Patrick (11) fikk spille inn film med heltene Carew og Solskjær

Se her, Sverige: Norge har ikke bare stjerner: Vi har filmstjerner!

ULLEVAAL STADION (VG) Norges tidligere landslagssjef, svenske Tord Grip, mener at Norge mangler stjernespillere. Det bryr ikke Patrick (11) seg om. Han vet at Norge ikke bare har stjerner, men filmstjerner. Han er nemlig blant dem...

Artikkelen er over 19 år gammel

Landskamparenaen i går: Patrick Stangbye fra Krogstadelva utenfor Drammen jubler vilt over en scoring og blir løftet i været av lagkameratene Ole Gunnar Solskjær (28) og John Carew (21).

I drømmeland

VG er på filminnspilling med Norges Fotballforbund. En 10-12 minutters film som heter «I drømmeland» skal lanseres når VG åpner sitt fotballmuseum på Ullevaal stadion til våren.

I filmen er Patrick en ung gutt som spiller dårlig for laget sitt, Birkebeiner'n, og blir tatt av banen. Fra benken drømmer han seg bort - og plutselig er han på landslaget . . .

Og Patrick er i drømmeland - bokstavelig talt. Han våkner neppe med det første, heller.

For i dag skal han være «tilleggsmaskot» når Norge møter Tyrkia på Ullevaal og få oppleve en landskamp på så nært hold som det er mulig - uten å spille.

- Ole Gunnar Solskjær, svarer Patrick når VG spør hvem som er superstjernen hans. Han synes Carew er fin også. - Men han var så stor . . , sier Patrick Stangbye. Det samme trodde han om Ullevaal stadion - stor. - Men den var ikke så stor likevel, sier gutten.

Patrick har fått oppleve det mange smågutter drømmer om: Et møte med de norske superheltene Solskjær og Carew - og få spille fotball med dem, ta bilder av dem og få autografen.

Ikke kjedelig

- Men de sier det er kjedelig å spille inn film. Det er det da ikke! sier Patrick bestemt. Han visste ikke om det var sant eller ikke da Kjell Borgersen i NFF fortalte ham om filmplanene han skulle delta i.

- Jeg hadde sommerfugler i magen og fikk nesten ikke sove natten før jeg skulle hit. Jeg lå og tenkte hele tiden, sier 11-åringen.

- Gøy, mente Ole Gunnar Solskjær og John Carew - selv om filminnspilling er en treg materie med mye venting.

I dag venter Tyrkia på Ullevaal.

Der vil de vise Tord Grip at Norge har både stjernespillere og andre spillere som tar ansvar når «Nye Norge» debuterer under Nils Johan Sembs ledelse.

- Hvem er forresten Tord Grip? lurte John Arne Riise på i går.

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

 1. Frykter «tomme» tribuner

 2. Hareide ikke bekymret for Carew

 3. Bommet på åpent mål: Riise mobbet i garderoben

 4. Carew åpner for comeback

 5. Hadde nesten gitt opp Solskjær

Fra andre aviser

 1. Carew mobbet Solskjær

  Aftenposten
 2. Uavgjort 1-1 på Ullevaal

  Bergens Tidende
 3. Solskjær i drømmerolle?

  Aftenposten
 4. - Terims stolthet står på spill

  Bergens Tidende
 5. - Skal ikke ha overdreven respekt

  Aftenposten
 6. Solskjær i drømmerolle?

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no