Sarpsborg-profil Sigurd Rosted slakter dommerne: – Utrolig lavt nivå

ULLEVAAL STADION (VG) (Lillestrøm – Sarpsborg 3-2) Sarpsborg-midtstopper Sigurd Rosted (23) klarte ikke å skjule sin misnøye med dømmingen etter å ha tapt cupfinalen.

Artikkelen er over to år gammel

– Jeg orker ikke å være bitter for det nå, for det ser så dumt ut, sier Rosted, men han klarer ikke å dy seg.

23-åringen brukte lang tid på å komme seg ut av garderoben etter å ha tapt 3-2 mot Lillestrøm i cupfinalen.

VG-børsen: Han var banens beste i cupfinalen

Han mener laget hans ble bortdømt ved to anledninger: Først da en tydelig offsideplassert Simen Kind Mikalsen sendte LSK i ledelsen etter et drøyt minutt, så da Krépin Diatta ble felt av Marius Amundsen på stillingen 2-1.

– Altfor dårlig av dem. Det er altfor dårlig av dem. Det ødelegger veldig mye, men vi stilte ikke opp selv, sier Rosted.

Her kan du se høydepunktene fra cupfinalen:

– Jævla bredde-linjedommer

– Føler du at dere blir ranet?

– Jeg vet ikke om vi blir ranet, men… Det er utrolig lavt nivå på det de holder på med. Det er helt sykt at de ikke klarer å få det med seg, sier midtstopperen.

Finalehelten Kippe: – Det blir ikke bedre

Hoveddommer Ola Hobber Nilsen tok seg god tid til å svare på pressens spørsmål etter den kontroversielle cupfinaledømmingen.

– Den første situasjonen er mest sannsynlig feil basert på de tilbakemeldingene vi har fått. Straffesituasjonen vet jeg ikke, har ikke sett om igjen, men der og da var jeg veldig sikker, sier Hobber Nilsen til VG.

VG pluss-tilbud: Vi feirer cupseieren med gullplakat

– Vi møtte ikke opp til start, men det gjorde faen ikke dommerne heller. Jævla bredde-linjedommer som ikke klarer å se det. Og så skal vi ha en straffe der og, så det er jævlig tungt, sier en forbannet Sigurd Rosted i videointervjuet du kan se i sin helhet øverst i saken.

VG har vært i kontakt med hoveddommer Hobber Nilsen som sier at hverken han eller de andre i dommerteamet ønsker å kommentere kritikken ytterligere.

Her kan du se Hobber Nilsen forklare seg etter cupfinalen:

Diatta: – Vi blir snytt

Sarpsborgs unge spiss-stjerne Krépin Diatta var svært tydelig på at han mener han skulle hatt straffespark da han ble felt av Marius Amundsen etter 27 minutter. Han mener dømmingen kostet Sarsbporg finaleseieren.

– Man kan si at vi blir snytt av dommerne. På det første målet er det en kjempeoffside. Jeg vet ikke hvorfor de ikke ser det. Så blir jeg felt bakfra, det er en klar straffe. Vi tapte kampen på grunn av de to feilene. Men ingen er perfekte, sier senegaleseren til VG.

Sarpsborg-trener Geir Bakke var noen hakk mer fattet enn spillerne sine da VG spurte ham om dømmingen.

– Det er jo trist at de ikke får det med seg. Men de gjør jo så godt de kan. Jeg synes dommerstanden stort sett er ganske bra i Norge, sier Bakke.

Lillestrøms gullsjef Arne Erlandsen vil ikke høre snakk om at dommerne snøt Sarpsborg for seieren.

– Det er jo ikke straffe til Diatta. Offsiden er der, men en fin avslutning av Simen Kind Mikalsen. Vi kunne og burde hatt en straffe på slutten. Totalt sett synes jeg vi er best og vinner fullt fortjent, sier han til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder