FÅR STØTTE: Ronny Deila har virkelig tatt Celtic med storm etter en noe trøblete start som trener for klubben. Foto:Lee Smith,Reuters

Celtic-legende har snudd: Hartson: - Nå sitter jeg på Deila-bussen

Celtic-legende John Hartson har tidligere vært svært kritisk til trener Ronny Deila (39). Nå har waliseren, som var i klubben fra 2001 til 2006, endret mening.

 • Jonas Wikborg

Artikkelen er over fem år gammel

Ronny Deila fikk ikke tidenes start som Celtic-trener. Han med å få resultater, og i Champions League sa det stopp før moroa begynte. Det førte naturlig nok til at nordmannen mottok kritikk.

Blant annet uttalte Celtic-legende John Hartson, som var i klubben mellom 2001 og 2006 følgende foran ligacupmøtet mot erkerival Glasgow Rangers.

– Taper han mot Rangers, er han ferdig.

Celtic vant kampen, er i finalen i ligacupen og i serien er de nå et hakk over resten. I helgen slo Celtic Aberdeen hele 4-0 i det som ble betegnet som en seriefinale i den skotske serien, noe som gjør at Celtic har et forsprang på seks poeng ned til nevnte Aberdeen.

VG+: Slik har Deila erobret fansen (krever innlogging)

Deila har erobret fansen, og også Hartson har endret mening.

«PÅ DEILA-BUSSEN» John Hartson, tidligere Celtic-spiller og tidligere Deila-kritiker. Foto:Stringer/uk,REUTERS

– Jeg er på Deila-bussen nå, konstaterer Hartson i den skotske avisen The Herald.

– Jeg tror det var mange som var kritiske i starten. Meg, supporterne og mediene var alle kritiske. Resultatene i Europa, og det faktum at de fikk en ny sjanse for så å tape mot Maribor, gjorde at han fikk alle på nakken. Plutselig har han snudd alt på hodet, skriver Hartson i avisen, som TV 2 først plukket opp her til lands.

Deila har nå åtte strake seire i ligaen, er videre i den skotske FA-cupen og i finalen i den skotske ligacupen. I Europa League ble italienske Inter for sterke i forrige uke etter en kjempescoring av Freddy Guarín.

– Jeg er mann nok til å snu i saken fordi det er ikke til å komme unna at han faktisk gjør det bra nå. Han er forbi stadiet der han mottar kritikk. Publikum idoliserer ham og de elsker hans entusiastiske feiringer, fortsetter Hartson.

Nå føler Hartson seg sikker i sin sak om at Celtic tar ligagullet, slik de har gjort de siste tre årene. Det gjør også tidligere Celtic-spiss Andy Walker.

– Celtic-seieren mot Aberdeen gjør at de tar gullet, sier han ifølge Sky Sports.

Den norske treneren er imidlertid ikke like sikker i sin sak på akkurat det, og fastholder at alt fortsatt kan skje.

– Jeg tar ingenting på forhånd. I min forrige klubb (Strømsgodset) ledet vi tre ganger ved sommeren, men det tok tre år å vinne ligaen. Jeg vet at ting kan snu fort dersom vi mister fokus, sier han ifølge Daily Record, men legger til at ting ser bra ut for klubben med tanke på seriegullet akkurat nå.

Les også

 1. Johansen ble matchvinner for Celtic

  (St. Johnstone - Celtic 1-2) Stefan Johansen (24) storspilte da Celtic vant sin sjette strake ligakamp.
 2. Deila om å se kamper i England: – Kjeder meg ofte

  Celtic-sjef Ronny Deila (39) mener Premier League-klubbene sliter med å matche entusiasmen han opplever nord for grensen…
 3. Jay (11) rørte hele Skottland - hylles for månedens mål

  Supersupporter Jay Beatty (11) fikk lov til å ta straffe i pausen under en Celtic-kamp forrige måned.
 4. Johansen-mål i fire strake seriekamper

  (Celtic - Hamilton 4-0) Stefan Johansen (24) scoret på en retur fra kort hold da Celtic skaffet seg en luke på tre poeng…
 5. Deila om spillerne etter tapet: - Stolt av dem

  (Inter-Celtic 1-0, 4-3 sammenlagt) I det 88. minutt banket Fredy Guarin (28) ballen i krysset og knuste Ronny Deilas håp…

Mer om

 1. Skotsk fotball

Flere artikler

 1. Celtic-legenden Hartson: Deila ferdig med tap

 2. Aberdeen tapte - Celtic ble «sofamester»: Deila og Johansen vant seriegull

 3. Commons beklager utbruddet: – Jeg var veldig frustrert

 4. Erkerivalens trener synes synd på Deila: – Han fortjener ikke dette

 5. Norske Celtic-fans fleipet med at de var fra Sverige...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder