VAR KONKURRENTER: Åge Hareide og Benny Lennartsson i hver sin svenske klubb.

Lennartsson: - Åge var interessert i Viking-jobben

(VG Nett) I en samtale mellom Benny Lennartsson og Åge Hareide skal nordmannen ha avslørt at han var interessert i jobben som Viking-trener.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det forteller den tidligere Viking-treneren til VG Nett, etter at Uwe Rösler i dag forlot klubben.

Les også:- Viking i dialog med Hareide

- For en del uker siden snakket vi sammen om hvilken fantastisk fotballby Stavanger er. Og da vet jeg at han var interessert.

- Han sa til deg at han var interessert i trenerjobben?

- Ja. Men jeg vet ikke om det hadde vært noen kontakt med klubben på dét tidspunktet, forteller Lennartsson til VG Nett.

- Hareide et godt valg

De to har vært trenere for hvert sitt Göteborg-lag denne høsten. Hareide som hovedtrener i Örgryte - Lennartsson som assistent/mentor for Alexander Axén i GAIS.

Les også:Rösler ferdig i Viking - fyrte av mot pressen

Svensken er full av lovord om sin norske trenerkollega etter at Hareide var svært nær å holde Örgryte i Allsvenskan.

- Han fikk et lag som var helt borte til å fungere nesten hele veien. Det var en umulig situasjon som han var nær å redde.

Viking-supporter på VGD:- Velkommen, Åge!

- Jeg mener det er et godt valg om Viking velger ham. Stavanger er dessuten en fantastisk fotballby som brenner for fotballen, med et fantastisk stadion som jeg dessverre aldri fikk være trener på, sier Lennartsson - som i dag ble nevnt av Viking-supporterne som en ønsket trenerkandidat.

- He-he. Det er nok helt uaktuelt, sier Lennartsson.

- Krever Øvrebø for tapt bonus

Han var selv nær ved å redde Start fra nedrykk i 2007 - men mislyktes i siste serierunde mot Lyn.

Selv glemmer han aldri bortekampen mot Strømsgodset i Drammen hvor Start ledet 2-0 - men tapte 3-2. Dommer Tom Henning Øvrebø tildelte Godset straffe - en avgjørelse Benny ennå ikke har kommet over.

Les også:Fra 2-0 til 2-3 på 20 minutter

- Jeg vurderer ennå om jeg skal sende et brev til Øvrebø og kreve at han betaler meg bonusen jeg skulle få om vi klarte å holde Start i eliteserien, humrer svensken - som fredag er tilbake i Stavanger for Thomas Pereiras «testimonalkamp».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder