Hva er dette?

VGs oddstips: United vinner uten sin kaptein

HJEMME: Wayne Rooney er hjemme i Manchester, mens lagkameratene hans er i Nederland for å spille mot Feyenoord i Europa League. Foto: Jason Cairnduff Reuters

Rooney utelatt: – Han tok det profesjonelt

Wayne Rooney er sammen med Antonio Valencia og Luke Shaw utelatt fra Manchester Uniteds tropp som møter Feyenoord i Europa League torsdag.

 • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over tre år gammel

– Rooney har spilt alle kampene denne sesongen. Han spilte også 90 minutter for England, og 90 minutter i helgen, jeg ønsker å ha ham frisk og rask til søndagens seriekamp, sier Manchester United-manager, José Mourinho, ifølge lokalavisen Manchester Evening News.

– Han spiller i en posisjon der vi har flere valgmuligheter, løsninger og spillere som jobber hardt for å få muligheten. Han tok avgjørelsen profesjonelt, som de andre, fortsetter han.

VG Live: Følg Feyenoord-Manchester United kl. 19.00

Han mener også han har flere gode alternativer på plassene til backene Shaw og Valencia, og prioriterer å ha dem klare til seriekampen mot Watford søndag.

– Mitt valg de siste fire kampene har vært Luke Shaw, nå er det på tide at Marcos Rojo får spille. Luke Shaw er ikke med fordi både Rojo og Daley Blind som kan spille venstreback, og Valencia er hjemme fordi Timothy Fosu-Mensah og Matteo Darmian som kan spille høyreback, forklarer Mourinho.

På Rooneys plass blir Ashley Young, Juan Mata og Memphis Depay nevnt som alternativer.

SPARER SPILLERE: Jose Mourinho har latt Wayne Rooney, Jesse Lingard, Luke Shaw og Antonio Valencia være hjemme for å hvile til søndagens seriekamp mot Watford. Foto: Matthew Childs Reuters

Nedprioriterer ikke

Til tross for at både begge backene og kaptein Rooney er hjemme, avviser Mourinho at han nedprioriterer Europa League.

– Jeg tror du vil se på vårt laguttak at vi er her for å vinne. Vi er med for å vinne turneringen, sa Mourinho på pressekonferansen før åpningskampen i turneringen mot Feyenoord.

Likevel legger han ikke skjul på at det er Champions League han helst skulle sett klubben hans i.

– Dette er ikke en turnering Manchester United ønsker seg. Dette er ikke en turnering jeg ønsker meg, eller spillerne ønsker seg. Men det er turneringen vi er med i, sånn er det. Vi må respektere turneringen, og vil gjøre det bra. For en klubb som Manchester United gjør man det ikke bra om man ryker ut av gruppespillet.

VG Live: Følg kampen fra kl. 19

Han påpeker at hadde laget hans kommet for å tape, hadde han tatt ut en gjeng unggutter for å gi dem erfaring. Han vil motivere spillerne sine, og mener at dersom han hadde tatt ut en svært ung tropp ville det gitt feil signaler.

– Det er selvsagt for tidlig å snakke om å vinne turneringen, for en klubb som Manchester United er det alltid den neste kampen som gjelder. Det tror jeg spillerne forstår.

Stoler på Mourinho

Selv om United-manageren ikke legger skjul på at han sparer enkelte spillere, har han med seg en slagkraftig tropp til Nederland. For til tross for at Rooney, Shaw, Valencia og Jesse Lingard hviles, og Phil Jones og Henrikh Mkhitaryan er skadet er spillere som David de Gea, Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic klare for kamp.

Men det betyr ikke at det blir noen enkel oppgave for Manchester United, for Feyenoord har ikke tapt en seriekamp i Nederland siden de ødela sin forrige sesong med å tape syv kamper på rad like etter nyttår.

Denne sesongen har de startet denne sesongen med fem strake seirer, men de har riktignok ikke møtt et lag av Manchester Uniteds kaliber. Vi tror Mourinho har med seg en mer enn god nok tropp til å få en god nok start i Europa League, så er spørsmålet om han klarer å motivere spillerne sine nok.

Det tror vi han er mannen til å klare, og gir United tipset i denne kampen.

Les våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter her

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Europa League
 3. Manchester United

Flere artikler

 1. Lekestue mot Feyenoord: Forbannet Rooney satte Europa-rekord for United

 2. Rooney om den massive kritikken: – Jeg er en «fighter»

 3. Mourinho vraker Rooney mot Leicester

 4. United-oppvisning uten Rooney: – En eksepsjonell omgang

 5. Journalist: United-kamp kan bli utsatt

 6. Derfor elsker United-talentene Zlatan

Fra andre aviser

 1. Mourinho vil beholde Rooney

  Aftenposten
 2. Mourinho før Europa League: - Vi ønsker ikke å være her

  Aftenposten
 3. Mourinho før Europa League: - Vi ønsker ikke å være her

  Fædrelandsvennen
 4. «Selvsagt vil Manchester-terroren påvirke spillerne i finalen»

  Aftenposten
 5. José Mourinho med gladmelding til United-supporterne

  Aftenposten
 6. Manchester United-langskudd imponerte BBC-ekspert: – Sesongens mål

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder