Guardiola hyller utskjelte Bravo: - En av de beste opptredene jeg har sett

MESTERMØTE: José Mourinho (t.v.) og Pep Guardiola (t.h.) har møtt hverandre 17 ganger som managere. Guardiola har vunnet åtte av oppgjørene. Mourinho står på sin side med tre seirer. Foto: Martin Rickett AP

Mourinho ut mot dommeren: - Det burde vært straffe og rødt kort på Bravo

(Manchester United - Manchester City 1-2) Manchester United-manager José Mourinho langer ut mot dommer Mark Clattenburg - og mener eget lag burde hatt to straffer mot byrival City.

Artikkelen er over tre år gammel

Manchester City gjorde nesten som de ville den første omgangen og spilte skjorta av byrival Manchester United. En Zlatan-scoring rett før hvilen tente de rødkleddes håp, men en heseblesende omgang senere var resultatet fortsatt det samme.

City vant 2-1, til United-manager José Mourinhos frustrasjon.

VG Live: Følg seks Premier League-kamper fra 16.00 her!

Han mener Mark Clattenburg burde gitt rødtrøyene to straffer i den andre omgangen. Først da Claudio Bravo holdt på å kløne det til for seg selv og måtte kaste seg i duell mot Wayne Rooney. Deretter da et innlegg gikk i Nicólas Otamendis albue.

– Det burde vært straffe og rødt kort på Bravo. Hadde det vært på utsiden, hadde det vært et frispark og rødt kort, men selv de beste dommerne kan gjøre feil, sier Mourinho.

– Den andre er også straffe. Han (Otamendi) vet at innlegget kommer, men snur ryggen til, fortsetter den portugisiske manageren.

Mourinho får delvis støtte av den kjente sportsjournalisten Henry Winter i The Times og AFP-journalist Tom Williams.

– Clattenburg dømte bra, men Bravos takling på Rooney burde ha vært et gult kort og straffe, mener Winter.

– Har ingen anelse hvordan det ikke er straffe. Men vi kommer til å ha det morsomt med å se på Bravo, skriver Williams på Twitter.

Les også: Så mye er Manchester-spillerne verdt

Mourinho erkjenner på sin side at blåtrøyene var klart best de første 45.

– De var mye bedre enn oss. Vi startet dårlig. Noen av spillerne var virkelig under sitt vanlige konsentrasjonsnivå, sier Mourinho, som byttet Henrikh Mkhitaryan og Jesse Lingard ut i pausen.

Og mens Mourinho gikk på sitt første ligatap som United-manager, jubler Pep Guardiola for at hans lag fortsatt bare står med seirer så langt i denne sesongens Premier League.

NÆR UTLIGNING: Paul Pogba holdt på å utligne helt på tampen, men ballen ble klarert i siste liten. Foto: Carl Recine Reuters

Han benyttet tiden etter kamp til å forsvare burvokter Claudio Bravo, som flere ganger virket uvenn med ballen og som tabbet seg ut da Zlatan scoret Manchester Uniteds ene mål.

– Det Bravo gjorde i dag, var en av de beste opptredene jeg har sett. Jeg liker når keeperne er med i spillet, og etter målet imot, fortsatte han å være med i oppbygginsfasen, med lange baller og han var ute og plukket ballen. I fotball handler det om hvordan man reagerer på feil, sier han.

På mikrobloggtjenesten Twitter jublet ikke ekspertene akkurat over Bravos opptreden slik Guardiola gjorde. Flere trakk frem Joe Hart, som ble vraket og kastet ut av laget av Pep Guardiola.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder