TOMMEL OPP: Gianluigi Buffon er blant dem som er fornøyde med å få Cristiano Ronaldo til italiensk fotball. Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Dette kan Ronaldo-overgangen bety for italiensk fotball

Cristiano Ronaldo (33) kan gjøre langt mer enn å tilføre Juventus en ekstra dimensjon. Overgangen gjør at Serie A for alvor er tilbake i rampelyset, men portugiseren kommer ikke inn som noen ridder i skinnende rustning, mener Serie A-ekspert.

 • Yngve Gjerde

Artikkelen er over to år gammel

Tirsdag ble det klart at Cristiano Ronaldo forlater Real Madrid etter ni år i den spanske hovedstaden. Los Blancos får rundt 950 millioner kroner for den femdoble Ballon d’Or-vinneren, som fra neste sesong av skal spille for Juventus.

Det gleder Viasats ekspert på Serie A Rolf-Otto Eriksen seg veldig til.

– Nå hender det at sånne ting (overgangsryktene, journ.anm.) er en slags PR-greie, men nå som det er et faktum klarer jeg ikke annet enn å se på det med spenning og entusiasme på vegne av både Juventus og Serie A, sier Eriksen til VG.

les også

Cristiano Ronaldo er klar for Juventus

– Han er fortsatt en spiller som presterer på aller øverste nivå, på tross av alderen (33 år). Rent fotballmessig er han ikke i sin beste alder, men er på topp fortsatt. Jeg bruker å si at han er verdens beste til å være best når det gjelder, og den egenskapen har han på ingen måte mistet, legger han til.

les også

Italias nye skatteparadis: Slik vil de lokke toppspillere til Serie A

Pluss content

Nå både tror og håper han at Ronaldos tilstedeværelse vil ha innflytelse på Serie A.

– Eventyrlig drahjelp

les også

Hevder Juventus har lagt inn kjempebud på Håland

– Det har vært typisk for Serie A at de største stjernene ikke har gått dit. Nå har én av de to aller største (Lionel Messi den andre, journ.anm.) valgt å gå dit mens han fortsatt er på sitt beste.

– Det at han velger å gjøre det, og at Juventus får det til, det tror jeg kan være med å gjøre en allerede positiv trend i Italia enda bedre. Han forsterker den nye energien som har blitt pumpet inn i Serie A de siste årene. Han har sånn tiltrekningskraft og er såpass stor at han kan heve Serie As rykte, sier Eriksen.

SERIE A-EKSPERT: Rolf-Otto Eriksen. Foto: Privat

På 1980- og 90-tallet vant italienske klubber Champions League fem ganger totalt, men en italiensk klubb har ikke vunnet det gjeve trofeet siden 2009/10-sesongen, da Inter gikk til topps.

Juventus har på sin side ikke vunnet Champions League siden 1995/96-sesongen, og har siden finaleseieren over Ajax vært i fem finaler. Samtlige har endt med tap.

les også

Ekspert tror Ronaldo kan gi Juventus Champions League-trofeet

– Hvis han kan toppe en eventyrlig karriere med å gi Juventus en Champions League-tittel, ville det vært helt utrolig, sier Eriksen om mannen som har vunnet turneringen fem ganger.

Serie A-spillere hadde tidligere nærmest monopol på Ballon d'Or-prisen. Fra 1980 til 2007 ble det gjeve trofeet tatt med hjem av en Serie A-spiller hele 16 ganger. Siste til å gjøre det var AC Milans Kaká i 2007.

les også

Isaksen ferdig i Juventus: – De ville ikke avvente skaden

– Ronaldo er stor, men han kommer ikke til å komme inn og fikser alt. Juventus og Serie A får en eventyrlig drahjelp i form av Ronaldo, men det er klubben og laget som må prestere. Han kommer ikke bare inn som en ridder i skinnende rustning og tar ting til nye høyder, understreker Eriksen.

Mye optimisme

Christian Vieri sa før overgangen ble et faktum at «det ville være som å vinne i lotto for Italia hvis Juventus henter Ronaldo». Den uttalelsen er ikke Eriksen helt med på.

– Med en gang han ikke putter ti mål på de første syv kampene får det en motsatt effekt. Da kommer folk til å si «endelig er han for gammel» og at dette bare er trist og leit. Men, hvis han kan fortsette å prestere, er det en gave for Serie A. Nå er søkelyset på den italienske ligaen, og det er spennende å se hvilken merverdi det har.

Eriksen trekker frem en rekke andre ting som gir grunn til optimisme i støvellandet.

– Roma har det bedre økonomisk enn på lang tid, og bygger noe spennende. Det samme gjør Inter. Napoli har skaffet en god trener i Carlo Ancelotti som kan tiltrekke seg interessante folk. Det er bare AC Milan som er i et slags vakuum for tiden. Lazio har også kule ting på gang. Det er fremgang å spore, fastslår han.

les også

Ronaldo overrasker med geiteskjegg: Tolkes som nytt Messi-stikk

Om folk får med seg den fremgangen, gjenstår imidlertid å se. Foreløpig har ikke Viasat sikret seg rettighetene til 2018/19-sesongen av Serie A. Eriksen håper fortsatt at en avtale snart er på plass.

– Jeg har aldri håpet mer på det enn akkurat nå. Serie A var saftig fra før, men nå er det helt uimotståelig, sier han.

Mer om

 1. Serie A
 2. Italiensk fotball
 3. Cristiano Ronaldo
 4. Juventus FC

Flere artikler

 1. Ekspert tror Ronaldo kan gi Juventus Champions League-trofeet

 2. Italienske medier: Hverken Ronaldo eller Messi blant Ballon d’Or-finalistene

 3. Avis hevder han har laget «ønskeliste»: – Juventus vil strekke seg langt for å holde Ronaldo fornøyd

 4. Tar scoringsløs Ronaldo i forsvar: – Navnet hans skal stå igjen med gullskrift

 5. Ronaldo-effekt gir ellevill vekst: Juventus doblet verdi

Fra andre aviser

 1. Cristiano Ronaldo bytter klubb: Måten supporterne reagerte på drømmemålet, glemmer han aldri

  Aftenposten
 2. Spansk TV-kanal: Ronaldo forlater Real Madrid for Champions League-rival

  Aftenposten
 3. Det stormer rundt Ronaldo: – Han ser sliten ut

  Aftenposten
 4. Italiensk fotballegende klar som ny Juventus-trener

  Aftenposten
 5. Ronaldo-hat trick sendte Juventus videre i ellevilt comeback: – Kongen av Champions League

  Aftenposten
 6. Cristiano Ronaldo utvist i Champions League-debuten for Juventus

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no