SKUDDSTOPPER: Alisson nærmer seg Liverpool. Foto: TONY GENTILE / REUTERS

The Guardian: Alisson klar for Liverpool

Ifølge britiske The Guardian har Liverpool signert Roma-keeper Alisson. Brasilianeren blir dermed tidenes dyreste målvakt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Onsdag ettermiddag melder den britiske storavisen at overgangen er i boks. Det samme melder Sky Sports. Alisson flyr til England onsdag kveld, og det forventes at han skal gjennom de medisinske testene lørdag, skriver The Guardian.

Summen skal være på svimlende 75 millioner euro – nesten 715 millioner norske kroner. Det vil gjøre ham til tidenes dyreste keeper.

Ikke verst for en målvakt Roma betalte drøye 70 millioner kroner for i 2016.

Landsmannen Ederson hadde rekorden som verdens dyreste målvakt før Liverpool-overgangen til Alisson. Juventus betalte 52 millioner euro for å hente Gianluigi Buffon fra Parma i 2001, men på den tiden tilsvarte det «bare» 32.6 millioner pund, eller 350 millioner norske kroner. Manchester City betalte i 2018 34.7 millioner pund (ca. 375 millioner kroner) for å lokke Ederson fra Benfica til Etihad.

les også

Stor oversikt: Dette er sommerens heteste overgangsobjekter

Chelsea også interesserte

Liverpool er imidlertid ikke de eneste som har jaktet brasilianerens signatur. Chelsea skal ha fulgt situasjonen med argusøyne, og ettersom Marca melder at Thibaut Courtois er i ferd med å bytte ut Chelsea med Real Madrid, er også de på keeperjakt.

– Liverpool er den første klubben til å få et bud akseptert, til å få tillatelse til å snakke med spilleren, men det stopper ikke andre klubber i å gjøre det samme, skrev Paul Joyce på Twitter tidligere på onsdag.

les også

Dette må du vite om Fantasy Premier League 2018/19

Pluss content

Klubbens fjerde sommerkjøp?

Alisson hadde en strålende fjorårssesong med Roma, og var faktisk så god at han var Brasils førstevalg mellom stengene under sommerens VM i Russland, foran Manchester Citys Ederson, som også hadde en meget god sesong.

Den brasilianske 25-åringen har i løpet av sine 120 kamper som keeper på øverste nivå holdt nullen 49 ganger. Forrige sesong holdt han buret rent i 17 av 37 Serie A-kamper.

I VM spilte han fem kamper og noterte seg for smultring i tre av de. Brasil ble slått ut av Belgia i kvartfinalen.

Alisson går sannsynligvis rett inn i Liverpool-elleveren, og tar dermed plassen fra Loris Karius, som var Liverpools førstevalg på keeperplass forrige sesong. Den tyske målvakten hadde blant annet en forferdelig opptreden i Champions League-finalen.

I kjølvannet av Liverpools finaletap ble det klart at Karius spilte deler av kampen med en hjernerystelse.

Alisson blir klubbens fjerde signering denne sommeren. Fra før har Naby Keïta signert, og det samme har Fabinho og Xherdan Shaqiri gjort.

Det betyr at Liverpool har brukt drøye to milliarder kroner på forsterkninger denne sesongen (Naby Keïta-overgangen ble avtalt i fjor sommer, journ.anm.).

Dersom overgangssummen på 715 millioner kroner stemmer, blir brassen Liverpools nest dyreste kjøp gjennom tidene, bare bak Virgil van Dijk. The Reds betalte rundt 830 millioner kroner for den nederlandske midtstopperen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder