TABELLTOPP: LSK Kvinner fortsetter å dominere. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

LSK Kvinner stormer videre

LSK Kvinner stormer videre mot det som kan bli en perfekt sesong i hjemlig fotball. Søndag kom den 16. strake serieseieren med 5-1 over Kolbotn.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Med avslutningen av fjorårssesongen er LSK-kvinnene oppe i 25 trepoengere på rad i Toppserien. De er også semifinaleklare i cupen. I år har laget spilt 19 turneringskamper og vunnet alle sammen.

Guro Reiten, Ingrid Moe Wold og Anja Sønstevold ga LSK 3-0-ledelse ved pause i LSK-hallen søndag. Emilie Haavi (på direkte frispark) og Ingrid Kvernvolden la på til 5-0 før gjestene fikk sitt trøstemål ved Julie Hoff Klæboe rett før slutt.

les også

Guro Reiten briljerte mot Vålerenga: – Jeg blir i LSK ut 2018

– Jeg er fornøyd med hvordan vi framsto med ball i dag. Dette var den tredje kampen på en uke, og det var også kampen med mest energi. Det var godt å ta med seg i seriepausen vi skal inn i nå, sa LSK-trener Hege Riise til fotball.no.

Snart mester

Med seieren har LSK 48 poeng og målforskjell på 55-8 etter 16 serierunder. Det er 14 poeng ned til serietoer Klepp, som spilte 1-1 hjemme mot tredjeplasserte Sandviken, når seks kamper står igjen.

Klepp lå under etter scoring av Ajara Nchout, men Tameka Butt utlignet i siste minutt. Klepps poengtap betyr at LSK teoretisk kan bli mester allerede i neste runde.

Det skjer om LSK slår Avaldsnes og Klepp avgir poeng mot Vålerenga.

I målform

Neste seriekamp spilles første 8. september. Før det skal flere av LSK-spillerne i aksjon for Norge i forsøk på å løse VM-billett for landslaget. Blant spillerne som skal møte Slovakia borte og Nederland i gruppefinale hjemme er Reiten, Wold og Haavi, som altså ladet opp til den viktige landslagssamlingen med scoring.

les også

Mammalykke for Herlovsen: – Kan ikke beskrives

Også en av Nederlands viktigste spillere viste scoringsform i norsk eliteserie søndag. Sherida Spitse, med en fortid i LSK, scoret begge målene da Vålerenga vendte til 2-1-seier borte mot tabelljumbo Grand Bodø etter et tidlig baklengsmål.

Spitse var kaptein da Nederland ble europamester i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder