SER MOT TOPPEN: Arsenal-sjef Arsene Wenger på sidelinjen under Champions League-kampen mot Galatasaray i Tyrkia tidligere i desember. Foto:,Ap

Wenger: – Vi skal utnytte det tette programmet

Louis van Gaal ga Manchester United-spillerne fri 1. juledag

Arsenal-manager Arsène Wenger planlegger å bruke det berømte juleprogrammet til å klatre på Premier League-tabellen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

2. juledag får Arsenal besøk av et Queens Park Rangers-lag som ikke har tatt et eneste poeng borte denne sesongen på Emirates. To dager senere tar Arsenal turen til Boleyn Ground, hvor seriefirer West Ham venter. 1. nyttårsdag tar «Gunners» turen til Southampton.

– Vi skal utnytte det tette programmet i julen og levere de nødvendige prestasjonene, sier Wenger.

VG LIVE:Følg Premier League her fra klokken 13.45 i dag!

– I løpet av juledagene har vi en god mulighet til å vise at vi er bedre enn folk går rundt og tror, fortsetter Arsenal-manageren.

Ingenting å tape

Samtidig advarer franskmannen fansen om å ta for lett på QPR.

– Vi forventer å møte et QPR-lag som ikke har noe som helst å tape. Vi skal fokusere på oss selv og ikke ta svakheter hos motstanderen for gitt. I Premier League er alle kampene vanskelige, sier Wenger.

TOK FRI: Louis van Gaal. Foto:Rui Vieira,Ap

De to neste motstanderne, West Ham og Southampton, har vært to av sesongens store positive overraskelser.

– West Ham er sterke for tiden. Vi skal også til Southampton, som også blir vanskelig. Det hele kommer an på våre egne prestasjoner, sier Wenger.

Arsenal ligger på sjetteplass med 27 poeng etter 17 serierunder. West Ham har 31 poeng, mens tabellfemmer Southampton har 29.

Ga spillerne fri

Louis van Gaal holder seg ikke til tradisjonene i engelsk fotball. Derfor ga han spillerne fri 1. juledag, slik at de kunne bruke tiden på familiene sine.

Vanligvis har engelske managere gitt spillerne fri kun på formiddagen 1. juledag. Deretter har de måtte stille på trening for å starte forberedelsene til den tradisjonelle runden annen juledag. Men slik vil ikke van Gaal ha det i United.

Han leder et lag for første gang i England gjennom jula, og det virker som om han er interessert i å innføre sine egne tradisjoner.

– Jo, dette er ikke tilfeldig. Jeg ga spillerne juledagen fri, slik at de kunne feire med familiene sine. Jeg har tro på at det vil være bedre oppladning for spillerne å tilbringe første juledag sammen med sine kjære enn å løpe rundt på treningsfeltet. Jeg tror at menneskelighet har mye for seg i en tid som dette. Derfor har vi forandret opplegget i år. Når spillerne har kost seg en ekstra dag hjemme i jula med koner og barn, er jeg overbevist om at de kommer til å yte det lille ekstra som skal til for å slå neste motstander, sier den nederlandske manageren foran møtet med Newcastle.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder