TAKKER FOR SEG: Wayne Rooney, Dele Alli og Joe Hart har spilt sine siste EM-minutter for året. Foto: Kai Pfaffenbach Reuters

Slik forklarer England-stjernene fiaskoen

NICE (VG) (England – Island 1-2) Englands slagne stjerner fant ikke på unnskyldninger etter at lilleputt Island sendte dem hodestups ut av EM.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er vanskelig å takle dette, helt klart. Vi deler alle ansvaret for dette tapet, det er en vanskelig stund for oss. Vi er alle skuffet, vi prøvde, men klarte ikke å score det andre målet. Vi respekterte Island som lag og visste hva de kunne gjøre, vi visste at de var gode på dødballer, men klarte ikke å hindre dem i å score, sier Wayne Rooney.

Bakgrunn: Mirakuløse Island slo ut England av EM

– Kommer til å få mye kjeft

De fleste av spillerne gikk rett forbi pressen og i spillerbussen etter det overraskende tapet mot Island i EMs åttedelsfinale. Kun kaptein Rooney og keeper Joe Hart stoppet opp for å snakke.

– Vi visste alt om Island, men presterte ikke. Personlig var jeg svak. Det handler ikke om vilje, det er ingenting i verden vi ønsker mer enn å vinne. Det finnes ikke ord. Vi var i god form, men klarte det ikke. Vi kommer til å få mye kjeft, og det fortjener vi. Nå skal vi lære av dette og sette engelsk fotball tilbake der den hører hjemme, sier England-keeper Joe Hart, som gjorde en tabbe på det avgjørende målet, og legger til:

– Den neste landslagstreneren har en tøff jobb foran seg.

Les også: Drillo om miraklet: – Like stort for Island som da vil slo Brasil

Roy Hodgson trakk seg fra sin trenerjobb umiddelbart etter fiaskoen. «I likhet med nasjonen er vi skuffet over kveldens tap, og at EM er over for tidlig. Vi hadde høye forhåpninger om å bli bedre gjennom turneringen, og aksepterer at vi ikke har levd opp til forventningene til hverken oss eller folket. Vi støtter Roy Hodgsons avgjørelse om å trekke seg, og skal diskutere veien videre umiddelbart. For nå vil vi gratulere Island for å ha kommet til kvartfinalen, og vi ønsker dem lykke til mot Frankrike til helgen», skriver FA i en pressemelding.

– Det er en tøff kveld for oss som et lag, det er en tøff kveld for Roy (Hodgson). Det er vanskelig. Det var ikke slik vi ønsket å avslutte. I garderoben etter kampen takket han oss for tiden vi har tilbragt sammen, sier Hart.

Bakgrunn: Hodgson trekker seg som England-sjef

– En fin fremtid

Kritikken har vært knallhard mot England etter EM-exiten. Hart forstår de krasse ordene.

– Vi skjønner at folk vil ha sine meninger, og de skal få lov til å ha sine meninger om det som skjedde i kveld, men jeg vil at folk skal vite hvor mye vi har lagt inn i denne turneringen. Det handler ikke om vilje eller noe slikt. Når alt kommer til alt, handler det om at vi var for dårlige.

Wayne Rooney ser fremover og prøver å trekke noe positivt ut av nederlaget.

– Denne kvelden kommer til å gjøre de unge spillerne tøffere. Det kommer til å ta tid å komme seg over det, men vi skal slå tilbake, vi har ikke noe valg. Det er vanskelig å se for seg nå, men det engelske landslaget har en fin fremtid foran seg, sier Rooney.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder