Transferekspert tror Pogba blir det store salget

Kommer Sterling seg bort fra Liverpool?

TRE SOM GÅR? Kevin De Bruyne i Wolfsburg (til venstre), David De Gea i Manchester United og Juventus-spiller Paul Pogba kan alle få ny arbeidsgiver i løpet av sommeren. Foto:AFP OG REUTERS,

Sommervinduets heteste overgangsfjes

Det nærmer seg 1. juli – datoen da fotballstjernene kan kjøpes og selges igjen. VG har plukket ut noen av de heteste på ryktebørsen.

 • Øystein Hernes
 • Øyvind Herrebrøden
 • Øyvind Knoph Askeland

Artikkelen er over fem år gammel

Tidligere Monaco-direktør og TV 2s Premier League-spaltist Tor-Kristian Karlsen føler seg ganske sikker på at Paul Pogba blir en av de første – og kanskje sommerens største stjernesalg.

Milliardær i City: Sjekk Pogbas drømmelønn

– Uttalelsene fra Juventus er altfor lite kategoriske og det virker som at de vil la han gå om summen presses opp mot 100 millioner euro. Alle de store klubbene sprenger selvsagt av kjøpelyst, men om Real Madrid eller Barcelona – sistnevnte da eventuelt med en avtale om han ankommer i januar etter overgangsembargoen er sonet – legger inn støtet, havner han nok i en av de to klubbene. Om Pogba skulle ende opp i Real Madrid, kan det kanskje være at Gareth Bale plutselig kommer på markedet, sier Karlsen til VG.

Stjernebytte?– City vil bytte Touré mot Pogba

Under vurderer han navnene VG har plukket ut – sannsynligheten for at de går, hvor de isåfall bør eller kan ende, pluss en vurdering av prissjiktet.

I tillegg til disse, nevner han ett navn som er hakket mer ukjent for mange, men som fort kan være et sommerkupp: Gaston Pereiro. Han var den store spilleren fra det søramerikanske U20-mesterskapet i vinter og blir nok snart å se i europeisk fotball. En offensiv midtbanespiller fra Nacional i Uruguay som kan minne litt om en venstrebeint Kaka. Alle storklubbene har selvsagt dette navnet på blokka, sier den tidligere Hannover-speideren.

Forrige «deadline day»: – Vanskelig vindu med oppblåste priser

Paul Pogba er allerede nevnt og vurdert. Her følger resten av VGs utvalgte sommerprospekter – pluss Tor-Kristian Karlsens analyser av hver enkelt:

Kevin De Bruyne (23) - Wolfsburg

Bakgrunn: Den tidligere Chelsea-spilleren har fått en fantastisk opptur i tyske Wolfsburg denne sesongen med 10 mål og 20 (!) målgivende for Bundesliga-toeren. Belgieren fikk kun tre kamper for Chelsea i 2013/14-sesongen, men kan fort havne i Premier League. Manchester City, Bayern München og Paris Saint-Germain blir av flere medier nevnt som de mest aktuelle klubbene for De Bruyne.

Les også: Skjelte ut ballgutt

Karlsen: Ville kunne tilføre City mer stabile prestasjoner og jevn produktivitet enn for eksempel Samir Nasri. Utfordringen til City blir å komme til enighet med Wolfsburg, som ikke trenger å selge, samt å holde unna konkurranse fra andre klubber. Bayern München kan fort komme på banen her.

Raheem Sterling (20) - Liverpool

LIVERPOOL-JUVEL: Raheem Sterling. Foto:Samuel Kubani,Afp

Bakgrunn: Lille, kjappe Sterling fikk virkelig vist hva han er god for i Liverpool denne sesongen. 20-åringen ble flyttet fra kant til spiss store deler av sesongen og stoppet på syv mål og like mange målgivende i serien. Har siden gitt uttrykk for at han ønsker seg vekk fra Liverpool. Manchester City skal være veldig interessert. Andre klubber som nevnes i samme åndedrag er Manchester United, Arsenal og Bayern München.

Karlsen: Alt tyder på at Sterling havner i Manchester City. For all del, England-vingen er en attraktiv spiller men han har fortsatt forbedringspotensial når det kommer til avgjørelser i den siste tredjedelen. Når prisen drar seg forbi 30-35 millioner pund, blir jeg skeptisk.

Harry Kane (21) - Tottenham

TOTTENHAM-HIT: Harry Kane. Foto:William West,Afp

Bakgrunn: «Hurricane» tok Premier League med storm foregående sesong. 21 år og 21 scoringer i ligaen. Manchester United er klubben det snakkes mest om i mediene rundt Kane.

Karlsen: Selv om jeg liker Kane veldig godt, så anser jeg han ikke som en stor skalp i overgangsmarkedet. Manchester United er vel i realiteten den eneste virkerlige interessenten, men det skulle overraske meg om de vil betale nok til at Spurs vil la han gå. For meg er det meningsløst at han skal bytte klubb nå. Burde heller bli i Spurs, det er trolig der han vil prestere best og få den statusen i laget han fortjener og foretrekker.

David De Gea (24) - Manchester United

Bakgrunn: David De Gea det store lyspunktet for Manchester United i 2014/15-sesongen. Spanjolen ble årets spiller i klubben, stemt frem av både lagkameratene og supporterne, men det har vært lenge spekulert i at fremtiden hans ligger i Real Madrid.

Karlsen: Grunnen til at det drøyer med Real Madrid er muligens diskusjoner rundt spillere som skal sendes andre veien som en del av dealen og at kanskje engelskmennene vil ha klare signaler på at forhandlingene rundt en erstatter er på rett vei. Men når det er sagt, hvorfor ikke gi Victor Valdes en sjanse? Den tidligere Barcelona-keeperen var blant verdens beste keepere for kun 2-3 år siden, og har aggressiv stil som passer godt i Premier League.

Alexandre Lacazette (24) - Lyon

GJENNOMBRUDDSSESONG: Alexandre Lacazette. Foto:Jeff Pachoud,Afp

Bakgrunn: Årets store åpenbaring i den franske ligaen. Den franske spissen endte på 27 mål etter 33 kamper i serien. Skal ifølge britiske medier være et overgangsmål for både Arsenal og Chelsea.

Husker du?Lacazette spilte fra start da Norge U21 slo Frankrike i EM-playoff i 2012

Karlsen: Jeg kan ikke se for meg at han forlater Lyon i sommer. En utrolig dyktig spiss, spesielt roen i avslutningssitusjoner og bevegelsene i forkant er fryktelig imponerende. Men likevel tror jeg ingen vil utfordre prissmertegrensen til Lyon denne sommeren.

Yevhen Konoplyanka (25) – Dnipro

Bakgrunn: Driblesterk venstreving som har vært i ukrainske Dnipro hele karrieren, men har dukket opp på ryktebørsen i flere av de siste overgangsvinduene – blant annet Liverpool.

Karlsen: Ukraineren har nesten blitt et slags symbol på resignasjon og dårlige tider i overgangsmarkedet, som en slags «Plan C» som storklubbene i England tyr til når alle andre avenyer er stengte. Kontrakten løper ut ved slutten av året og selv om vingen på sin dag kan være et mareritt å spille mot, tror jeg heller han vil passe som en stor fisk i en liten dam enn omvendt. En tyrkisk storklubb kunne passet utmerket.

Radamel Falcao (29) - Monaco

UNITED-SKUFFELSE: Radamel Falcao. Foto:Jon Super,Ap

Bakgrunn: Hadde en svært skuffende sesong i Manchester United på utlån fra Monaco. Falcao nettet kun fire ganger på 26 kamper, kun 14 av dem fra start, i Premier League-sesongen 2014/15. Chelsea-manager Mourinho har gått langt i å antyde at Falcao kan havne i London dette overgangsvinduet.

– Hvis jeg kan hjelpe Falcao til å komme tilbake til sin toppform, vil jeg gjøre det, har suksessmanageren uttalt.

Bunnpunkt: Byttet ut etter svak U21-kamp

Karlsen: Nå er det vel bare et tidsspørsmål før lånet til Chelsea offentliggjøres, om ikke noe uventet dukker opp på oppløpssiden. Forklaringen til denne overgangen ligger i at Falcaos agent, Jorge Mendes, også representerer Mourinho og dessuten har mer enn en fot innenfor døren hos både Chelsea og Monaco. Personlig tror jeg Falcao kan bli en grei back-up for Diego Costa, men de som forventer å se den samme verdensklassespissen som fra 2011-2013 blir nok skuffet. Colombianeren har ikke lenger fysikken – spesielt eksplosiviteten mangler – til den slags.

EN HILSEN TIL ENGLAND? Nicolás Otamendi. Foto:Jose Jordan,AFP

Nicolás Otamendi (27) - Valencia

Bakgrunn: Gikk fra Porto til Valencia i 2014 og har hatt sin første hele sesong hos den spanske seriefireren. Tøff stopper fra Argentina. Manchester United ofte nevnt i forbindelse med en overgang.

Karlsen: Igjen er spiller som er linket til et nettverk som i stor grad kontrolleres av den portugisiske «superagenten», Jorge Mendes. Som de fleste vet har også Mendes tette bånd til Manchester United, og det er gjerne slik overganger skjer – mekanismene for kjøp og salg sklir mye lettere på plass når forbindelsene er sterke. Selv om Otamendi har vært med på toppnivå en lang stund, synes jeg han har vokst veldig de siste to sesongene. Nå opptrer han mye sikrere og er ikke fullt så aggressiv i stopperstilen som tidligere, noen husker kanskje kamikaze-spillet hans for Argentina i 2010-VM. En veldig sterk stopper, men usikker på om han er den spillende og kalkulerende stopperen som Manchester United virker å trenge.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ENDER I ENGLAND? Sergio Ramos. Foto:Ladyrene Perez,AP

Forlater Ramos Real Madrid?

Spillerne over er kanskje de største mulige overgangene i sommerens vindu, men det er selvsagt langt flere som kan bevege seg mellom klubber. Carlos Bacca, Sevilla-spilleren som selv har bekreftet at han er enig med Milan om en overgang, er et navn som bør nevnes.

Det er også franske Morgan Schneiderlin. Southamptons midbanespiller har vært i søkelyset til Arsenal lenge, men ser ut til å ende i Manchester United. Også Evertons Seamus Coleman blir koblet til Louis van Gaals klubb.

Southampton-backen Nathaniel Clyne ser på sin side ut til å flytte til Liverpool. Mandag skal han visstnok være på medisinsk test i byen.

Det er blitt skrevet mye om Real Madrids midtstopper Sergio Ramos og hans mulige overgang til Premier League. Spanjolen skal ha vært sterkt ønsket av Manchester United, men de siste ryktene hevder at rivalene Manchester City prøver å snappe 29-åringen.

I Italia er Juventus' skandalestjerne Arturo Vidal visstnok på vei til en ny klubb. En spansk radiostasjon hevder at en avtale med Arsenal er så og si i orden.

Atlético MadridsArda Turan er også koblet til en rekke storklubber. Han har selv bekreftet på Twitter at hans agent er i samtaler med flere klubber. Tyrkeren skal ha gjort både Chelsea og Manchester United interesserte i seg.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool36303377294893
2Manchester City36243993355875
3Chelsea361961164491563
4Leicester City351781065362959
5Manchester United351611861352659
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Internasjonal fotball
 3. Italiensk fotball
 4. Spansk fotball
 5. Tysk fotball

Flere artikler

 1. Karlsen: - Pogba kan fort bli den første milliardovergangen

 2. Pluss content

  15 spillere som kan bytte klubb i vinter

 3. Derfor er Manchester City overgangsvinneren i England

 4. Mourinho etterforskes for skattefusk

 5. Mener Liverpool slo knockout på overgangsmarkedet med Firmino

Fra andre aviser

 1. Disse stjernene er hetest på ryktebørsen

  Aftenposten
 2. Her er de ti dyreste overgangene i Premier League

  Aftenposten
 3. Her er de ti dyreste overgangene i Premier League

  Fædrelandsvennen
 4. Her er de heteste navnene på overgangsmarkedet

  Aftenposten
 5. United bekrefter: Pogba blir United-spiller

  Aftenposten
 6. Her er de heteste navnene på overgangsmarkedet

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder