PÅ PLASS: Her er Martin Ødegaard på plass på flyplassen i Barcelona. Foto:KJETIL RAKKENES ANDA / VG,

Her er Martin Ødegaard i Barcelona

BARCELONA/OSLO (VG) Her har Martin Ødegaard (16) ankommet sitt foreløpig siste stopp på sin Europa-turné. Nå skal han undersøke hva Barcelona kan tilby ham.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Omkring halv ett norsk tid fikk hjulene på flyet tak på rullebanen på flyplassen El Prat, også kjent som den internasjonale flyplassen i Barcelona. På flyet satt både far og sønn Ødegaard, som tok seg til den katalanske storbyen via Amsterdan.

Holdt lav profil

Litt over én time senere var flyet skiftet ut med en svart bil, for Ødegaard-duoen hadde blitt plukket opp av to representanter fra den spanske gigantklubben Barcelona.

Hele veien fra Oslo til Barcelona, via den nederlandske hovedstaden, holdt den nylig fylte 16-åringen Martin Ødegaard en lav profil, blant annet ved å gå sist inn på både flyet fra Oslo til Amsterdam, der han skjulte seg bak en neddratt caps, og fra Amsterdam til Barcelona. Han ønsket heller ikke å gi noen kommentar overfor VG omkring oppholdet sitt i Barcelona.

Det som imidlertid er sikkert, er at Martin Ødegaard er klar for sitt siste besøk på sin Europa-turné før julen setter inn.

Med seg har han pappa Hans Erik, som også tidligere har besøkt den spanske giganten Barcelona. Nå er det ungguttens egen tur til å få et eksklusivt innblikk i de berømte klubbfasilitetene til Barcelona, og i løpet av i dag og i morgen vil den unge Strømsgodset-spilleren sannsynligvis ha håndhilst på selveste Lionel Messi.

Les også: Her er fotballprofilenes råd til Martin Ødegaard.

Hard konkurranse

BARCELONA-TRENING: Her er Barcelonas Javier Mascherano, Luis Suarez, Gerard Pique og Lionel Messi på dagens Barcelona-trening. Foto:Albert Gea,Reuters

Det skal være med på å lokke ham til den katalanske byen fremfor erkerivalen i Madrid, som Ødegaard besøkte tidligere i høst, og tyske Bayern München, som ifølge spanske Marca tilbyr Ødegaard en startårslønn på drøye ni millioner kroner.

Den skal hverken av de to spanske klubbene være i nærheten av å matche, men fortsatt lar avgjørelsen til Martin Ødegaard vente på seg. Dersom han bestemmer seg for Barcelona, er det imidlertid et problem.

Klubben er nemlig nektet å kjøpe spillere i hele 2015, og hvis idrettens voldgiftsdomstol (CAS) opprettholder FIFA-avgjørelsen på akkurat det, en avgjørelsen som kommer innen året er omme, kan ikke Barcelona signere 16-åringen før i 2016.

Klubben er den siste i rekken som får besøk av det norske talentet, og i tillegg til nevnte Real Madrid og Bayern München er det bekreftet at Ødegaard har trent med favorittklubben Liverpool.

Pappa Ødegaard ønsker ikke å uttale seg om når de kommer til å ta eller annonsere hvilken klubb som blir Martin Ødegaard sin neste, men det er ikke ventet at det skjer før på nyåret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder