Kong Daniel (40) av Celtic Park sendte Molde videre i Europa League

Hyller tidenes eldste målscorer i Europa League: – Jeg er tom for ord

Ronny Deila i kjempetrøbbel etter nytt Molde-tap - Celtic sist i gruppa

GLASGOW (VG) (Celtic - Molde 1-2) Det skulle være kampen som ga Celtic-manager Ronny Deila (40) et pusterom. Men istedenfor ble det en annen norsk 40-åring som stjal showet, nemlig den nesten to måneder eldre Molde-kapteinen Daniel Berg Hestad.

 • Per Opsahl
 • Bjørn S. Delebekk

Artikkelen er over fire år gammel

– Det er fantastisk at vi er videre. For spillerne, klubben og alle involverte. Jeg er veldig fornøyd. Veldig fornøyd med prestasjonen. Vi kan gå ut på slike baner og spille, ikke bare forsvare oss. De første 10-15 minuttene var vi som forventet under press, sier Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen.

Han sier det «ikke er rart» at Celtic sliter i Europa og sier Molde nå skal «kose seg» i sine to siste kamper mot Ajax og Fenerbahce.

– Jeg har bare vært i Molde i to uker. Spillerne har vært fantastiske. Klubben har utviklet seg voldsomt siden jeg kom i 2011, sier Solskjær.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Like fornøyd er ikke Celtic-sjefen Ronny Deila som entrer podiet rundt fem minutter etter at Solskjær takker for seg.

– Vi slapp inn to enkle mål. De hadde ikke mange flere sjanser, men når de scorer på to av to er det vanskelig. Jeg synes vi skapte mye, og fikk to scoringer annullert. Det var kanskje riktig. Jeg er ikke fornøyd med prestasjonen. Vi skulle fått noe ut av denne kampen, men kommer ikke opp på nivået vi skal være. Igjen er det individuelle feil. Vi må ha stolthet og karakter og vinne en mot en-duellene, sier Deila.

– Det er mye jeg blir målt utifra. Det er resultatene i Europa og om vi taper i ligaen. Det handler om å utvikle et lag som kan komme til Champions League. Nå er vi heldige som får en sjanse til til å gå videre. Jeg tenker ikke på min posisjon, det er noe dere kan fortsette å skrive om. Jeg er sikker på at jeg får tiden til å snu dette.

Berg Hestad legger opp

Daniel Berg Hestad legger opp etter denne sesongen, og blir stående med flest Tippeliga-kamper i historien. I kveld sørget han også for å bli tidenes eldste målscorer i Europa League.

40 år og 99 dager gammel tuppet han inn seiersmålet borte mot Celtic, og sørget med det for at presset på Ronny Deila øker ytterligere.

Les også: Deila før kampen: – Det er mange som vil at vi skal mislykkes

Fra sin dype midtaneposisjon sørget Berg Hestad, som legger opp etter denne sesongen, for at Moldes Europa-eventyr fortsetter, og nå er laget allerede videre fra gruppespillet.

RØDT KORT: Et kvarter før slutt river Nir Britton ned Ola Kamara og får rødt kort. Foto: Bjorn S. Delebekk , VG

Berg Hestads scoring kom etter 37 minutter, og da hadde han få minutter tidligere hindret en Celtic-scoring ved å blokkere et skudd med hodet.

På VGs spørsmål hva han gjør dersom Molde-ledelsen tilbyr ham en ny ettårskontrakt, svarer han:

– I utgangspunktet er det uaktuelt. Jeg er ikke like «sharp» lenger. Ikke like sulten som ungdommen. Det er ikke til å legge skjul på at det slike kamper som dette som trigger meg. Og sånn det ser ut nå blir det ikke mange slike neste sesong. Men det var kjekt å få navnet sitt på UEFAs rekordliste.

– Jeg er tom for ord. Han er 40, jeg spilte med ham og han var en veteran allerede da. Han er så profesjonell. Han kjenner kroppen sin godt, sier Solskjær om Moldes 40-åring.

På spørsmål om det blir aktuelt å overtalte Berg Hestad til å fortsette, svarer den hjemvendte treneren:

– Vi får se hvor god form han er i. Nå må han jo fortsette, for han har sagt han skal være med i utslagsrundene.

– Jeg ble overrasket over Molde i starten i Europa League, men nå som de har prestert er det ikke overraskende. De er samspilte og du kan se at de er modne, er dommen fra Ronny Deila.

Utvist

Hjemmelaget klarte aldri å legge skikkelig press på et velspillende Molde-lag i 2. omgang. Kieran Tierney og Leigh Griffiths kom riktignok til store sjanser, men traff ikke målet til Ethan Horvath.

Da Nir Britton rev ned Ola Kamara på vei igjennom i det 76. minutt og fikk rødt kort, så var det i realiteten game over for Celtic som ligger helt sist i gruppa med to poeng på fire kamper. Ajax og Fenerbahce har henholdsvis tre og fem poeng.

Da dommeren blåste av var det en massiv pipekonsert fra hjemmefansen, og Deila forsvant rett i garderoben.

– Han har vært under press i hele karrieren i Celtic. Hvis jeg var ledelsen ville jeg beholde Ronny. Jeg kjenner ham og hvordan han vil spille fotball. Han er veldig god, sier Solskjær.

To annullerte for Celtic

Etter noen rolige åpningsminutter ble det virkelig fart på sakene på Celtic Park etter ti minutter. Nir Bitton skjøt fra 18 meters hold, og ballen fant veien til nettet. Da eksploderte det blant Celtic-fansen, men så annullerte dommeren for offide på Leigh Griffiths. Deila var kjapt borte hos fjerdedommeren og protesterte, men TV-bildene viste at Griffiths i offsideposisjon var borti ballen.

Les også: Tror Deila må overbevise mot Molde for å redde jobben

To minutter senere satte Griffiths ballen i mål selv etter en retur fra Molde-keeper Ethan Horvath, men også denne gangen annullerte dommeren korrekt for offside på Griffiths.

Artikkelen fortsetter under bildet.

OPPGITT: Celtic-manager Ronny Deila (t.h.) protesterer til fjerdedommeren sammen med assistent John Collins etter at Celtic har fått en scoring annullert etter ti minutter. Avgjørelsen var imidlertid korrekt. Foto: Bjorn S. Delebekk , VG

Celtic-forsvaret begynte å bli frynsete da et snaut kvarter var spilt, og Mohamed Elyounoussi fikk ballen servert fra hjemmelaget og avsluttet fra god posisjon inne i feltet. Skuddet ble imidlertid blokkert.

Deretter var Tommy Høiland nær ved å komme alene igjennom, men misset i mottaket og keeper Graig Gordon ryddet opp.

Så var det innbytter Tyler Blackett sin tur til å rote det til med et elendig klareringsforsøk, ballen havnet hos Elyounoussi som på herlig vis plasserte den oppe i hjørnet til venstre for keeper. Da var det spilt 21 minutter og Molde-fansen feiret høylydt.

Fem minutter senere satt utligningen da Britton skjøt fra distanse, og traff Kris Commons før ballen trillet inn helt borte ved stolpen.

Deretter gjorde Horvath en kjempebrøler og mistet ballen, men reddet det første skuddet før Commons skjøt mot det tomme buret - Berg Hestad kastet seg og blokkerte med hodet.

40-åringen ordnet deretter ledelsen da han stakk fram foten og styrte ballen i mål etter innlegg fra Elyounoussi.

Les også

 1. Tror Deila må overbevise
  fansen i kveld for å overleve i jobben

  GLASGOW (VG) Celtic-fan og blogger Paul Brennan (48) mener Ronny Deila (40) kan bli en managerlegende i den skotske…
 2. Solskjær om presset rundt Deila: – Ronny visste godt hva han gikk til

  GLASGOW (VG) Ole Gunnar Solskjær (42) ser ut til å nyte det faktum at det er Celtic og kollega Ronny Deila (40) som har…
 3. Deila til VG før «skjebnekampen»: – Det er mange som vil at vi skal mislykkes

  GLASGOW (VG) Ronny Deila (40) virker ikke særlig…
 4. Celtic-ekspert tror Deila risikerer å få sparken ved nytt Molde-tap

  Taper Celtic på eget gress mot Molde om to knapt to uker, kan Ronny Deilas tid som Celtic-manager gå mot slutten, tror…
 5. Drømmestart for Solskjær: – Et fantastisk resultat

  MOLDE (VG) (Molde-Celtic 3-1) Ole Gunnar Solskjær (42) fikk Molde-comebacket han drømte om.

Mer om

 1. Europa League
 2. Skotsk fotball
 3. Molde FK

Flere artikler

 1. Deila: - Jeg er sikker på at jeg får tid til å snu dette

 2. Celtic rotet bort 2-0-ledelse

 3. Commons raste etter å ha blitt byttet ut - Deila: - Ikke akseptabelt

 4. Drømmestart for Solskjær: – Et fantastisk resultat

 5. Skotsk avis: Hevder Deila langet ut mot egne spillere i 40 minutter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder