SYV PÅ RAD: Manchester Citys Sergio Agüero jubler etter 1–0-scoringen mot Liverpool. Hans syvende scoring mot Liverpool på rad på hjemmebane. Foto: PAUL ELLIS / AFP

Kommentar

Berget av ekstremferdigheter: En gave til Guardiola

(Manchester City-Liverpool 2-1) Jürgen Klopp er Pep Guardiolas kryptonitt. Men denne gangen kom Supermann til unnsetning.

Svært ofte er det taktisk genialitet fra den spanske managerens side som avgjør kamper i Manchester Citys favør, og i lange perioder har vi blitt vant til å se de lyseblå valse over motstanderne i Premier League.

Men fra start i en match de regjerende mesterne rett og slett måtte vinne - og det på hjemmebane - var det lite som tydet på at Guardiola skulle knekke Klopp-koden denne gangen heller.

les også

Agüero-marerittet fortsetter for Liverpool - tittelkampen i fyr

TRENERDUELL: Liverpool-trener Jürgen KLopp og Manchester City-trener Pep Guardiola i samtale. Foto: PHIL NOBLE / X01988

Med Laporte som venstreback og kombinasjonen Kompany og Stones som midtstoppere, fremsto City ukomfortable bakover.

Fremover skapte de oppsiktsvekkende lite innledningsvis.

I stedet oppstod en uvirkelig situasjon etter 18 minutter: Først skjøt Liverpools Sadio Mané i stolpen, så kom en John Stones-klarering med omtrent én centimeters margin.

Der og da tydet mye på at vondt skulle bli verre for Guardiola i managerduellen, mens Klopp var på vei til å få kampen dit han ville.

Nok en gang.

Gitt hvilke ekstremresultater Guardiola har for vane å skape, er internstatistikken hans mot Jürgen Klopp nemlig oppsiktsvekkende svak.

les også

Tror Guardiola frykter gigantkampen

De to karismatiske managerne møttes første gang i Tyskland i sesongen 2013/2014, da Klopps Borussia Dortmund vant 4-2 i den tyske supercupen.

Deretter vekslet resultatene, før Klopp virkelig fikk taket på Pep Guardiola, med tre seirer og én uavgjort på de fire siste kampene før torsdagens kveldskamp, alle i kalenderåret 2018.

Før oppgjøret denne sene torsdagen, der mye av Premier League-sesongens skjebne faktisk stod på spill, talte tallene 8-2-5 i tyskerens favør.

Men også mesterhjerner har godt av litt hjelp når han virkelig trenger det. Og det er nå en gang slik med Manchester City, forrige sesongs suverene ligamester, at de ikke trenger mye før det sier pang.

les også

Manchester City brøt tapsrekken før superkampen mot Liverpool

Nettopp det har nå skjedd i syv kamper på rad når Sergio Agüero møter Liverpool hjemme. Snakk om supermann-uttelling!

Denne gangen kom han seg i nærheten av Lovren i stedet for van Dijk kort tid før pause, og banket ballen i nettaket fra kloss hold.

Der og da forandret forutsetningene seg naturligvis, og det ble selvsagt ikke lett for Liverpool å havne under på Etihad.

Etter pause utlignet Firmino på hodet etter klikk-klakk, og der og da kunne Klopp riste på vannflasken i ekstrase.

Men det skulle ikke vare.

Nok en gang viste seg hvilke ekstremferdigheter City har når det behøves. Leroy Sanés presise treff skulle bli avgjørende, i en kamp der det kunne blitt flere mål da kampen virkelig åpnet seg opp på tampen.

Men til slutt kunne Guardiola bedre statistikken mot Klopp, i en kamp mer preget av intensitet og enkeltøyeblikk enn det blendende spillet.

Og nå lever tittelkampen for fullt - etter Liverpools første tap.

Av og til er noen millimeter nok - også for verdens kanskje beste manager...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder