Drillo: – En tøff dommer hadde dømt straffe

Sveits snytt for straffe på overtid - kunne gjort veien vanskeligere for Frankrike

(Sveits - Frankrike 0-0) 40 sekunder før de to overtidsminuttene var ferdigspilt, burde og skulle Sveits hatt straffespark. Det kunne snudd Gruppe A på hodet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– En tøff dommer hadde dømt straffe der, sier tidligere landslagssjef Egil Olsen på TV 2.

Trøya sto rett ut

Et innlegg fra Michael Lang på høyresiden, en duell mellom Frankrikes Bacary Sagna og Sveits-spilleren Blerim Dzemaili foran mål, og Sagna holder - lenge - i trøya til sveitseren.

– Holdingen er udiskutabel, mener Drillo - og mener at dommeren fint kunne vært tøffere i den situasjonen.

Nå gikk begge lagene videre, så sånn sett var det ikke den store protesten etter kampen. Men situasjonen kan likevel vise seg å bli viktig (forutsatt at Sveits hadde scoret på straffesparket).

Får lettere vei

For med 0-0 er Frankrike vinnere av puljen, og dermed får de møte et av lagene som blir nummer tre i sine puljer i åttedelsfinalen, og de får også et «toer-lag» i en eventuell kvartfinale.

Med 1-0 til Sveits, ville Frankrike blitt nummer to i sin puljem, fått et toer-lag i åttedelsfinalen - og trolig en gruppevinner i en eventuell kvartfinale.

Det er de rene fakta - etter en dommerfeil som kanskje avgjorde kampen i Lille.

– Det var viktig å bli nummer én i gruppen, sier Frankrike-trener Didier Deschamps, som rundet 50. landskamper med Les Bleus i går kveld.

– Jeg er ikke blind, også jeg skjønner at vi er kapable til en bedre prestasjon, men nå begynner fase to for oss. Den begynner neste søndag og vi har en lang uke med forberedelser foran oss, fortsetter han.

Payet nær nummer tre

Men før den situasjonen, er det ingen tvil om at Frankrike var nærmest seieren. Dimitri Payet (29) var nær å gjøre det for tredje gang på rad, score for Frankrike. Tverrliggeren ristet i et minutt etter skuddet hans...

Sammen med fire andre spillere fra seieren over Albania, var Payet satt på benken av manager Didier Deschamps i gruppespillets siste kamp, mot Sveits. Det var landslagssjefens 50. kamp som ansvarlig for det franske landslaget.

Fra før har han 103 kamper som spiller. Han har satt dype spor etter seg i fransk landslagsfotball, Didier Deschamps.

Men det ble ingen seier i Lille for Deschamps. Tre ganger smalt det i stolper og tverrliggere, men ballen ville ikke i mål. To ganger ved Paul Pogba, den ene gangen godt hjulpet av Sveits-keeper Yann Sommer, og den siste ved nevnte Payet.

Første gang for Sveits

Da var det spilt 76 minutter, Payet møtte et innlegg på direkten med innsiden av foten - og ballen traff tverrliggeren, og ned, med full kraft. To centimeter lavere, og franskmenn hadde hatt nok en Payet-perle de kunne jublet for.

Men det viktigste er å gå videre, som gruppevinner, og det sørget Frankrike for med uavgjort mot Sveits. Paul Pogba viste, i perioder, hva han kan, og Deschamps fikk brukt mange spillere som spilte lite eller ingen ting i de første to kampene.

Sveits er videre fra gruppespillet i et EM-sluttspill for første gang i historien. Kanskje ikke rart spillerne var glade etter kampen - tross straffesparket de ikke fikk.

– Vi kunne ha vært mer kliniske på topp, men målet vårt var å få ett poeng, kanskje tre, og så nå åttedelsfinalen. Det klarte vi! sier Sveits' Granit Xhaka.

TØFFE TAK: Frankrikes Paul Pogba og Sveits-spissen Embolo i duell søndag kveld. Foto: Franck Fife Afp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder