er fredagens tippetips

For syv år siden ble klubben stiftet. Nå leder de Bundesliga – og Dortmund-trener Thomas Tuchel tror overraskelseslaget kan holde helt inn til ligatittel.

  • Hans-Kristian Rangnes
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Etter elleve serierunder er RasenBallsport Leipzig ubeseiret, har seks strake seirer, 27 poeng, 23–9 og de leder Bundesliga foran Bayern München.

Følg Tipster på Facebook her

Fredag kveld møter de Freiburg borte.

– I fjor hadde vi fenomenet Leicester City i England. Leipzig kan gjøre akkurat det samme. Det blir jeg overbevist om hver gang jeg ser dem spille, sa Borussia Dortmund-trener Thomas Tuchel etter RBs seier forrige helg.

HAR TROEN: Dortmund-trener Thomas Tuchel tror Leipzig kan gjøre som Leicester. Her avbildet før kampen mot Hamburg. Foto: Carmen Jaspersen AFP

– Leipzig er ingen døgnflue. Man må ta de veldig på alvor, sier Tuchel.

Les hele klubbens historie på VG+: RB Leipzig - det forhatte eventyret

Det er RB-trener Ralph Hasenhüttl helt enig i.

– Hvis vi fortsetter å spille på denne måten og fortsetter å gjøre det vi jobber med, i tillegg til at vi ivaretar sulten, kommer vi til å bli veldig vanskelige å slå, sier han ifølge Daily Mirror.

Alle har troen

Hansenhüttl mener at de bare må fortsette å ta en dag av gangen, og er overbevist om at laget hans enda ikke har nådd toppen.

– Det er ingen som har gitt oss denne tabellposisjonen. Alle her har tro på det vi driver med, sier 49-åringen.

Men dette er også et forhatt eventyr. Veldig mange i tysk fotball misliker sterkt måten klubben har kommet seg opp og frem på.

LES OGSÅ: Mourinho med endringer i «hver» kamp: – Han famler

For selv om «rasenball» betyr noe sånt som «spille ball på løkka», idyllisk nok, handler ikke dette om løkkefotball. Navnet er et skalkeskjul. Dette handler om store, østerrikske penger.

ENGASJERT: RB Leipzig-trener Ralph Hasenhüttl feirer etter seieren over Bayer Leverkusen. Foto: Martin Meissner AP

Ballen fortsetter å rulle

Hadde klubben fått velge selv, ville navnet vært Red Bull Leipzig. Det ble imidlertid ikke godkjent av det tyske forbundet.

Derfor det ganske kreative RasenBallsport, for å få utnyttet RB i logoen. Kampene spilles på Red Bull Arena, der 42 500 mennesker var på plass igjen og der det er blitt fire seirer og én uavgjort så langt. Snitt-tilskuertallet var 2150 mennesker i åpningssesongen i 2009/10, nå antydes det bygging av et nytt stadion med plass til 80 000.

Besøk vår oddstipsside Tipster her.

Vi tror at RB Leipzig-ballen fortsetter å rulle. Freiburg kommer fra to strake tap mot Wolfsburg og Mainz og ligger på en tiendeplass.

Freiburg har de norske spillerne Håvard Nielsen og Mats Møller Dæhli. Leipzig er på sin side fortsatt ubeseiret og har seks strake seiere. Vi tror de utvider den rekken til syv med seier over Freiburg til 1,8 i odds. Kampen spilles 20.30!

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder