ÅPNER BALLET: Daniel Berg Hestad, her i kamp med RBKs John Chibuike i fjorårets 2-0-kamp, spiller første kamp i årets serie. Til høyre ser du informasjonen fra Canal Digitals interaktive hjelper Even rundt deres tilbud tidligere i dag. Foto: BJØRN S. DELEBEKK/VG

Canal Digital beskyldes for ulovlig fotballbløff

Reklamerte med lave priser på eliteseriefotball på nett-TV for kabel-TV-kunder

Informasjonssjefen til VG: - Det var en skrivefeil

(VG Nett) Dagen før seriestarten fristet Canal Digital kabel-TV med et kjempetilbud som ikke gjelder - og som ifølge forbrukerombudet er ulovlig markedsføring.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Dette er et lovbrudd. De har potensielt fått nye kunder som har handlet etter å ha fått feil opplysninger, sier forbrukerombud Gry Nergård til VG.

På Canal Digital kabel-TV sine nettsider kunne man lese at man inkludert i et film-abonnement til 99 kroner i måneden ville få se samtlige eliteseriekamper på nett uten at det ville koste noe ekstra. Det er under halv pris av hva kanalene koster på TV - og flere av selskapets 500.000 kunder har reagert overfor VG på at de likevel ikke har fått tilgang til tilbudet fra TV-distributøren.

Samtidig lovet TV-distributørens kundeservice på nett at alle internettabonnenter med en viss linjehastighet ville få de åtte ukentlige eliteseriekampene inkludert i prisen.

Ingen av delene medfører riktighet.

- Det er en skrivefeil. Jeg kan forsikre deg om at vi ikke prøver å lure noen, sier informasjonssjef Catharina Kokkim i Canal Digital kabel-TV - før hun ber om å få sjekke saken og ringe tilbake.

Hun ber kunder som føler seg lurt å ta kontakt med Canal Digital.

- De må kreve å komme seg ut av avtalen hvis de har inngått den på feil premisser. Selv om dette er i strid med markedsføringsloven, utløser det ikke noe rettslig krav, men du har en sterk sak hvis det er gitt helt feil opplysninger, sier forbrukerombud Nergård.

Markedsdirektør i Canal Digital kabel-TV, Torhill Silkoset, ringer tilbake til VG for å oppklare hva som er distributørens reelle fotballtilbud. Hun kaller markedsføringen på deres nettsider for «litt utydelig», og legger til at man må abonnere på C More Sport til 299 kroner eller på C More Total til 349 kroner i måneden for å få se eliteseriefotballen på både nett og TV.

SVART PÅ HVITT: Slik presenterte Canal Digital sitt tilbud før det ble fjernet etter intervjuet med VG i formiddag. Foto: Skjermdump: Canal Digitals hjemmeside

- Hva med internettkundene deres. Får de fotballen inkludert, slik kundeservice opplyser?

- Det er en feil. Den tjenesten gjaldt i fjor. Det skal vi sørge for å rette opp med en gang, sier Silkoset.

Kort tid etter at VG var i kontakt med Canal Digital kabel-TV ble reklameteksten på nettsiden endret.

- Hvis kundene har fått feil informasjon, beklager vi det. De skal bli tatt godt hånd om, lover markedsdirektøren.

Serieåpningen mellom Viking og Molde fredag kveld klokken 19.00 går på TV 2 Zebra - en kanal 500.000 Canal Digital-kunder ikke har i sin kanalpakke. Det skyldes konflikten mellom TV 2 og den Telenor-eide TV-distributøren. Alle som abonnerer på fotballen loves imidlertid å få tilgang til samtlige kamper på nett.

PS! En time etter at denne saken ble publisert, ble VG kontaktet av Canal Digital kabel-TV. De opplyser at 46 kunder hadde bestilt film-kanalene etter at det feilaktige tilbudet ble lagt ut på deres nettsider. Disse kundene får eliteserien til 99 kroner i måneden - slik reklamen sa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder