Pusterom for Viking da Berisha straffet Sandefjord

Gabrielsen: – Ikke straffespark

Austbø: – Vi var heldige

SANDEFJORD (VG) (Sandefjord -Viking 1-2) En straffescoring av Veton Berisha 10 minutter før full tid ga Viking og trener Kjell Jonevret en etterlengtet opptur etter den elendige sesongstarten.

Sigurd Skjefstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg blir mer berørt av det enn spillerne, men de også snakker jo om det. At vi presterer på banen hjelper klubben i den situasjonen vi er i, sier Jonevret, og sikter både til økonomiske problemer, ledere som går og manglende poeng.

Mot Sandefjord fikk Jonevret imidlertid se Berisha sette ballen kontant i mål etter at tidligere Viking-spiller Alexander Gabrielsen hadde forårsaket straffesparket i en duell med Jon Dadi Bödvarsson.

LES OGSÅ: – Klubben er i en krevende situasjon

Dermed tok Viking alle de tre poengene og fordoblet sin totale poengfangst så langt i sesongen.

– Vi trengte tre poeng nå etter å ha tapt tre av de fire første. Det var viktig både for oss spillerne og supporterne som reiser hit for å støtte oss. Jeg var trygg på at jeg ville score på straffesparket, sier Berisha til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet

TØFFE TAK: Sandefjords Alexander Gabrielsen (t.h) og Vikings Yann-Erik De Lanlay i duell. Foto:Trond Reidar Teigen,NTB scanpix

Lamøy sentral for Sandefjord

Men det startet svakt for gjestene som virket preget og ikke ønsket å ta noe risiko. I stedet var det Sandefjord som spilte seg til det som var av muligheter før pause, der særlig venstrekant Eirik Lamøy var sentral.

Først ble vingen spilt fri og avsluttet hardt nede i hjørnet, men Viking-keeper Iven Austbø var fint nede og fikk slått ballen unna.

Deretter tok Lamøy rollen som servitør og la inn til Pål Kirkevold som fikk avsluttet med hodet fra kort hold. Ballen gikk imidlertid over mål, og da Geir Ludvig Fevang ble spilt frem til Sandefjord tredje store sjanse før pause, var det keeper Austbø som igjen sto i veien.

STOR VG-SPESIAL: Tippeligaen er 25 år – VG rangerer øyeblikkene

– Vi var litt heldige

– Det var vel ikke akkurat en velfortjent seier, vi var litt heldige, men så var det vel på tide at vi også hadde litt stang inn, sier Austbø som var Vikings bestemann i returen til sin tidligere hjemmebane.

Etter Sandefjords brente målsjanser scoret Viking på sin aller første sjanse i kampen. Ett minutt etter pause plukket Suleiman Abdullahi opp ballen etter et innlegg fra venstre, og trillet ballen forbi Sandefjord-keeper Michael Tørnes.

Sandefjord ga seg imidlertid ikke og det var fortjent da Cheikhou Dieng headet inn 1–1 etter et innlegg fra tidligere Viking-spiller Alexander Gabrielsen.

– Jeg traff godt og trodde da vi ville vinne. Men dessverre scoret de før oss, og da greide vi ikke komme tilbake, sier Dieng.

Sandefjord-spiller uenig i straffesparket

10 minutter før full tid markerte nemlig Alexander Gabrielsen seg igjen, og forårsaket straffesparket som Veton Berisha satte sikkert i mål.

– Etter å ha sett reprisen så jeg at min umiddelbare reaksjon stemte – det var ikke straffespark, han (Jon Dadi Bödvarsson) falt over foten min som allerede sto der, men jeg skjønner at det kan se ut som straffespark for dommeren. Vi var uansett for dårlige i dag, sier Gabrielsen.

Etter kampen samlet Viking-spillerne seg i en ring ute på banen og sto med hodene tett sammen før de gikk og takket supporterne..

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder