FORSVINNER? Fredrik Gulbrandsen (i forgrunnen) er allerede borte. Straks kan også Mohamed Elyounoussi (t.v.) og Eidur Gudjohnsen være ferdige i Molde. Her jubler de for scoring i hjemmekampen mot Tromsø. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Offensiv exit bekymrer ikke Molde-ledelsen: – En del av fotballen

Fredrik Gulbrandsen (23) og Mushaga Bakenga (23) har allerede reist. Nå kan de få selskap av Mohamed Elyounoussi (21) og Eidur Gudjohnsen (37) uten at det bekymrer Ole Gunnar Solskjær (43) & co.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Hele fire offensive Tippeliga-profiler kan altså forsvinne fra et Molde-lag ute av form i løpet av bare noen få uker.

– Dette er en del av fotballen. Spekulasjoner vil det alltid være rundt spillerne våre. Vi får jobbe videre med logistikken. Dette bekymrer oss ikke, nei, sier Molde-direktør Øystein Neerland til VG.

Molde hadde skadeplagede Mushaga Bakenga på lån ut juni, men allerede midt i måneden fikk han tillatelse til å trene med gamleklubben Rosenborg. Få dager senere ble landslagsspissen Fredrik Gulbrandsen solgt til Red Bull Salzburg.

Så du denne? «Moi» til Basel for nærmere 30 millioner kroner

Eidur legger opp?

Mandag ble det kjent at toppscorer Mohamed Elyounoussi er på vei til Basel. Etter det VG erfarer var 21-åringen i går i Sveits for å gjennomgå den medisinske testen med intensjon om å signere en fireårskontrakt.

KAN MISTE FLERE: Ole Gunnar Solskjær etter søndagens 0-1-tap mot Viking. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Et fjerde offensivt kort, veteranen Eidur Gudjohnsen, sa til NRK etter Islands EM-exit søndag at han må vurdere hvordan motivasjonen er fremover og innrømmet at han er usikker på om han spiller flere kamper for Molde selv om han har kontrakt ut 2017.

– Vi var enige om at Eidur skulle spille EM, så får vi se på den saken når han kommer tilbake, sier Neerland.

– Han er ønsket videre i Molde?

– Vi har en bra spiller i Eidur. Man har ikke fått sett så mye til ham i EM, men han så sprek ut de minuttene han var utpå mot Frankrike, svarer Molde-direktør som ikke vil kommentere Elyounoussis mulige Basel-overgang.

– Vi driver med spillerlogistikk hele året, vi. Det er ikke så mye å si hverken nå, tidligere eller senere.

Brustad inn

Kort tid etter at Gulbrandsen ble solgt til østerriksk fotball, hentet Molde Fredrik Brustad tilbake til Tippeligaen. Den hurtige spissen kom fra AIK, men er ikke spilleklar før til kampen mot Sarpsborg 23. juli.

– Bakenga var skadet stort sett hele tiden han var her og Fredrik erstatter Fredrik. Det er vi godt fornøyde med. Skal det skje flere ting dette vinduet kan det like gjerne spillere inn som ut, sier Neerland om spillerlogistikken.

– Er det ønskelig å hente inn erstattere dersom Elyounoussi og/eller Gudjohnsen forsvinner?

– Det blir et hypotetisk spørsmål, men vi skal nå ha en spillerstall. Hvis det er slik at vi selger noen spillere vil vi få inn noen kroner også. Vi har ordnet økonomi og driver forsvarlig. Salg og kjøp er en viktig del av vår forretningsmodell, så det handler om å gjøre dette riktig hele veien.

Etter søndagens 0-1-tap hjemme mot Viking ligger Ole Gunnar Solskjærs Molde på sjetteplass med ni poeng opp til serieleder Rosenborg. Laget har vunnet kun to av sine siste seks Tippeliga-kamper og ladet opp til andre del av sesongen med 1-5-tap mot Sarpsborg.

– Ingen av oss var fornøyd med kampen mot Viking. Vi så litt «døde» og rådville ut, oppsummerer Neerland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder