De beste sitatene mellom Zlatan Ibrahimovic og Pep Guardiola

Matthew Le Tissier vraker Wayne Rooney i sin Manchester XI

2009: Daværende Barcelona-spiller Zlatan Ibrahimovic i samtale med trener Pep Guardiola foran en kamp mot Inter i Milano i 2009. Foto: Alberto Pellaschiar AP

Nå møtes de igjen: – Dette er min fiende

Det er ingen hemmelighet at Zlatan Ibrahimovic (34) og Pep Guardiola (45) ikke er spesielt glade i hverandre. Nå melder svensken agent at Zlatan vil ha hevn i Manchester-derbyet.

 • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over tre år gammel

Supersvensken har hatt suksess omtrent overalt. Unntaket er Barcelona-oppholdet der forholdet til Pep Guardiola førte til at femårskontrakten endte med kun én sesong på Camp Nou.

Zlatan har siden møtt sin gamle sjef også da han hadde ansvaret for Bayern München, men rivaliseringen blusser opp foran lørdagens gigantduell i Premier League. Manchester United mot Manchester City. Zlatan Ibrahimovic mot Pep Guardiola.

– Jeg tror Zlatan vil ha hevn på Guardiola. Han lever kanskje ikke for det, men likevel, sa United-nykommerens frittalende agent Mino Raiola i sommer.

11 mål på 14 La Liga-kamper for Barcelona er mer enn godkjent, men Zlatan fant seg aldri til rette under Guardiola. Han ble leid ut og senere solgt til Milan. Senere har kritikken sittet løst - blant annet i Zlatans bok som ble en stor hit også i Norge.

– Guardiola startet med sine filosoferende «ting». Jeg hørte knapt etter. Hvorfor skulle jeg det? Det var avansert tullprat om blod, svette og tårer, har Zlatan uttalt om Barcelona-treningene ifølge Sky Sports.

Sjekk denne: Guardiola nesten like god som Mourinho – på halve tiden

Innrømmer å ha «mistet det»

Svensken innrømmer at han «mistet det helt» da han kranglet med Guardiola i garderoben etter at Barcelona røk ut av semifinalen i Champions League mot José Mourinhos Inter.

– Han begynte å kjefte på meg og jeg tenkte at dette er min fiende som klør seg på sitt flintskallede hode. Jeg ropte til ham at han ikke har baller. Og ba ham dra til helvete. Man forventer kanskje at han ville si noe tilbake, men han er en feiging, sier United-spilleren.

– José Mourinho er Guardiolas rake motsetning. Hvis Mourinho lyser opp rommet, drar Guardiola ned gardinene. Når du kjøper meg, kjøper du en Ferrari. Når du kjører en Ferrari, fyller du den beste bensinen på tanken, kjører ut på motorveien og tråkker på gassen. Guardiola fylte diesel og tok en runde på landeveien. Han burde kjøpt en Fiat, er et annet velkjent Ibrahimovic-sitat.

34-åringen har også fortalt om hvordan Guardiola skal ha nektet Barcelona-spillerne å kjøre sportsbiler til og fra treningsanlegget. Før en kamp mot Almeria i april valgte derfor Zlatan å ankomme i sin Ferrari Enzo.

– Slik det er nå vil jeg ikke jobbe med ham igjen siden jeg ikke har noe svar på hva som skjedde. Det er ikke noe personlig, og det betyr ikke at jeg syns han er en dårlig trener for da jeg fikk stemme mente jeg han var verdens beste. Som trener er han fantastisk. Som person, det vil jeg ikke kommentere, men det er noe annet. Han er ingen mann. Det er ingenting annet å si, er dommen fra Zlatan.

I et ferskere intervju med BBC hyller gutten fra Rosengård utenfor Malmö sin nåværende sjef José Mourinho og kommer med det som trolig er stikk til Guardiola.

BEDRE VENNER: Zlatan Ibrahimovic (t.v.) og José Mourinho. Foto: Tim Ireland AP

– Mourinho snakker direkte til deg. Han er ingen trener som går bak ryggen din. Jeg foretrekker en trener som sier til deg om du er bra nok eller ikke bra nok, og ikke en slik som ikke sier noe.

Så du denne? Mourinhos ankomst vekker gammel rivalisering

Minimal dialog

Sommeren hvor Ibrahimovic ble hentet til Camp Nou mente Guardiola at spissen hadde alt som skulle til for å lykkes på det høyeste nivået i verden. Noen måneder senere ble han konfrontert med at de to knapt snakket sammen.

– Hvis vi bare har snakket sammen to ganger på seks måneder er det en grunn til det, men det er best for klubben at jeg ikke snakker om det.

I september 2010 var tonen langt mer ydmyk:

– Det var en nytelse å trene Zlatan. Jeg lærte mye av ham. Han har spilt på toppnivå i ti år mens jeg har vært trener i kun to.

Som Bayern München-sjef fikk spanjolen spørsmål om Zlatan på ny. Han uttalte da at det er lettest å være trener for de spillerne som spiller fast hele året.

– Men det er ikke mulig hos oss. Spillerne utgjør selv forskjellen og når de føler seg bra, spiller de bedre. Mange jeg har jobbet med snakker stygt om meg nå. Jeg mener jeg alltid har gjort mitt beste. Ibrahimovic var en veldig viktig spiller for oss. Han hjalp oss mye og var strålende de første seks månedene. Hvis vi møtes igjen skal jeg si hei. Jeg har ingen problemer med ham.

Vraker Rooney

På oppdrag fra Sky Sports har Southampton-legende Matt Le Tissier plukket ut sitt «Manchester-lag» bestående av det han mener er de beste spillerne fra United og City med 5-6 til de lyseblå som resultat:

Manchester XI: David de Gea - Bacary Sagna, Vincent Kompany, John Stones, Luke Shaw - Kevin de Bruyne, Paul Pogba, David Silva - Sergio Agüero, Zlatan Ibrahimovic, Anthony Martial.

– Jeg tror Pogba kan bli en avgjørende faktor. Han kommer til å bli bare bedre og bedre. David Silva er en av del av alle lag jeg tar ut. Og Sergio Agüero (karantene lørdag) må med. Han bør fortsatt regnes som den beste spissen i Manchester siden han har scoret mål i en bedre liga enn Zlatan Ibrahimovic, sier Le Tissier.

Så du denne? Guardiola om Sterling: – Nå føler han på kjærligheten – tro meg

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

 1. Guardiola nesten like god som Mourinho – på halve tiden

  José Mourinho (53) er hårfint bedre enn Pep Guardiola (45) i antall titler som managere.
 2. Klopp: – Messi kan løpe fire kilometer og score fem mål

  I et lengre intervju snakker Jürgen Klopp (49) ut om overgangen til Premier League, en liga han mener krever langt mer…
 3. Sam Allardyce fikk vinnermålet 40 sekunder over overtiden i debuten

  (Slovakia - England 0-1) Det virket ganske grått og håpløst. Men England og Sam Allardyce (61) fikk en kjempeopptur i…
 4. Derfor bør Norge frykte Rashford

  Det er ett kjennetegn ved Marcus Rashford (18) store gjennombrudd i år, og det er at han «alltid» scorer tidlig under…
 5. Kanskje du ble overrasket nå...?: Denne mannen har høyest toppfart i Premier League

  Glem Jamie Vardy, Anthony Martial, Raheem Sterling og Theo Walcott: Den spilleren med størst maksfart i Premier…

Mer om

 1. Premier League
 2. Zlatan Ibrahimovic
 3. Manchester City
 4. Manchester United

Flere artikler

 1. Guardiola nesten like god som Mourinho – på halve tiden

 2. Zlatans muskler og Matas bredside sendte United videre: – Gir masse selvtillit

 3. Ellevilt Manchester-derby: Zlatan med kunstscoring - men fikk ikke revansje mot Pep Guardiola

 4. Mourinho tordnet mot forholdene - så ble Manchester-derbyet i Kina avlyst

 5. Mourinho helt på høyde med Moyes

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder