NORDIRSK MOTSTAD: Steffen Iversen, Rade Prica, Morten Moldskred og resten av Rosenborg-laget skal møte Linfield i Champions League-kvalifsieringen. Foto: Scanpix

Rosenborg overlegne i superfinalen

ÅLESUND (VG Nett) (Aalesund-Rosenborg 1-3) Rosenborg var klart best og selv Kris Stadsgaard scoret da Aalesund ble feid til side i Superfinalen.

De fleste har Rosenborg som seriefavoritt også denne sesongen, og seieren i kampen mellom fjorårets seriemester og cupmester tyder på at det kan være et godt tips.

VG LIVE:Vi fulgte superfinalen direkte her!VGTV:Se høydepunktene fra kampen her!

Rosenborg var det beste laget gjennom stort sett hele kampen og tok ledelsen etter bare sju minutter. Bortsett fra målvakt Daniel Ørlund var det trolig Kris Stadsgaard som sto med høyest odds til å være RBKs første målscorer denne sesongen. Dansken sto med null scoringer i obligatoriske kamper for trønderne, men var den som sørget for det forløsende første målet.

VGTV:Se 1-0-målet her!

Etter en corner havnet ballen utenfor feltet og midtstopperen klinket til. Skuddet gikk via en av de oransjekledde og lurte Anders Lindegaard i målet.

VG Nett-leser:Synes egentlig ikkje dette var så verst for Aalesund. Rosenborg var det eneste laget på bana de første 30 minuttene, men de siste 60 så var vi minst like gode.Diskutér kampen her!

2-0 kom etter en kjempemiss av Jonathan Parr. Venstrebacken headet tilbake mot sin egen keeper, men Rade Prica var våken og snakket ballen. Først satte han ballen i stolpen, men på returen gjorde han ingen feil og rullet inn 2-0 etter 26 minutters spill.

VGTV:Se Rade Pricas scoring her!

Det ble en overraskende amper kamp, med flere spillere nede for telling. En av dem som kjente det mest, var Steffen Iversen. Det så ikke ut som han fikk noe hardt spark i leggen fra Peter Orry Larsen etter en drøy halvtime, men det var nok til at RBK byttet ham ut med Trond Olsen.

Les også:Demidov: - Uaktuelt med andre norske klubber

Og det var nettopp Olsen som scoret RBKs tredje. Etter et fint forarbeid av Fredrik Winsnes, fikk kranglet ballen over mål fra kloss hold.

VGTV:Se Trond Olsens scoring!

Artikkelen fortsetter under bildet!

SCORET: Rade Prica jubler etter 2-0-målet på Color Line stadion. Foto: Scanpix


Aalesund hadde en god periode midtveis i andre omgang, men klarte bare å score én gang. Det var til gjengjeld en vakker scoring, signer Orry Larsen. Unggutten fikk godt treff fra om lag 20 meter og skjøt over Daniel Örlund.

VGTV:Se reduseringsmålet her!

Les også:Morten glad for tidlig målskred i RBK

Hjemmelaget fikk det ikke lettere i jakten på ytterligere scoringer da Khari Stephenson måtte få behandling på sidelinjen og AaFK var nødt til å spille med ti mann i mange minutter. Men selv med fulltallig mannskap ble det ikke mer enn den ene scoringen, og dermed sikret RBK seg det første trofeet for sesongen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder