Berntsen etter viktig Viking-seier: - En perfekt dag

AALESUND (VG) (Aalesund - Viking 1–3) Aalesund kunne sikre seg en luke på syv poeng, men Viking tok bedre vare på muligheten og vant 3–1.

 • Morten Asbjørnsen

Artikkelen er over ett år gammel

Den store helten for Viking ble Tommy Høiland med to mål. Med tre runder igjen er det drama i toppen av OBOS-ligaen. Viking møter Mjøndalen i nest siste runde og har alt i egne hender.

Mjøndalen topper nå med 54 poeng. Videre følger Aalesund poenget bak, mens Viking har 52 poeng.

– Denne var særdeles deilig. Det var sterkt å komme her å slå Aalesund på en slik måte, forteller Viking-trener Bjarne Berntsen til VG etter kampslutt.

Han forklarer om en god kampplan som ble fulgt til punkt og prikke mot et Aalesund-lag som fremsto tannløst.

– Vi hadde en god kampplan og jobbet beinhardt. Jeg er mest fornøyd med at vi står så godt i mot Aalesund etter de to første målene vi gjør. En perfekt dag.

les også

Molde misbrukte medaljemulighet: – Jeg orker ikke å se på tabellen i kveld

Tett i toppen

Om Aalesund hadde stukket av med seieren i tirsdagens kamp ville avstanden ned til Viking ha vært på syv poeng med tre kamper igjen.

Nå tror Berntsen Viking tar den siste opprykksplassen.

– Det håper jeg. Det er det vi jobber for, men det er tre gode lag som kjemper om det. Men vi viser i dag at er absolutt er gode nok, sier han.

En som gliste ekstra bredt i pressesonen etter kampslutt var tomålsscorer Tommy Høiland. Han er klar på at om Viking hadde tapt i dag ville det vært over i kampen om direkte opprykk.

– Det var deilig. Det var en vinn eller forsvinn for oss, og da er det deilig å stå igjen med tre poeng. Vi hadde vært ferdig om vi ikke vant, sier han til VG.

Han mener at Viking vant fortjent mot et Aalesund-lag som han selv beskriver som et lag som ikke spiller «skikkelig» fotball.

– Vi er et bedre lag enn Aalesund. Vi spiller fotball mens de slår langt og drøyer tid. Jeg er glad jeg spiller på Viking og ikke Aalesund, smiler spissen lurt.

SKUFFET: Aalesund-trener Lars Bohinen var skuffet etter 3–1 tap for Viking. Nå blir direkte opprykk vanskeligere for sunnmøringene enn det kunne ha blitt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Fryktelig skuffet

Bjarne Berntsen fortalte at Viking fulgte kampplanen til punkt og prikke mot Aalesund, men var ikke sjokkert over hvor svake Aalesund fremsto mot Rogalendingene.

– Nei, de spilte akkurat som vi trodde de skulle gjøre, sier Berntsen.

Lars Bohinen på sin side hadde ikke tro på at Aalesund skulle spille som de gjorde på Color Line stadion tirsdag kveld. Han sliter heller med å forklare hvorfor de fremsto som de gjorde.

– Vi følger ikke planen av en eller annen grunn. Viking tar sjansen og spiller bra og det er skuffende for oss, sukker Bohinen.

– Så dere ville fremstå helt annerledes enn dette?

– Absolutt. Vi skulle oftere inn i bakrom å legge press på dem, men så begynner vi heller å spille ballen inn til dem. Det er litt uforklarlig egentlig ut fra kampplanen vi hadde før kamp.

– Vi må reparere oss selv

Bohinen er nå klar på at det blir unødvendig spennende i innspurten av OBOS-ligaen med tre kamper igjen.

– Det hadde jeg regnet med før sesongen, men vi burde jo ha vært foruten det. Nå blir det hele veien inn, men jeg tror vi tar det. Vi er mer enn kapable til det.

Han og Aalesunds toppscorer Holmbert Fridjonsson mener Aalesund har selv satt seg i denne situasjonen. Den islandske spissen mener Aalesunds prestasjoner har dabbet av i høst, og mener de ikke ligner seg selv lengre.

– Jeg føler vi har blitt et dårligere lag i det siste, så nå må vi reparere dette og sikre opprykket, sier spissen til VG.

Bohinen er enig med spissen om at laget ikke har lignet seg på selv i de siste kampene.

– Prestasjonene er ikke som de var. Det er det ingen tvil om. Vi savner defensiv trygghet og har heller ikke fått den offensive flyten i høst. Det varierer alt for mye dessverre, avslutter Bohinen.

Flere artikler

 1. Høiland: - Jeg er den desidert beste spilleren i denne divisjonen

 2. Viking og Mjøndalen rykket opp etter drama: - En vanvittig scoring

 3. Høilands motivasjon: – Jeg ville hjem for å gjøre opp for meg

 4. Viking-fansen startet kronerulling for å hjelpe Mímir Kristjánsson på kamp

 5. Bohinen om Gueye: – Han er sønderknust

Fra andre aviser

 1. Berntsen om festforestillingen i Ålesund: – Rett og slett fantastisk

  Aftenposten
 2. AaFK-trenden bekymrer Bohinen: – Det skjer altfor ofte

  Aftenposten
 3. Viking strutter av selvtillit: – Jeg tror Mjøndalen skjelver

  Aftenposten
 4. Viking-treneren mener dette må til for å rykke opp

  Aftenposten
 5. Berntsen forstår rivalens cup-grep: – Bohinen ønsker ikke å gi oss noen fordeler

  Aftenposten
 6. Viking strutter av selvtillit: – Jeg tror Mjøndalen skjelver

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder