FRA HVITT TIL GRØNT: Ole Selnæs depper etter St. Etienne-scoring i møtet mellom RBK og den franske klubben i Europa League i fjor høst. Foto: , Bjørn S. Delebekk

Selnæs følger Søderlund til St. Etienne

Etter det VG erfarer får Rosenborg i overkant av 30 millioner kroner

Tre uker etter at Rosenborg solgte Alexander Søderlund (28) til franske St. Etienne, forsvinner midtbanesjef Ole Selnæs (21) samme vei.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Rosenborg og den franske klubben er enige om en overgang. 21-åringen forlater dermed RBKs treningsleir i Gran Canaria i dag for å forhandle om sin personlige avtale og gjennomgå medisinsk sjekk i Frankrike, melder rbk.no.

Dermed har serie- og cupmesteren i Norge forrige sesong mistet både toppscoreren og midtbanesjefen til klubben de møtte i gruppespillet i Europa League i fjor høst.

Etter det VG erfarer får RBK i overkant av 30 millioner kroner for Selnæs, som i fjor ble kåret til årets spiller i Tippeligaen.

– Det føles veldig vemodig og trist egentlig. Samtidig ser jeg frem til å kunne utvikle meg som fotballspiller ved å spille på et høyere nivå enn Tippeligaen. At Søderlund er i Saint-Étienne fra før er også veldig positivt for meg, sier Selnæs til RBKs hjemmeside.

Les også: RBK-Kåre om Selnæs: – Han kan bli den største av dem alle

Jubler ikke

– Det er ikke noe vi jubler for, men sånn er fotballen. Vi mener at vi har fått en bra pris for Ole, og når han var såpass lysten på en overgang så føler vi det var riktig for begge parter å gå inn i forhandlinger med Saint-Étienne. Men jeg må innrømme at det er litt vemodig, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

4. januar gikk Alexander Søderlunds overgang fra RBK til den franske klubben i orden. Det ble spekulert i overgangssum på rundt 14 millioner kroner for landslagsspissen som signerte en kontrakt på 3,5 år.

I debuten snaue to uker senere ble Søderlund matchvinner i lokaloppgjøret mot Lyon med kampens eneste scoring på Stade Geoffroy-Guichard. St. Etienne ligger på sjetteplass i den franske ligaen der PSG er fullstendig overlegne.

Husker du denne? Lazio om Selnæs: «Pirlo-potensial»

Nei til Brentford

VG skrev i fjor høst at RBK i august sa nei da Championship-klubben Brentford ville legge 30 millioner kroner på bordet for å sikre seg Selnæs - en ekte RBK-er og sønn av tidligere keeper Ivar.

Da var noen av argumentene kamp om seriegull, cupmesterskap og gruppespill i Europa League. Nå er både Søderlund og Selnæs borte.

– Vi har problemer med å planlegge tre år frem i tid med Ole, men vi håper han kan bli en bauta i Rosenborg, sa RBKs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye da.

– Han er hentet inn for å spille fast, men Saint-Étienne spiller ikke lenger i 4-3-3. Han kommer til å spille i tospann med en annen defensiv midtbanespiller. De trengte virkelig en defensiv midtbanespiller, men jeg vet virkelig ikke hvor de har funnet penger nok til dette, sier Bernard Lions, Saint-Étienne-ekspert i L'Équipe, til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder