•  Fikk årets andre serietap mot Glimt

•  Trond Olsen matchvinner med tidlig scoring

RBK-Kåre om sjokktapet: - Fryktelig skuffet

BODØ (VG) (Bodø/Glimt–Rosenborg 1-0) Den tidligere RBK-spilleren Trond Olsen (31) ble matchvinner for Glimt. Det fikk Kåre Ingebrigtsen til å se rødt.

 • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over fem år gammel

- Jeg er fryktelig skuffet over at vi slipper inn mål etter to minutter. Vi slapp Molde og Sarpsborg også til med målsjanser tidlig i kampene mot dem. Glimts tidlige scoring ble totalt ødeleggende. De fikk det akkurat som de ville ha det med masse folk i forsvar, sier Kåre Ingebrigtsen til VG.

- Selv om vi skaper store nok sjanser til å vinne, så er det sløvheten i de første fem minuttene som ødelegger. Og jeg har snakket med spillerne om dét, at det er små detaljer som avgjør fotballkamper, fortsetter han.

SETT DENNE? Olsen om lagkompis: – RBK kan bare holde seg unna

Trond Olsen sier til VG at taktikken var klar. Glimt skulle ryste RBK fra start.

- Vi ønsket å gå hardt ut, og prøve på et tidlig mål. Vi visste RBK hadde vært ute på en tøff reise til Færøyene (Europa League kvalifiseringen) for noen dager siden, sier Trond Olsen.

Han ble selv ingen stor suksess i RBK, men følte ingen form for personlige revansje etter at trøndernes var påført sesongns andre serietap på 15 kamper. I forrige serierunde scoret han da Vålerenga ble slått i sluttminuttene på Ullevaal. Og med seks poeng på de to siste kampene har nordlendingene fått all mulig selvtillit i bunnstriden av Tippeligaen.

VG Live: Kampen minutt for minutt

– Vi har bare sluppet inn ett mål på de to siste kampene. Så har vi vært gode defensivt, og det er det som må til for å plukke poeng. Vi har forstått at vi må være kyniske, og vi trenger ikke finspille for å vinne kamper. Men nå må vi også begynne å slå de lagene som ligger rundt oss på tabellen, sier Trond Olsen.

Rosenborg jaget og jaget, men Glimt holdt unna og tok en svært sterk hjemmeseier - for første gang siden 1979 mot trønderne.

– I dag gjør vi en god kamp, vi ligger og tar i mot og er dyktige bakover. De kommer til noen små farligheter, men vi har minst like mange store. Vi burde punktert kampen, men det holder med 1-0 og tre poeng, fortsetter Olsen.

Tippeligaens toppscorer Alexander Sødelund (13 mål) kaller det «årsverste» når han blir intervjuet på vei til bussen bak Aspmyra.

- Vi er altfor unøyaktige, og setter ikke sjansene våre. Dette må ha vært årets dårligste kamp av oss, sier Alexander Søderlund.

LES OGSÅ: Søderlund reddet RBK fra Europa-flause

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FULL JUBEL: Trond Olsen har gjort 1-0 for Glimt, og blir feiret av lagkamratene Brede Moe, Thomas Jacobsen og Zarek Valentin. Publikum er også med på Aspmyra. Foto:Mats Torbergsen,NTB scanpix

Pangstart

Det var et fyrverkeri fra start. Og hjemmelaget varslet hva som var på gang da Papa «Badou» Ndiaye prøvde seg før minuttet var gått.

I neste angrep smalt det. Badou fant Trond Olsen med en stikker, og den tidligere RBK-spilleren, fyrte løs med venstrefoten fra 17 meter. Ballen gikk via Holmar Eyjolfsson, og André Hansen var sjanseløs.

Rosenborg svarte umiddelbart. Men Pavel Londak var god på Fredrik Midtsjøs harde skudd.

Tre meget gode målsjanser i løpet av kampens tre første minutter. Ikke rart publikum storkoste seg i sommersolen på Aspmyra. Riktignok bare 13 grader i luften. Men det virket atskillig varmere med de offensive lagene på banen.

Mike Jensen hadde kanskje gjestenes beste mulighet etter ti spilte minutter. Men Londak reddet glimrende. Serielederen fra Trondheim produserte fire målsjanser i løpet av de første 45 minuttene. Riku Riski headet utenfor, og Jensen testet hanskene til Londak nok en gang.

RBK-dominans

Men Fitim Azemi var kanskje nærmest til å øke ledelsen for Glimt da han fikk sjansen med en heading etter 28 minutter. Akkurat der viste André Hansen klasse.

RBK tok fullstendig grep om kampen etter pause. Brede Moe hindret en stor sjanse fra Tobias Mikkelsen. Alexander Søderlund prøvde seg med et lurt skudd, som Londak fikk fingrene på.

Men de fikk slite med Glimt som la seg lavt i banen. Kontringene var giftige. Og det så ut som Azemi skulle drepe matchen da han kom alene med Hansen etter 67 minutter. Stikkeren fra Alexander Sørloth var genial. Avslutningen med utsiden av høyre håpløs. Og rett i reklameskiltet bak mål.

RBK jaget scoring. Etter hvert gikk de tom for kreative ideer. Det ble for stillestående. Og kanskje ble det også snytt for straffe da Midtsjø ble lagt ned i feltet.

Mer om

 1. Rosenborg BK
 2. Bodø/Glimt

Flere artikler

 1. Rosenborg sikret i praksis sitt 23. seriegull

 2. RBK-Kåre bekrefter «blodtreninger»: – Det er min skyld at vi ikke er hundre prosent

 3. Mjøndalen på spillerjakt: – Vi mangler kvalitet

 4. Derfor ble Sané-handelen stoppet

 5. Svensson og Jensen innrømmer at Rosenborg ble grepet av anledningen

Fra andre aviser

 1. Rosenborg gikk på sjokktap mot bunnlaget Bodø/Glimt

  Aftenposten
 2. Rosenborg-nedtur foran 20 000 trøndere: Glimt ble festbrems på Lerkendal

  Aftenposten
 3. Målløst for Rosenborg - keeperen skadet

  Aftenposten
 4. Målløst for Rosenborg - keeperen skadet

  Bergens Tidende
 5. Rosenborg-treneren avviser at spillerne er slitne

  Aftenposten
 6. Rosenborg-nedtur foran 20 000 trøndere: Glimt ble festbrems på Lerkendal

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder