LSK-kjempen mener gult kort-reglene i Tippeligaen er for strenge

FRI NESTE HELG: Frode Kippe fikk sitt tredje gule kort for sesongen av dommer Trygve Kjensli da han brukte litt harde midler mot Olivier Occean. Dermed må LSK-kapteinen stå over bortekampen mot Haugesund. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Kippe: – Grensen for å måtte stå over en kamp bør heves til fem gule kort

LILLESTRØM (VG) Frode Kippe (37) tvinges til en frihelg etter å ha fått sesongens tredje gule kort. Nå vil veteranen ha nye karanteneregler.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

Det skulle ta 14 serierunder før LSK-bautaen fikk sin første ufrivillige pause fra seriefotballen i 2015. 25 minutter ut i kampen gikk han i kroppen på Olivier Occean, stoppet en mulig Odd-kontring og pådro seg sesongens tredje gule kort.

Les også: Bjarmann ønsker å vise frem det aller helligste i LSK

– Grensen bør heves til fem gule kort

– Jeg prøvde å komme meg unna, men det var ikke så mye jeg kunne gjøre i den situasjonen, sier Kippe, som synes det er bittert å miste neste helgs bortekamp mot Haugesund.

– Ja, det er jo det. Haugesund er et lag vi skal ha gode muligheter mot, så jeg skulle gjerne vært med å bidra der. Men sånn er det nå en gang når vi har den håpløse regelen om at vi må sone etter tre gule kort i Tippeligaen. Som forsvarsspiller er det nesten umulig å unngå å få tre gule kort nå som vi spiller så mange kamper. Helt «høl i hue», sier stopperkjempen til VG.

– Grensen for å måtte stå over en kamp bør heves til fem gule kort, tillegger Frode Kippe.

– Da jeg spilte i Lillestrøm spilte vi 26 seriekamper. Nå spiller vi 30. Med en så lang serie bør man ikke få karantene før ved tidligst fire gule kort, mener LSK-trener Runar Kristinsson.

– Et fysisk monster

37-åringen leverte en solid kamp mot Odd og sin tidligere lagkamerat Olivier Occean (spilte i LSK fra 2006 til 2010) og viser ingen tegn til at alderen preger ham i særlig grad.

– Han er et fysisk monster uten like. Og trenger ikke trene like hardt som de på 22. Han klarer å holde koken i flere år til hvis han holder seg skadefri, sier Bjørn Helge Riise (32).

– Han skal i hvert fall fullføre kontrakten som varer ut neste sesong. Han holder seg godt. Hvis han holder seg unna skader kan han spille lenge. Frode tar godt vare på kroppen sin, sier Kristinsson, som kom til LSK samtidig som Frode Kippe sommeren 1997.

– Han var ikke like godt trent den gangen, men vi så potensialet med en gang. Vi er heldig som har en type som Kippe, mener islendingen.

Også Bjørn Helge Riise, som kun har kontrakt ut året, ønsker å bli på Åråsen i flere sesonger. Nå har han startet samtalene om forlengelse med sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

- Vi omgås masse unggutter i garderoben. Vi faller ned på nivået til disse 22-åringene og det holder oss unge, gliser Riise, og prater på vegne av seg selv og kaptein Kippe.

Ingen Odd-seier siden 2005

Heller ikke denne gangen klarte Odd å vinne på Åråsen. Sist gang telemarkingene hentet tre poeng var i 2005. Da scoret Olivier Occean to mål, i går klarte han bare å heade inn ledermålet via tverrliggeren etter 36 minutter.

Dommer Trygve Kjensli overså trolig et straffespark til Erling Knudtzon tidlig i kampen, men seks minutter etter pause handset Steffen Hagen i duell med den lynraske LSK-spissen – og da blåste dommeren.

– Ballen treffer hånden min såvidt og ruller videre. Jeg synes ikke det er straffe, sier Odd-kapteinen til VG.

– Fra min vinkel ser det ut som det er straffe, sier Erling Knudtzon.

– Regelen er vanskelig. Jeg kan ikke tolke den. Kan du? sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til VG.

Han var fornøyd med prestasjonen, men ikke glad for at uavgjortspesialisten Odd sakker akterut etter poengdeling for syvende gang i år.

Men positivt for telemarkingene: Olivier Occean har fått fart på målformen.

– Han fikk en lårskade i serieåpningen mot Molde som gjorde at han slet lenge. Vi måtte få Occean i form igjen. Nå er han på gang, sier Fagermo, og tillegger at det er så godt som avklart at 33-åringen fortsetter i Odd også etter denne sesongen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder