Ble offer for ny regel, Hansen vil rullere på laget

ALENE I GARDEROBEN: Erik Hoftun var den siste som forlot RBK-garderoben. Etter en omgang tok han en ekstraøkt på styrkerommet i går kveld. Foto: Fredrik Solstad

Hoftuns mareritt

TRONDHEIM (VG) Erik Hoftun (36) tror ikke lenger på et liv med Rosenborg. Signalene han har fått fra sportsdirektør Rune Bratseth, er alt annet enn oppløftende.

 • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over 15 år gammel

- Det er nok mitt siste år med Rosenborg, sier Erik Hoftun stille til VG. Det er mer enn en time siden kampen mot Aalesund er slutt. Hoftun er igjen alene i garderoben - med VG og tankene. Ekstraøkten på styrkerommet er unnagjort, sammen med en annen vraket spiller, Jan Gunnar Solli.

Materialforvalter Leif Husvik vil ha fortgang nå. Det er sent, og han vil hjem.

- Når er det trening i morgen, Erik? spør Jan Gunnar Solli - før han sier «ha det» til kapteinen - og går ut av en garderobe som ikke akkurat sitret av glede og blide ansikter etter poengdelingen med Aalesund i går.

Skråsikker

Hoftun prøver å se positivt på situasjonen. Han fikk endelig sjansen igjen for Rosenborg. Trener Per Joar Hansen innrømmer delvis at Hoftun burde startet kampen, all den tid RBK styrte spillet i størsteparten av kampen. Etter en omgang var det ut med «feiekosten» Bjørn Tore Kvarme og inn med en mer spillende stopper, Hoftun.

Et kvarter senere ble han offer for dommernes nye regler - og var et overtidsmål fra å bli synderen på Lerkendal.

- Det var en situasjon som jeg håper hadde blitt blåst på i fjor også, men det kan jeg ikke si sikkert. Men med det fokuset som har vært på holding i feltet, så var jeg ikke i tvil. Aarøy var foran Hoftun, sier dommer Per Ivar Staberg til VG.

- En straffe kan skje alle. Jeg ble veldig overrasket. Det var jo holding begge veier. Faktisk trodde jeg bare jeg fikk gult kort. Jeg fikk ikke med meg at det var straffe, sier Hoftun.

Det ble det, og Aalesund gikk opp til 2-1 på Lerkendal. Sensasjonen var der, helt til innbytter Thorstein Helstad var på rett plass to minutter på overtid og utlignet til 2-2.

Ikke avgjørende

- Endelig! Det var det jeg tenkte, sier Helstad til VG. Han rev av seg trøya i beruselsen og burde hatt gult kort. Samtidig pustet Erik Hoftun lettet ut. Straffen ble ikke avgjørende likevel . . .

- Vi diskuterte å starte med Erik. Han viste jo hvorfor når han kom inn. Vi så det tidlig i 1. omgang at vi mistet ballen for mye, og at spillet ble trangere og trangere. Vi trengte Hoftuns fotballhode, sier trener Per Joar Hansen.

Jan Gunnar Solli var også vraket. Det begrunner Hansen med at han følte balansen på midtbanen denne gangen ble best med løperen Strand, pasningsleggeren Winsnes - og Ørjan Berg og hans klokskap.

- Skuffende, sier Jan Gunnar Solli. Men den brede stallen til Rosenborg har ført til en ny ting, rullering blant spillerne.

VG vet at flere av spillerne som ikke startet mot Aalesund, allerede har fått beskjed om at de skal spille mot FC København torsdag.

Det har aldri skjedd før i Rosenborg.

Fortjener en sjanse

- Noen vet at de sannsynligvis skal starte på torsdag, innrømmer Per Joar Hansen - litt overrasket over VGs påstand om at flere spillere allerede skal ha fått beskjed.

- Jeg vil ikke nevne navn, og jeg har ikke tatt ut noe lag ennå. Men grunnen til at noen har fått signaler, er at en del har vist så gode tendenser på trening over tid nå at de fortjener en sjanse, sier Per Joar Hansen.

VG vet at Jan Gunnar Solli, Harald Martin Brattbakk - og trolig både Erik Hoftun og Miika Koppinen starter mot FC København.

- Det er en kjempeutfordring, det å holde alle spillerne fornøyde her. Og det klarer de nok ikke. Det må bli sure miner med 20 landslagsspillere her, oppsummerer Frode Johnsen situasjonen. I går satt den mestscorende i norsk fotball, Harald Martin Brattbakk, på tribunen...

Les også

 1. Her er Nils Arne Eggens tre råd

  TRONDHEIM (VG) Nils Arne Eggen mener RBK må bedre seg på tre sentrale punkter for å være et topplag i år.

Mer om

 1. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Hoftun vraket for andre gang: - Ikke hurtig nok

 2. Hoftun satt ut

 3. Bytter klubb

 4. Saboterte Aafk-festen: Helstad hamret RBK tilbake

 5. Slutt på klippekortene

Fra andre aviser

 1. Brattbakk tilbake

  Aftenposten
 2. Gått ut på dato?

  Aftenposten
 3. Brattbakk vraket fra troppen

  Aftenposten
 4. Vraker Hoftun på nytt

  Aftenposten
 5. Ser konturene av serielaget

  Aftenposten
 6. Vraker Hoftun på nytt

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder