Skal bringe Kristinsson og Bjarmann «tettere sammen»

Lillestrøms trener og sportsdirektør avviser samabeidsproblemer

GOD STEMNING: Runar Kristinsson sammen med LSK-spiller Malaury Martin på onsdagens trening på Lillestrøm stadion – dagen etter at et splittet styre valgte å gi islendingen videre tillit. Foto: Tore Kristiansen VG

Erik Solér skal inn som «LSK-redningsmann»

LILLESTRØM (VG) Erik Solér går inn i en mentaltrenerrolle som skal hjelpe Lillestrøm i å berge plassen i Tippeligaen.

Artikkelen er over tre år gammel

Klubben har bekreftet at de skal ha inn en mentalcoach denne høsten, men på dagens trening ville hverken Torgeir Bjarmann eller trener Runar Kristinsson si hvem som får rollen. De avkreftet riktignok at det var Geir Jordet, som Lillestrøm tidligere har hatt et samarbeid med.

SKAL BISTÅ LSK: Erik Solér. Foto: Nils Bjåland VG

Men etter det VG erfarer er mannen psykologutdannede Erik Solér, som også spilte for LSK på 1980-tallet. Siden har han vært både fotballagent og investor i Start, pluss TV-ekspert for NRK og Viasat.

Avviser problemer

Til Romerikes Blad sa styreleder Owe Halvorsen tirsdag at den nye mentaltreneren også skulle jobbe for å bringe trener Kristinsson og sportssjef Bjarmann «tettere sammen».

Til VG avviser duoen at de har hatt trøbbel eller utfordringer i samarbeidet:

– Jeg har ikke hatt det, nei. Ikke i det hele tatt, sier Runar Kristinsson.

– Nei, sier Bjarmann.

– Absolutt ikke?

– Nei, gjentar han – og beskriver hensikten med å hente inn mentalcoachen til Åråsen:

– Rett og slett lederutvikling. Hvordan vi skal få mer ut av kompetansen som er internt. Da er det greit å begynne toppen, sier Bjarmann til VG.

Ivar Hoff: Styrk trenerapparatet istedetfor å sparke

Ny Bjarmann-rolle

Sportssjefen stilte i treningstøy på jobb i dag (normalt, hevder Bjarmann) og varsler samtidig at han vil jobbe litt annerledes fremover.

Antagelig skal han jobbe tettere på laget, uten å ville gi for mye detaljer. Men Bjarmann garanterer at det er Kristinsson som skal ta ut førsteelleverne i de ni gjenstående serierundene og bestemme treningsopplegget.

– Blir det påtvunget deg å bringe inn denne mentale treneren nå, Kristinsson?

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg er helt enig og vil gjerne ha det, sier islendingen, som ledet dagens LSK-trening som vanlig – dagen etter at et splittet LSK-styre ga ham videre tillit.

Styreleder Owe Halvorsen innrømmet etterpå at det var dissens i klubbstyret rundt den avgjørelsen. Kristinsson mener avstemningen aldri skulle funnet sted. Det gjorde han klart for VG og Romerikes Blad etter onsdagens trening:

Artikkelen fortsetter under bildet!

SKAL MINKE AVSTANDEN: Ifølge styreleder Owe Halvorsen i Lillestrøm skal den nye mentaltreneren, som blir Erik Solér, bringe Runar Kristinsson og Torgeir Bjarmann (til høyre med ryggen til) tettere. Foto: Tore Kristiansen VG

– Eneste jeg føler er rart, er at jeg får hundre prosent av styret mandag i forrige uke. Det var aldri tema at jeg skulle være tema på møtet i går. Det som irriterer meg mest, er at det kommer i avisen, og at jeg skal være tema der, som jeg ikke var i utgangspunktet, hevder Kristinsson.

– Det ble sagt at du ikke skulle være det?

– Vi hadde en diskusjon på mandag i forrige uke om situasjonen. Alle ble enige om at jeg skulle fortsette i jobben. Så går det én kamp (1-1 mot Haugesund), så dukker det opp ting i avisen jeg ikke vet hvor kommer fra.

– Føler du deg hele styret står bak deg?

– Jeg har ikke snakket med hele styret, jeg har bare fått beskjed av styreformannen om at jeg fortsetter i jobben, som har vært planlagt lenge.

– Men det var en avstemning i går?

– Jeg bare lurer bare på hvem som tvang frem den avstemningen. For jeg var aldri på agendaen i det møtet. Før det kom i avisen, gjentar Kristinsson.

– Lever godt med det

Han svarer slik på spørsmål om han går på jobb i visshet om at flere av styremedlemmene ikke ønsker at han var der:

– Jeg forholder meg til at jeg trener i LSK. Flertallet vil ha meg, styret vil ha meg, Torgeir Bjarmann vil ha meg, han er sportsdirektør. De har lov å stemme som de vil. Det er heller ikke alle som vil ha Erna Solberg. Jeg skulle ønske alle ville ha meg. Det kan jeg si. Men jeg lever godt med det. Jeg gjør min jobb og skal prøve å få klubben ut av dette her, sier Runar Kristinsson.

– Det ville vært mer oppsiktsvekkende om alle var enige, kontrer Torgeir Bjarmann.

VG har ikke lyktes å få tak i Erik Solér.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder