Oddstips: Lyon fullfører sesongen med stil

Hegerberg: – Det viktigste gjenstår

Ada Hegerberg (20) har scoret 53 mål på 33 kamper denne
sesongen. Ikledd Lyon-drakten har hun vunnet både den franske serien og cupen – nå vil hun krone det hele med Champions League-seier.

Artikkelen er over tre år gammel

– Hele laget har hatt en enorm sesong fra start til mål. Nå er hele gjengen giret på å toppe det hele med å komme hjem med en Champions League-tittel, sier 20-åringen til VG.

En mer suveren Champions League-finalist må man trolig lete lenge etter, på sin vei til finalen har de over to kamper slått polske Medyk Konin 9-0, Atlético Madrid 9-1, Slavia Praha 9-1 og Paris Saint-Germain 9-0. Nå venter den tyske storklubben Wolfsburg i finalen.

– Vi har røket ut i åttedelsfinalen to år på rad, så dette har betydd ekstra mye denne sesongen. Resultatmessig viser det hvor sterkt lag vi har, og spesielt 7-0-seieren hjemme mot PSG i semifinalen viste hva laget er godt for, fortsetter Hegerberg.

Fotballpar: Hegerberg fant seg proffkjæreste

Ingen Graham Hansen

I finalen kunne det blitt en norsk superduell mot landslagsvenninnen Caroline Graham Hansen, men 21-åringen må se finalen fra tribunen grunnet en kneskade. Men norske Synne Jensen kan bli å se på banen for Wolfsburg.

– Det er nok ekstremt surt for Caroline, men det er stort at vi har flere norske spillere i finalen. Det betyr mye for norsk fotball. Det setter oss på kartet, samtidig er det viktig for norsk fotball å ha profiler. Det viser yngre spillere at de ter mulig å oppnå drømmene sine, om man jobber hardt nok og har en beinhard innstilling.

Selv om hun har medfølelse for kneskadede Graham Hansen, legger hun ikke skjul på at det er fordel Lyon.

– Hun har gjort det veldig bra for Wolfsburg, men de har flere gode spillere å se opp for.

– Ikke nådd toppen

Selv om hun i en alder av 20 år kan bli toppscorer i Champions League, og vinne både serie, cup og Champions League samme sesong, føler Hegerberg at hun har langt igjen til sitt toppnivå.

– Det er gøy å lykkes på det høyeste nivået. Det viser at det jeg jobber med gir resultater, men jeg tenker ikke på hvor mange mål jeg scorer. Jeg jobber hele tiden med å bli bedre, og jobber med detaljer, sier hun.

Les også: Tror Hegerberg kan vinne Gullballen

– Denne sesongen har vært svært motiverende, men jeg har ikke reflektert så mye over sesongen ennå. Det er fortsatt en kamp igjen – det er det jeg bryr meg om nå.

At navnet hennes blir nevnt som en kandidat til gullballen (verdens beste spiller) bryr hun seg pent lite om.

– Jeg har fortsatt masse å utvikle meg på. Dette er bare starten, jeg er bare 20 år. Vi skal ikke være med i OL, så jeg har to måneder i sommer jeg skal jobbe knallhardt for å forberede meg til en ny sesong. Skal man bli verdens beste spiller må man være med i de store mesterskapene, det er noe jeg bruker svært lite energi på. Det er selvsagt en drøm å vinne gullballen i år, men fotball er en lagidrett og det handler først og fremst om å vinne det man kan vinne for laget man spiller for.

• Sjekk hva som fikk Ada til å rødme

Fosser til topps

Lyon har så langt denne sesongen feid over all motstand i Champions League, nå står de naturlig nok foran sin tøffeste utfordring mot et tøft fysisk tysk lag.

Likevel tror vi Lyon er et hakk hvassere, laget er svært sultne på denne trippelen. De virker svært sterke, og med en av verdens heteste spisser på topp – gir vi de et klart tips til 1,80 i odds. Vi mener også de har imponert såpass mye denne sesongen, at de forsvarer 2,30 i odds i handikapspillet der Wolfsburg starter med 1–0.

Her kan du lese våre øvrige vurderinger av dagens oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder