Yann-Erik de Lanlay scoret mot gamleklubben Viking

Søderlund scoret sitt 21. mål og Rosenborg surfer videre mot ligagullet

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Viking 2-0) Det skapte sterke følelser blant Viking-fansen da Yann-Erik de Lanlay (23) gikk til Rosenborg. Søndag scoret han mot gamlelaget.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Yann-Erik de Lanlay spilte sin første kamp mot Viking siden overgangen i sommer – og sendte Rosenborg i ledelsen 1-0 tre minutter på overtid i 1.omgang. Han dundret til, ballen skiftet retning i Björn Daniel Sverrison – og Iven Austbø var på vei mot det andre hjørnet. Hjelpeløs måtte Viking-keeperen se ballen rulle inn i nettmaskene.

– Det var litt spesielt, men da dommeren blåste i gang var det som hvilken som helst kamp, sier de Lanlay til VG.

Han jublet ikke etter scoringen, men ble gratulert av glade RBK-kolleger.

– Jeg hadde bestemt meg for ikke å juble, men det kom vel en liten bevegelse. Så kom de andre guttene og jublet for meg.

– Det burde ha vært avblåst for offside, konstaterte Steffen Iversen på CMore-sendingen.

VG LIVE: Vi fulgte kampen direkte.

Rosenborgs Holmar Örn Eyjolfsson kunne ha vært avblåst både for offside og for å ha dyttet til Sverrison akkurat idet de Lanlay skjøt.

Yann-Erik de Lanlay måtte tåle sterke reaksjoner i Stavanger etter at overgangen til Rosenborg og Trondheim var klar.

– Yann-Erik har vel ikke lyktes helt i Rosenborg, men kanskje dette blir vendepunktet. Vi ønsker ham alt godt i RBK, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Rosenborg presset i hele 1.omgang og hadde haugevis av corner, men ikke så mange opplagte målsjanser. Ole Selnæs skjøt i stolpen, og Pål André Helland var flere ganger på fart fra kanten. Kristoffer Haugen på venstreback hos Viking slet kraftig i starten, men fikk etter hvert justert seg.

LES OGSÅ: De Lanlay sammenlignes med vinglegende.

Viking hadde satt Vidar Nisja som «frimerke» på Selnæs, men Rosenborgs playmaker fikk likevel vist sin klasse.

Også Viking hadde et par sjanser, men de kom etter nonchalant spill fra Rosenborg.

– Vi må slutte å gi bort ballen på egen halvdel, fastslo Kåre Ingebrigtsen til CMore på vei ut til 2.omgang.

Suleiman Abdullahi satte ballen i mål seks minutter ut i 2. omgang etter Jon Dadi Bödvarssons glitrende innlegg - men Viking-spissen var i offside.

I stedet var det Rosenborg som gikk opp i 2-0. Pål André Helland gjorde forarbeidet, og Alexander Søderlund viste hvilken goalgetter han er da han satte ballen bak Iven Austbø. Det er Søderlunds 21. seriescoring for sesongen.

LES OGSÅ: Søderlund har ikke lyst til å ta Iversens målrekord.

– En solid kamp av Rosenborg. Et tamt Viking-lag, oppsummerte Steffen Iversen på Cmore.

– Solid håndverk, kalte hans kollega Bengt Eriksen det.

Viking hadde ulempen av én dag mindre restitusjon siden kvartfinalen i cupen. Rogalendingene var langt nede etter 0-1 tapet for Sarpsborg etter 120 minutters spill på Viking stadion. Både trener Kjell Jonevret og spillerne var sønderknust.

Vikings siste seier i Trondheim kom i 2005 da Egil Østenstad og Peter Kopteff sikret 2-0 seier. Rosenborg var foran denne kampen ubeseiret i de ni siste (6-3-0) hjemme mot Viking.

Søndagens kamp var det 100. mellom de to klubbene totalt i serie og cup. På de 99 foregående hadde RBK vunnet 38 ganger, 31 endt uavgjort, og 30 med Viking-seier.

RBK-kaptein Mike Jensen fikk hvile og startet på benken. Inn kom Anders Ågnes Konradsen. Heller ikke Tobias Mikkelsen spilte fra start.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder