Krever videodømming etter tabbene i Madrid: – Dommerne trenger hjelp

Viasat-ekspert Petter Veland foreslår å gi «videodømming-kort» til begge lags managere etter at dommerne spilte hovedrollen i tirsdagens Champions League-drama.

Publisert:

– Etter to fantastiske oppgjør, 210 minutter og ni mål, så er det dommerne vi snakker om etterpå. Få inn videodømming, så kan vi snakke om fotball istedenfor, oppsummerer Veland etter oppgjøret mellom Real Madrid og Bayern München.

Førstnevnte gikk videre fra kvartfinalen i Champions League, men ikke uten kontroverser. Real Madrid vant 6-3 sammenlagt, og 4-2 etter ekstraomganger i tirsdagens kamp, blant etter to offsidescoringer av superstjernen Cristiano Ronaldo.

Dommerne, med ungareren Viktor Kassai i spissen, fikk også hard medfart etter at de ga Bayern München-spiller Arturo Vidal sitt andre gule rett før slutten av ordinær tid.

Her er situasjonen mange snakket om etter kampen:

Og dermed startet debatten om videodømming mellom Veland og ekspertene i Viasats studio etter kampslutt. Det er blitt eksperimentert med videodømming i flere kamper den seneste tiden, men ikke i Champions League. FIFA har signalisert at planen er å innføre videodømming til neste års VM. I Bundesliga tyvstarter de med ordningen allerede kommende sesong.

VGs internasjonale fotballreporter: Slike kveld kan forandre fotballen

Etter Champions League-exiten uttalte Bayern München-manager Carlo Ancelotti at han aldri har vært tilhenger av videodømming, men at «det er nødvendig nå».

«Bang! Nei, Vidal skal ikke ut»

FOTBALLEKSPERT: Petter Veland følger Champions League, og særlig spansk fotball, tett for Viasat. Foto: C MORE

Viasat-kommentator Petter Veland ønsker videodømming på situasjoner der det ikke er dommernes skjønn som avgjør.

– Enten er man i offside, eller så er man ikke det. På straffesituasjoner kommer vi til å diskutere oss grønne selv etter å ha sett bildene ti ganger, så der vil jeg ikke ha videodømming, sier fotballeksperten.

Husker du? Følte seg snytt

Han foreslår å gi managere muligheten til å få omgjort dommeravgjørelser.

– Eksempelvis så kan hver enkelt trener ha en eller to avgjørelser i løpet av en omgang som man kan overprøve. Eksempelvis kunne Carlo Ancelotti ha slengt videodømming-kortet i bordet: «Bang! Nei, Vidal skal ikke ut, gå og se på bildene én gang til», sier Veland.

Gikk det andre Champions League-oppgjøret deg hus forbi? Her er høydepunktene:

– Dette er ikke en debatt,

Viasat-ekspertene Rune Bratseth og Morten Langli var enige om at dommerne i Madrid ikke leverte godt nok, men mente Real Madrid var en verdig vinner av kvartfinalen, begge oppgjørene sett under ett.

– Det legger en voldsom demper på opplevelsen. For meg ødelegger det kvelden fullstendig. Avgjørelsene ødelegger matchen, og det er veldig synd, sier Rune Bratseth.

Se videodømming i praksis:

Hadde de rett? Ekspertenes dom: Disse går til semifinale

Flere tunge navn i både den internasjonale og norske fotballfaunaen ga klart uttrykk for de hva de mente om dommerne og videodømming etter tirsdagens oppgjør.

Bayern München-spiller Franck Ribéry var én av dem:

Barcelona-stopper Gerard Pique, rival med Real Madrid i hjemlig serie, oppsummerte det hele i tre tegn:

TV 2s Jesper Mathisen om videodømming:

Tidligere Bayern München-spiller Owen Hargreaves uttalte på britiske BT Sports Champions League-sending:

– Hvorfor har vi ikke den teknologien i fotball? Særlig i en kamp av denne størrelsen. Jeg skjønner det ikke.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder