Sportsredaktør kritisk til Ødegaard: Ikke vist nok

FREMTIDEN PÅ SPILL: Martin Ødegaards fotballfremtid avhenger av om Castilla rykker opp eller ikke. Gjør laget ikke det, er sjansene større for at han blir lånt ut kommende sesong. Her er han fra kampen mot Vålerenga i fjor sommer. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Spiller om opprykk: Ødegaard tatt av banen da Castilla tapte den første playoff-kampen

(UCAM Murcia - Real Madrid Castilla 2-1) Martin Ødegaard (17) klarte aldri å sette preg på kampen mot UCAM Murica - og Castilla har kniven på strupen foran hjemmekampen om litt over en uke.

Artikkelen er over tre år gammel

For i den første av to opprykkskamper mot UCAM Murcia, var det hjemmelaget som kunne juble høyest etter 90 spilte minutter.

To scoringer signert Murcia-toppscorer Ivan Aguilar gjorde at Febas' scoring etter 10 minutter ikke ble avgjørende i favør Real Madrids nest beste.

Dermed må Martin Ødegaard & Co. vinne mandag den 30. mai for å gå rett opp i den nest øverste divisjonen i Spania. Gjør de det, er sjansene for at den unge nordmannen lånes ut mindre enn om laget forblir på det tredje nivået i spansk fotball.

FÅTT MED DEG? Tysk storklubb «holder kontakt» med Ødegaard

– Real Madrid vil se hvordan det går med Castilla i playoff før de tar en beslutning, har den spanske AS-journalisten Carlos Forjanes uttalt til VG.

– Dersom de rykker opp, mener de nok at det et høyt nok nivå for ham. Hvis ikke, kommer de til å låne ham ut, mener han.

SPANSK EKSPERT TIL VG: Dette vil avgjøre Ødegaards fremtid

Søndag klarte 17 år gamle Ødegaard aldri å sette preg på kampen mot et fysisk og svært røftspillende Murica-lag. Halvveis i den andre omgangen ble han også tatt av banen.

– Ødegaard veldig svak. Han har vært her i to år, men har ikke gjort inntrykk. Ikke godt nok, twitret redaktør for det som har med Real Madrid å gjøre i spanske AS, Tomás Roncero, underveis i kampen.

Da Ødegaard ble byttet ut, var stillingen 2-1 til hjemmelaget, og flere mål ble det ikke. Dermed må Castilla vinne om en uke.

SESONGENS FØRSTE: Ødegaard scoret i storseier

Helt fortapt er Martin Ødegaard & Co. uansett ikke. Skulle laget tape sammenlagt mot Murcia, har de fortsatt en mulighet til å rykke opp. Da blir Castilla en del av playoff-rundene som spilles mellom lagene som endte på 2.-, 3.- og 4. plass i de respektive Segunda B-avdelingene.

For det norske landslaget vil det ikke være godt nytt. Martin Ødegaard ble nylig tatt ut av landslagssjef Per-Mathias Høgmo, men dersom Castilla må ut i nye playoff-runder, må han, som uansett ikke rekker Portugal-kampen, utsette reisen til Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder