TO PÅ TRE: Det er ikke mye som tyder på at Cristiano Ronaldo tenker å ta foten av gasspedalen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Ronaldo reddet Portugal etter ny Salah-scoring – Lingard scoret sitt første for England

(Portugal - Egypt 2–1, Nederland - England 0–1) Mohamed Salah (25) har vært ganske uovervinnelig denne sesongen, men møtte sin overmann i Cristiano Ronaldo (33).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det var ikke bare Norge som var i aksjon fredag kveld.

Store fotballnasjoner som Argentina og Italia, Nederland og England og Tyskland og Spania barket sammen i sine første landskamper i 2018.

Her får du en oversikt over hvordan fredagens kamper endte:

les også

Kamara med Zlatan-advarsel etter hat trick: – Det blir to løver nå

Nederland – England 0–1

Manchester United-stjernen Jesse Lingard scoret sitt første landslagsmål for «Three Lions» i kampen hvor Liverpools Virgil van Dijk debuterte som kaptein. Det ble kampens eneste scoring, og England ble omsider kvitt måltørken. Før Lingards matchvinnende scoring hadde engelskmennene ikke scoret på over 5 timer med fotball.

Lingard på sin side trengte ni landskamper for å notere seg for sin første England-scoring.

England beholder sin gode statistikk mot «Oranje». De har bare tapt en gang borte mot Nederland, og da må vi helt tilbake til oktober 1993.

Portugal - Egypt 2–1

Nok en gang så det ut som alt skulle dreie seg om Mohamed Salah. Mannen som har vært en åpenbaring for Liverpool siden overgangen fra Roma, sendte Egypt i ledelsen etter 56 minutt, med sin 16. scoring på 14 kamper for klubb og landslag.

Men Cristiano Ronaldo skal aldri avskrives.

les også

Ronaldo i fyr og flamme: Scoret fire i nimålsfest

På overtid dukket han nemlig opp. Tre minutter på overtid satte han inn utligningen, og ikke nok med det. Seks minutter på overtid (!) fant han nettmaskene nok en gang, og snudde dermed kampen til sin og Portugals favør, nærmest egenhendig.

Det betyr at han nå, ifølge ESPN, er spilleren med tredje flest landslagsscoringer. Real Madrid-stjernen står nå med 81 mål for Portugal. Bare Ferenc Puskás (Ungarn, 84) og Ali Daei (Iran, 109) har flere.

les også

Salah på vei mot Premier League-rekord

Tyskland – Spania 1–1

På Fortuna Düsseldorfs stadion Esprit Arena var det duket for storkamp mellom de to siste verdensmesterne Spania og Tyskland.

Og det var VM-vinneren fra 2010 som kom best i gang. Etter bare seks minutters spill sendte Rodrigo spanjolene i føringen med sin andre landslagsscoring.

les også

Åge Hareide skrev fotballhistorie med Danmark

Ledelsen varte imidlertid ikke mer enn i en knapp halvtime, da Thomas Müller på vakkert vis klistret ballet i krysset med et langskudd.

Flere scoringer ble det ikke mellom de to fotball-gigantene.

Argentina – Italia 2–0

Éver Banega og Manuel Lanzini var forskjellen på lagene da Argentina og Italia møttes til kamp.

Sevilla-stjernen, som nylig var med på å sende Manchester United på hodet ut av Champions League, scoret kampens første 15 minutter før full tid, og ti minutter senere fastsatte West Ham-spilleren Lanzini sluttresultatet til 2–0.

les også

Majestetiske Messi herjet med Chelsea

Frankrike – Colombia 2–3

Det ble en aldri så liten målfest i oppgjøret mellom Frankrike og Colombia. Dramatikk var der også.

Olivier Giroud og Thomas Lemar sørget tidlig for en tomålsledelse for Didier Deschamps menn, men søramerikanerne kriget seg tilbake og snudde kampen fra 2–0 til 2–3, takket være scoringer av Luis Muriel, Falcao og Juan Quintero.

Øvrige resultater:

Uruguay - Tsjekkia 2–0
Russland - Brasil 0–3
Tyrkia - Irland 1–0
Hellas - Sveits 0–1

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder