SKUFFET: Aalesund-trener Trond Fredriksen måtte se sine menn gå på et knepent tap mot erkerival Molde i går kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

AaFK-treneren om tapet: – Nesten som å se at verden raste sammen

MOLDE (VG) (Molde – Aalesund 1-0) Aalesund var bare ett minutt unna å holde erkerivalen til uavgjort, men Fredrik Gulbrandsen (23) ville det annerledes.

 • Joakim Rødven

Artikkelen er over fire år gammel

Ved halvtimen spilt var Mohamed Elyounoussi nære å lobbe ballen i mål forbi AaFK-keeper Andreas Lie. På tampen av oppgjøret kunne derimot sisteskansen lite gjøre da FredrikGulbrandsen headet inn vinnermålet for blåtrøyene.

– Jeg har ikke ord for å beskrive skuffelsen. Akkurat der og da føltes det ufortjent ut, men Molde er et bra lag, sier Lie til VG.

– Den satt langt inne. Vi presset på, men det var «nesten» hele tiden. Det var veldig deilig å se den gå inn, var ordene fra servitøren Fredrik Aursnes.

20-åringen slo enn en strøken pasning mot Fredrik Gulbrandsen, som headet inn 1-0 for Molde etter å ha knust Edvard Skagestad i en luftduell.

– Jeg sa til Aursnes med en gang at det var et glimrende innlegg. Å komme inn og avgjøre kampen slik at vi slår Aalesund var deilig, supplerer matchvinneren selv.

Gulbrandsen: – Vi skulle reise oss etter en flau opptreden

– Verden raste sammen

Det gjorde at en perfekt fotballkveld, med et nydelig spillevær og en fin ramme rundt kampen, endte på best mulig vis for vertene. Men i borteseksjonen var det en sønderknust AaFK-trener Trond som møtte pressen etter tapet mot erkerivalen.

– Hvordan var det å se scoringen gå inn?

– Da var det nesten som å se at verden raste sammen. Vi nære å score på dem, og når Molde da scorer er det tungt å få den i trynet, sier Fredriksen til VG.

Tangotrøyene har med det ikke vunnet i Molde siden 2003 – med 20 kamper i mellom da og nå. Det er ikke hyggelig lesning for AaFK-treneren.

– Det er en fryktelig statistikk. Vi hadde en stor mulighet til å endre på den nå, men dessverre, sier Fredriksen og biter tennene sammen.

VG LIVE: Fylkesderbyet minutt for minutt

Trengte eksplosivitet

Selv om Molde styrte mesteparten av kampen, slet de med å lykkes foran målet til Andreas Lie. Da ville Molde-trener Ole Gunnar Solskjær gjøre noen taktiske grep.

– I den første omgangen var vi kanskje litt «one-paced», som det heter. Det var ikke noen eksplosivitet i oss. Det gav Fredrik (Gulbrandsen) og Sander (Svendsen), forklarer Solskjær.

Les også: Brann har det eldste laget i Tippeligaen

Molde-treneren var vant til å vinne jevne kamper som spiller. Fra tiden i storklubben Manchester United var det ikke uvant at de røde djevlene slet seg til en seier sent i kampen. Da kom løpssterke Svendsen og Gulbrandsen til god nytte.

– Jeg vil si vi nesten vant på United-vis. Jeg har vært på et lag som har vunnet så mange kamper på slutten, og på overtid, etter å ha dominert kamper og trykket lagene bak. Da bli de kanskje de litt slitne og ukonsentrerte, og så fikk vi det vi fortjente synes jeg. Jeg har troen på denne måten å spille på, konstaterer Solskjær.

Mer om

 1. Aalesund FK
 2. Molde FK

Flere artikler

 1. Matchvinner Gulbrandsen: – Skulle reise oss etter en flau opptreden

 2. Første Aalesund-seier over Molde på 5063 dager: – Er så deilig å slå dem

 3. Første Aalesund-seier over Molde på 5063 dager: – Er så deilig å slå dem

 4. AaFK rystet av Herd og gammel helt i cupen: – Vi var fryktelig dårlige

 5. Brann frustrerte Molde i 80 minutter

Fra andre aviser

 1. Trond Fredriksen: - Kan dra med hevet hode

  Aftenposten
 2. Gulbrandsen reddet seieren på overtid: – Fantastisk deilig!

  Aftenposten
 3. Gulbrandsen reddet seieren på overtid: – Fantastisk deilig!

  Fædrelandsvennen
 4. Hoff tilbake på AaFK-laget

  Aftenposten
 5. Gulbrandsen og Agnaldo senket Aalesund

  Aftenposten
 6. AaFK satser offensivt mot Molde

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder