VIKING-KLAR: Patrik Ingelsten tror Viking-oppholdet blir en sportslig og sosial opptur. Foto: Reuters
VIKING-KLAR: Patrik Ingelsten tror Viking-oppholdet blir en sportslig og sosial opptur. Foto: Reuters

Ingelsten klar for Viking

FOTBALL

(VG Nett) Kun den obligatoriske legesjekken gjenstår før Patrik Ingelsten (27) er klar for fire år i Stavanger.

Publisert: Oppdatert: 05.01.10 18:01

Lørdag fortalte sportsdirektør Egil Østenstad til VG Nett at Viking kom til å droppe Ingelsten-jakten dersom ikke spissen ble klar før 16. januar.

VG Nett-leser:Skulle egentlig likt å fått det bekreftet på Vikings hjemmeside samt fått legesjekken unnagjort før jeg er 100 % trygg.Diskutér overgangen her!

I dag kom beskjeden om at svenske Ingelsten reiser til Norge onsdag for å signere en fireårskontrakt med siddisene. Det eneste som gjenstår nå er den obligatoriske legesjekken.

Les også:Viking har fått sin mann - Hareide sa ja

- Jeg tror det kommer til å bli et løft både fotballmessig og sosialt. Viking satser på en plass blant de fire beste slik at klubben får være med i Europa. Jeg fikk veldig godt inntrykk av Viking da jeg snakket med Åge Hareide før jul, sier Ingelsten til barometern.se.

Viking og Heerenveen ble enige om en overgang allerede i midten av desember, men siddisene har brukt lang tid på å bli enige med Ingelsten om hans personlige kontrakt.

Les også:Østenstad setter Ingelsten-tidsfrist

- Han har tjent veldig godt i Nederland, og hvis han skal spille for Viking så må han ned i lønn. Patrik har en smertegrense for hvor mye han kan gå ned, sa Østenstad til VG Nett lørdag.

Les også:Hareide lovet toppspiss til Viking

Ingelsten har slitt med skader og lite spilletid etter overgangen fra Kalmar til Heerenveen. I 2008 ble han toppscorer i Allsvenskan.

Her kan du lese mer om