FÅR STØTTE: John Arne Riise, her fra en Vålerenga-trening på Valle Hovin i fjor sommer, kort tid før han reiste til India og sesongen der. Foto: Fredrik Solstad , VG

Spillerstøtte til Riise i betent betting-konflikt

Et flertall av norske Tippeliga-spillere mener John Arne Riise (35) bør få spille i Tippeligaen, til tross for at han har en avtale med et utenlandsk spillselskap.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det går frem i en spørreundersøkelse VG har gjort i samarbeid med spillerorganisasjonen NISO (se faktaboks).

– Dette er utrolig postitivt å høre. Jeg må selvsagt takke de som mener det. Setter jeg veldig pris på! Etter siste tids skriverier så har jeg merket at folket har snudd litt. Så det er ikke veldig overraskende egentlig. Mer gledelig å lese for meg, sier Riise til VG.

Kommentar: Riises enkle valg

– Veldig glad

59,8 prosent svarer at 35-åringen bør få fortsette karrieren på hjemmebane, selv om han har en avtale med Betsson. 22,5 prosent svarer «vet ikke» og 17,6 mener Riise ikke kan spille i Tippeligaen denne sesongen. Det betyr at mannen med en eventyrlig proffkarriere høster god støtte blant sine spillende kolleger.

FÅTT MED DEG DENNE? Riise ut mot NFF: – Prøver å skremme norske klubber fra å signere meg

Sunnmøringen med 110 landskamper mener tallene viser at mange har endret mening og «ting forandrer seg».

– Når spillerne sier dette selv, sier det ganske mye. Jeg er veldig glad for å lese dette, sier Riise.

Tok kontakt med Norsk Tipping og NFF

Støtten kan komme godt med i en tid Riise på sin egen blogg beskriver som «tung». Etter India-eventyret i høst og ankomsten til Norge har han hatt en turbulent tid.

LES OGSÅ: Louise Angelica Riise om India-oppholdet: – Ikke helt som vi hadde forestilt oss

I begynnelsen av februar fortalte han om stor pågang fra norske klubber. Riise ønsket også å signere for en klubb i Tippeligaen, men fikk klar beskjed fra NFF: Da må avtalen med Betsson være historie (se faktaboks).

Nå er det bare en drøy uke til Tippeligaen starter. På sin egen blogg i går fortalte han om dialog med både Norsk Tipping og NFF.

Vil ikke bryte Betsson-avtalen

Den enkle veien til spill på øverste nivå i Norge ville vært å bryte avtalen med Betsson. Det sier Riise til VG at han ikke kommer til å gjøre.

– Vi har hatt et veldig bra samarbeid fra dag én. De har betydd mye for meg og jeg for dem, sier 35-åringen.

– Men jeg har personlig tatt kontakt med NFF og NT (Norsk Tipping) for å prøve å finne en løsning som alle er fornøyd med. Går det ikke så er det synd, men noe jeg må respektere og gå videre. Jeg er bare veldig glad for de tallene som nå kom frem. Det betyr mye for meg. Ender det med at jeg ikke får spille hjemme er det selvsagt veldig synd, men livet går videre, sier han.

LES OGSÅ: Klubbløs Riise: – Jeg har det tungt om dagen

Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, fortalte i går Fædrelandsvennen at «de diskuterte hvordan John Arne kunne bli en del av norsk fotball igjen».

Siem understreket at alle klubber i eliteserien står fritt til å signere Riise, men da bryter klubbene kontrakten med Norsk Tipping, som er generalsponsor for norsk eliteserie.

Kommunikasjonssjef Yngve Haavik i NFF henviser fredag til hans tidligere uttalelser i Riise-saken. Kommentaren var på generelt grunnlag:

– I henhold til avtalen med Norsk Tipping, så kan ikke NFF, Norsk Toppfotball, klubbene i Tippeligaen, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Toppserien og 1. divisjon kvinner, samt de som er ansatt eller har verv i disse, inngå sponsoravtaler eller profilerende samarbeid med andre aktører som tilbyr pengespill, eller assosieres med slike, skrev Haavik til VG i starten av februar.

LEST DENNE? John Arne Riise: Bedt om å fjerne meg i Holmenkollen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder