LYKKE: Caroline Graham Hansen og Wolfsburg er i Champions League-finale. Her er profilen fra en landslagssamling. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Wolfsburg senket Chelsea: Graham Hansen mot Hegerberg i Champions League-finalen

(Wolfsburg-Chelsea 2–0, 5–1 sammenlagt) Caroline Graham Hansen og Wolfsburg knuste Chelsea over to kamper. Dermed er de klare for Champions League-finale mot Ada Hegerbergs Lyon.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Chelsea med Maren Mjelde og Maria Thorisdottir var sjanseløse mot Wolfsburg i semifinalen. De tapte 3–1 i England og det ble 2–0 i søndagens kamp i Tyskland.

Hegerberg: Ikke tema å snakke med NFF

Wolfsburg var best kampen gjennom og i 68. minutt scoret Pernille Harder et flott selvmål. Like etterpå ble Graham Hansen byttet ut før Ewa Pajor doblet for tyskerne.

Med norske øyne blir Champions League-finalen torsdag 24. mai i Kiev en drømmefinale. Norges to største profiler møtes og begge har stor status på hvert sitt lag.

les også

Hegerberg til Champions League-finalen: – Skulle gjerne vært inne i Ronaldos hode

Jakter revansje

Wolfsburg kan få sin revansje for finaletapet mot Lyon og Hegerberg i 2016. Wolfsburg har vunnet turneringen to ganger – i 2013 og 2014. Lyon går for sin tredje Champions League-triumf på rad.

Graham Hansen har avslørt til VG at hun ikke har pratet med Hegerberg, som er toppscorer i Champions League, etter at måltyven ga sitt nei til Norge. Nå får de en høytidelig sjanse til å hilse på hverandre.

Wolfsburg-overtak

Chelsea var aldri i nærheten av å skape ny spenning i Champions League-duellen. De måtte minst score tre mål, men så mange sjanser skapte de ikke. Wolfsburg derimot kom til flere.

les også

LSK Kvinner tok sin femte strake seier

Caroline Graham Hansen hadde en mulighet i første omgang, men den ble reddet av Chelsea-keeper Hedvig Lindahl.

Målscorerne Harder og Pajor hadde hver sin sjanse i første omgang også. Danske Harder spilte en svært god kamp for Wolfsburg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder