SPILTE SIST: Det regnet voldsomt også da Sandnes Ulf tok imot Odd Grenland på Sandnes Stadion 30. september. Den kampen ble spilt likevel. Foto: NTB Scanpix

SPILTE SIST: Det regnet voldsomt også da Sandnes Ulf tok imot Odd Grenland på Sandnes Stadion 30. september. Den kampen ble spilt likevel. Foto: NTB Scanpix

Dommer Sandmoen: - Uforsvarlig å spille kampen

Sandnes Ulf - Tromsø avlyst på grunn av regn

SANDNES STADION/OSLO (VG Nett) Regnvær og våt bane førte til at dommer Brage Sandmoen valgte å avlyse onsdagens eliteseriekamp mellom Sandnes Ulf og Tromsø.

  • Øyvind Knoph Askeland
  • Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Dommer Brage Sandmoen inspiserte banen en god stund før kampstart og besluttet at onsdagens oppgjør ikke skulle spilles.

- Det var en enkel avgjørelse, men jeg tok for sikkerhetsskyld med meg trenerne ut på banen og de var enige om at det ville vært uforsvarlig å spille. Det kunne ha oppstått farlige situasjoner, sier Sandmoen.

Begge lags trenere bekrefter at de også er tilfreds med dommerens beslutning.

- Banen var fullstendig mettet av vann og det ville blitt sportslig uforsvarlig å gjennomføre kampen, sier Per-Mathias Høgmo til VG Nett.

- Forholdene var klart verre mot Odd Grenland. Heldigvis har vi i dag en voksen dommer som tar begge lags trenere med på råd og sørger for at vi unngår parodier som tidligere i høst, sier Ulf-trener Asle Andersen til VG Nett.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TRENINGSØKT: Per-Mathias Høgmo tok med seg TIL-spillerne til en kunstgressbane like ved Sandnes stadion for å trene da det ble klart at kampen var avlyst. Foto: NTB Scanpix

Fotballhøsten preget av regn

30. september regnet det også kraftig da Sandnes Ulf tok imot Odd Grenland på Sandnes stadion. Den kampen ble en parodi og endte 0-0 under håpløse spilleforhold.

Sandnes Ulf var også involvert i nok en regntung fotballkamp på Aker stadion mot Molde uken etter. Da vant Molde 3-2, men trener Ole Gunnar Solskjær var ikke imponert over forholdene på banen.

- Var det utelukkende hensynet til spillernes sikkerhet eller også sportslige hensyn som gjorde at kveldens kamp ble avlyst?

- Begge deler. Jeg skal ikke mene noe om de tidligere kampene Sandnes Ulf har vært involvert i i høst, men det ville vært uforsvarlig både sportslig og sikkerhetsmessig å spille oppgjøret, sier dommer Sandmoen til VG Nett.

Spilles trolig 7. november

Høgmo tror avgjørelsen ble lettere for dommeren på bakgrunn av tidligere oppgjør i høst.

- Kamper som Sandnes Ulf - Odd Grenland, som utvilsomt var en parodi, er ikke norsk fotball tjent med. Derfor gjør det oss ingenting å dra hjem med uforrettet sak og komme tilbake neste onsdag, sier Høgmo.

Etter alle solemerker skyves oppgjøret nå en uke slik at kampen spilles onsdag 7. november.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder