Gråtende Ronaldo ut på båre etter 25 minutter av EM-finalen

SAINT-DENIS/OSLO (VG) (Portugal – Frankrike 1-0 eeo.) Cristiano Ronaldo (31) pådro seg en kneskade åtte minutter ut i EM-finalen. Han gikk først fortvilet av banen, kom tilbake og prøvde seg, men ble til slutt båret gråtende i garderoben.

Det var etter åtte minutter av EM-finalen mot Frankrike at Ronaldo gikk i bakken etter et sammenstøt med Dimitri Payet. Det ble kne mot kne, og Ronaldo hadde voldsomme smerter.

Slik reagerte Twitter på Ronaldos skade

HER GÅR DET GALT: Det var denne duellen med Frankrikes Dimitri Payet som førte til at han skadet kneet Foto: Michael Sohn AP

– Dimitri Payet gjorde ingenting feil. Det var maks uheldig. Men nei og nei og nei. Må han ut? Det har gått 10 minutter. Det er bare trist, og da føler vi med Ronaldo og Portugal. Det er fryktelig, fryktelig trist, sa Bernt Hulsker i VGTVs EM-studio.

VG Direkte: Følg EM-finalen minutt for minutt

Ronaldo fikk først behandling på banen og fortsatte med synlige problemer. Han haltet, så hele tiden ned på kneet og var tydelig ukomfortabel. Etter noen minutter satte han seg ned på bakken, med tårer synlig på kinnene, og ble hjulpet av banen en første gang.

Han signaliserte bytte, men det medisinske appratet forsøkte en siste gang. Ronaldo entret banen med et kraftig bandasjert kne til pipekonsert fra de franske supporterne.

VG+: Dagen før finalen besøkte VGs EM-team Ronaldos nye museum på Madeira

TRØSTES: Nani serverer noen trøstende ord til en fortvilet Cristiano Ronaldo som innser at EM.finalen er over. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Noen få minutter senere måtte han gi seg. Han fikk bare åtte ballberøringer i sin andre EM-finale.

Ronaldo gråt da han ble båret av Stade de France på båre, men publikum viste såpass storhet at de aller fleste av de 80.000 reiste seg og klappet 31-åringen av banen. Frankrike-trener Didier Deschamps klappet også da Ronaldo ble tatt av banen. Han ble erstattet av Ricardo Quaresma.

– Jeg synes det var veldig trist. Dette må være veldig alvorlig. Trist for finalen at han måtte ut, sier John Carew på NRK.

Les også: Deschamps om Ronaldo: – Det er en grunn til at six-packen er der

– I en lang karriere, så er dette en del av det. Dessverre. Jeg har all medlidenhet for Portugal, og vi mister kanskje den største stjernen på banen, men du går ikke en karriere uten en skuffelse, sier Kjetil Rekdal.

– Han skulle endelig oppleve noe med sitt kjære Portugal. Revansjere det tapte fra 2004. Han kunne stått med mange flere mål, og er så klart den største bidragsyteren til at Portugal er i en finale, sier Hulsker.

Anbefales: Bli med til Ronaldos museum på Madeira

Det er ikke første gang Ronaldo tar til tårene i en EM-finale. Da Portugal gikk på et sjokktap i EM-finalen på hjemmebane mot Hellas i 2004, var Ronaldo helt knust.

12 ÅR SIDEN: Cristiano Ronaldo gråter etter tap i EM-finalen mot Hellas i Lisboa i 2004. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Ronaldo fikk spørsmål om den tapte finalen på en pressekonferanse i forkant av dagens finale mot Frankrike.

– Jeg håper at dere vil se meg gråte gledestårer på søndag, sa Ronaldo.

Men det var ikke mye glede i superstjernens tårer da han måtte forlate sine lagkamerater etter 25 minutter. Støttemeldingene tikket raskt inn på sosiale medier, der blant annet Real Madrid-lagkamerat Gareth Bale kom med en melding til Ronaldo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder